بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

۱۹ مطلب در دی ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

هنگامی که کودکان بلوغ را در سن استاندارد تجربه می کنند، ذهن و بدنشان فرصتی برای تجربه رشد و تکامل سالم را خواهد داشت. اما زمانی که بدن هنوز آمادگی لازم را برای بلوغ نداشته باشد و به سمت آن سوق پیدا کند، تاثیرات منفی بر سلامت روانی و بلوغ عاطفی کودک خواهد گذاشت. مشاوران مرکز مشاوره آویژه در این مقاله به ببرسی این موضوع پرداخته اند و تاثیرات منفی بلوغ زود رس بر سلامت روانی کودکان را بررسی کرده اند. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در این زمینه کسب کنید.

بلوغ زود رس در کودکان

تاثیرات بلوغ زودرس

دختران معمولاً بین 8 تا 13 سالگی بلوغ را شروع می کنند. و برای پسران 9 تا 14 سال است. هنگامیکه کودک در سن بلوغ قرار میگیرد از نظر درونی، هورمون هایش نحوه رفتار مغز را تغییر می دهند. تغییرات در مغز کمک می کند تا فرزند شما تغییراتی را که در دوران بلوغ خود مشاهده می کند، راحتتر بپذیرد. درک تغییرات فیزیکی مانند: کلفت شدن صدا و یا رشد برخی از قسمت های بدن و ... برای نوجوانانی که بلوغشان متناسب با سن آنها بوده است، راحت تر است. آنها رشد عمیقی را در تمام زمینه ها در این مرحله بحرانی تجربه می کنند. البته تغییرات فیزیکی و هورمونی در دوران بلوغ می تواند باعث افسردگی نوجوانان شود.

مطالعات نشان داده رشد مغز در این دوران به شدت حیاتی است. و تاثیرات چند وجهی را خواهد داشت. به همین دلیل شروع بلوغ زودتر از زمان آمادگی جسمانی و عاطفی کودک، می تواند تاثیرات منفی را داشته باشد. در این زمینه باید جنبه های زیادی را در نظر گرفت. و این موضوع که چگونه بلوغ و تغییرات هورمونی روی سلامت روانی افراد تاثیر می گذارد، بسیار پیچیده است. در این راستا جنبه های زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود از جمله: چگونه یک جوان تغییرات بلوغ را از نظر ذهنی پردازش خواهد کرد؟ یا چگونه ویژگی های جنسی ثانویه جدید مثل رشد سینه ها، تغییرات اندام تناسلی، رشد موهای بدن و ... را می پذیرد.

افرادی که زودتر ازهمسالان خود این تغییرات را تجربه می کنند ممکن است با مشکلاتی مانند کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس، افسردگی، شرمندگی و خجالت کشیدن، منزوی شدن و گوشه گیری و ... دست و پنجه نرم کنند. آنها ممکن است توسط همسالان خود مورد تمسخر و آزار و اذیت قرار گرفته و شخصیت اجتماعی خود را از دست بدهند.

 

 

اثرات بلوغ زودرس در کودکان

چگونه به کودکان خود کمک کنیم؟

شناخت علائم بلوغ زودرس اولین قدم والدین برای کمک به فرزندان است. مهم ترین علائم و نشانه های بلوغ زودرس، تغییرات در برخی از نواحی بدن است که زودتر از سن بلوغ شروع می شود. به عنوان مثال رشد موهای ناحیه تناسلی یا زیر بغل قبل از 8 سالگی برای دختران و یا قبل از 9 سالگی برای پسران می تواند یکی از نشانه های بلوغ زودرس باشد. احساس متفاوت بودن می تواند یکی از سخت ترین و ناراحت کننده ترین حس در بلوغ زودرس کودکان و نوجوانان باشد. پس از راهکارهایی که در زیر گفته شده است برای کمک به کودک خود استفاده کنید تا احساس خجالت و ناراحتی نداشته باشد.

 

اجازه بدهید فرزندتان دوران بچگی داشته باشد

حتی اگر کودک شما بلوغ زودرس داشته باشد او را یک فرد بزرگ خطاب نکنید. بچه ها را بر اساس سنشان ببینید و با آنها رفتار کنید، نه بر اساس ظاهرشان. اگر تغییراتی را در ظاهرفرزند خود مشاهده می کنید پس او را با بزرگترها یکسان نبینید. فرزند شما هنوز کودک است و باید با همسالان خود بازی کند. آنها را از بازی کردن، بچگی کردن فقط به این دلیل که آنها بزرگتر شده اند، منع نکنید.

 

با فرزند خود در رابطه با بلوغ و مسائل جنسی صحبت کنید

کارشناسان معتقند که اطلاع رسانی به کودکان در رابطه با تغییرات بدنشان هنگام رسیدن به بلوغ و بالا بردن سطح آگاهی آن ها، حتی قبل از رسیدن به بلوغ، می تواند بسیار مفید باشد. صحبت کردن در این رابطه نباید به ییکبار ختم شود. سعی کنید با فرزند خود ارتباط مناسبی برقرار کنید. داشتن اطلاعات مفید و مقداری آمادگی نه تنها از نظر ذهنی فرزند شما را آماده می کند، بلکه باعث می شود تا فرزندتان حتی اگر با بلوغ زودرس مواجه شد، از همسالان و یا اطرافیان خود خجالت نکشد و منزوی و گوشه گیر نشود. از نکاتی که در این قسمت گفته شده است برای شروع ارتباط با فرزند خود به کار ببرید.

به او توضیح بدهید که تغییراتی که فرزندتان تجربه می کند طبیعی است. باید مطمئن شود که این تغییرات بخشی از زندگی همه افراد است.

برای آماده کردن و پذیرش این موضوع توسط فرزند وقت بگذارید. به آنها بگویید این تغییرات برای همه همسالانشش رخ می دهد اما برای او کمی زودتر اتفاق افتاده است.

کودک شما کم کم وارد سن نوجوانی و جوانی می شود پس دیگر می توانید از نام واقعی اعضای بدن برای صحبت کردن با او استفاده کنید. این کار به آنها نشان می دهد که بزرگ شده اند.

به فرزند خود بگویید که بدنش مانند بدن مامان و بابا ها شروع به بزرگ شدن کرده است.

بیشتر در مورد احساسات صحبت کنید تا افکار او. از کودک خود بپرسید که چه احساسی دارد، و فقط روی تغییرات بدن او تمرکز نکنید.

فرزندتان را درک کنید. و به حرف هایش گوش دهید.

 

ارائه حمایت عاطفی

فرزندتان را تشویق کنید تا به فعالیت های معمولی و روال خود مانند ورزش کردن و یا خوابیدن ادامه بدهند. به آنها اجازه ندهید از زندگی عادی خود دوری کنند و از بدن خود خجالت بکشند. سعی کنید علی رغم نوسسانات خلقی فرزندتان، صبور باشید و آرامش داشته باشید. به او این اطمینان را بدهید که در هر شرایطی می تواند حمایت عاطفی شما را داشته باشد. مهم ترین راه برای حمایت از کودکی که بلوغ زود رس را تجربه می کند، دوست داشتن بی قید و شرط آنها است.

افزایش عزت نفس

در رابطه با ظاهر و تغییرات بدنی فرزندتان اظهار نظر نکنید. تمرکز خود را برروی کارهایی که به خوبی انجام می دهند منعطف کنید. و از سخت کوشی و تلاش آنها در مدرسه یا خانه تمجید کنید. این کارها باعث افزایش عزت نفس کودکتان می شود. هرگز و تحت هیچ شرایطی کودک خود را مسخره نکنید و اجازه ندهید دیگران نیز این کار را انجام بدهند.

 

راه های ارتباطی با کودک خود را گسترش بدهید

راه های ارتباطی با کودکان خود را توسعه بدهید. سعی کنید با فرزندان خود ارتباط سالم و نزدیکی برقرار کنید. تا آنها بتوانند در رابطه با موضوعات مختلف از جمله تغییرات بدن و یا تغییرات در افکارشان با شما صحبت کنند. به آنها فرصتی برای صحبت کردن، شنیده شدن، آموزش دادن و یادگیری و ... بدهید.

 

از مشاوره کمک بگیرید

یک راه مناسب برای اطمینان از اینکه فرزندتان بلوغ زودرس دارد یا نه مراجعه به پزشک و انجام معاینات و مراقبت های اولیه است. اگر متوجه بلوغ زودرس فرزند خود شده اید مییتوانید از بهترین مشاوره خانواده و یا روانشناس برای کاهش احساسات منفی فرزند و به دست آوردن اعتماد به نفس از دست رفته کودک خود، کمک بگیرید.

آسیب های بلوغ زودرس در کودکان

سخنی از مشاوران آویژه

به کودکان خود بیاموزید که تغییرات بدن آنها نشانه ای از بزرگ شدن است و اصلا نباید در ایین رابطه خجالت بکشند. اگر در خانواده خود افرادی را دارید که بلوغ زودرس دارند هرگز آنها را مسخذه نکنید و اجازه ندهید به کودکانی منزوی و گوشه گیر تبدیل شوند. آنها را تشویق کنید تا در اجتماع حضور پیدا کنند و راه رشد و ترقی تحصیلی خود را ادامه بدهند. بلوغ زودرس برای همه کودکان زجر آور و آزار دهنده است پس به آنها کمک کنید تا با این موضوع کنار بیایند. اگر این دوران باعث خجالتی شدن، گوشه گیر شدن و ... کودک شما شود. تاثیرات نامطلوبی در آینده او خواهد گذاشت.

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

کلاس های قبل از ازدواج

کلاس های قبل از ازدواج طی چند جلسه و چگونه تشکیل میشوند ؟ بسیاری از افراد پیش از ازدواج تنها در یک جلسه مشاوره خانواده که پیش از عقد برای عموم زوجین تشکیل می شود شرکت می کنند . ناگفته نماند که تا چندی پیش اکثر زوجین به دلیل مباحث محدود و پیش پا افتاده از حضور در کلاس های قبل از ازدواج امتناع می کردند . اما امروزه با وجود گسترش مباحث و تاکید مسئولین ، شرکت در این کلاس ها برای پسر و دختر اجباری است . اما برخی افراد در کلاس های قبل از ازدواج که در دفاتر مشاوره و به صورت خصوصی برگزار می شوند شرکت می کنند .

کلاس های قبل از ازدواج یکی از راه های آگاه سازی و آموزش های اولیه ازدواج شب زفاف ، روابط زناشویی ، روش های بارداری و پیشگیری از بارداری و برخی نکات زناشویی دیگر است . کلاس های قبل از ازدواج با ایجاد نگرش صحیح در زمینه تاهل ، زندگی مشترک باعث تحقق ازدواج موفق و کاهش آمار طلاق می شوند .

دوره کلاس های قبل از ازدواج

دوره کلاس های قبل از ازدواج با ارائه مباحث آموزشی در زمینه ازدواج و انتخاب همسر خوب توانسته سطح آگاهی جوانان را در امر ازدواج ارتقا دهد . در دوره کلاس های قبل از ازدواج ، جوانان با مسائلی مانند هدف از ازدواج ، معیارهای ازدواج و ملاک های مهم در ازدواج ، اشتباهات رایج در زمینه ازدواج ، باید ها و نباید های آشنایی پیش از ازدواج ، شیوه درست آشنایی قبل از ازدواج ، مهارت های زندگی مشترک و . . . آشنا خواهند شد . در دوره کلاس های قبل از ازدواج که توسط مشاوران و متخصصان در زمینه ازدواج ارائه می شود زوجین می توانند با کسب آگاهی و شناخت لازم برای شروع یک رابطه و ازدواج موفق در زندگی مشترک خود قدم بردارند .

فواید کلاس های قبل از ازدواج

فواید کلاس های قبل از ازدواج

فواید کلاس های قبل از ازدواج برای هر زوجی متفاوت است . چرا که میزان بازدهی و و استفاده ازمشاوره ازدواج به خود زوجین بستگی دارد . اینکه تا چه میزان توانسته اند از آموزش های ارائه شده بهره بگیرند . آیا هر دو طرف آموزش های دریافتی را به درستی در زندگی اجرا نموده اند ؟ به همین دلیل نمی توان به طور دقیق میزان بازدهی و فواید مشاوره قبل از ازدواج را بیان کرد .

اما قطعا در این دوره از کلاس ها نکات و تکنیک های لازم جهت شروع یک زندگی موفق ارائه خواهد شد . به طور مثال آشنایی هرچه بیشتر دختر و پسر با همدیگر و خانواده ها ، بازگو کردن شرایط خاصی که زوجین برای هم در نظر دارند از قبیل ادامه تحصیل ، محل سکونت و یا شرایط شغلی و مسائل دیگر ، برنامه ریزی و شناخت اهداف مشترک در زندگی ، ایجاد نگرش منطقی و اصولی تر به مسئله ازدواج از جمله فواید کلاس های قبل از ازدواج می باشد .

آموزش کلاس های قبل از ازدواج

آموزش کلاس های قبل از ازدواج باید به گونه ای باشد که زوجین بتوانند مهارت ها و روش های تشکیل یک زندگی‌ مشترک را بیاموزند . این آموزش ها باید مباحث کلیدی و کاربردی را شامل شوند . زوجین باید تکنیک های روابط زناشویی را بیاموزند . روش مواجهه با مشکلات و مسائل زندگی مشترک را یاد بگیرند . بتوانند نقاط مشترک و تفاوت های همدیگر را بفهمند . این آموزش ها باید در چارچوب الگوهای علمی و فلسفی خود اجرا شوند . دزوجین باید با معیارهای ازدواج ، خواسته ها ، اهداف و برنامه های بلند مدت همدیگر آشنا شوند .

آموزش کلاس های قبل از ازدواج

بهترین کلاس های قبل از ازدواج

بهترین کلاس های قبل از ازدواج کلاس هایی هستند که در آن ها زوجین بتوانند معیار های ازدواج خود را به درستی اولویت بندی کنند و تشخیص دهند که آیا این معیار ها در طرف مقابل وجود دارند یا خیر . همچنین در این کلاس ها باید مهارت های زندگی در حد اولیه آموزش داده شود . قطعا این کلاس ها باید در چنان کیفتی برگزار شوند که زوج در دیگر مراحل زندگی مشترک و در برخورد با مسائل و مشکلات مختلف برای مراجعه به مشاور راغب باشند . بهترین کلاس های مشاوره قبل از ازدواج قطعا توسط مراکز مشاوره معتبری برگزار میشوند که کادری مجرب از کارشناسان و مشاوران با تجربه را در اختیار دارند .

روانشناسی آویژه

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه فرمایید .

در این راستا مرکز آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده تلفنی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

راه آرام کردن نوزاد

آرام کردن نوزاد برای هر پدر و مادری یک ویژگی محسوب میشود. آرام کردن نوزاد برای والدینی که حوصله و صبر کافی را ندارند بسیار مشکل و سخت است. تمام نوزادان از بدو تولد شروع به گریه کردن میکنند. گریه کردن و بیقراری نوزاد امری طبیعی است. خانواده باید به این نکته توجه داشته باشند که نوزاد در بدو تولد که نمیتواند با حرف زدن خواسته های خود را بیان کند پس به وسیله گریه یا با بیقراری خواسته و یا مشکل خود را مطرح میکند.

این هنر والدین است که با کمک گرفتن از افراد با تجربه متوجه این خواسته ها شوند. البته والدین قبل از فرزند دار شدن باید مهارت های لازم برای این موقعیت ها را فراگیرند. فرزند آوری و نحوه تربیت و نگهداری از فرزند از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر خانواده به هر دلیلی در این امر کوتاهی کنند ضربه های جبران ناپذیری به کودک وارد میشود. بهتر است خانواده قبل از فرزندآوری از یک متخصص و مشاوره خانواده بهره مند شوند.

راه آرام کردن نوزاد

راه آرام کردن نوزاد در مرحله اول مربوط به پدر و مادر نوزاد میشود. در مقوله راه آرام کردن نوزاد پدر و مادر میتوانند از مشاوره کودک، راهنمایی فراد متخصص استفاده کنند. مادر نوزاد نقش مهمی در آرام کردن کودک دارد. طبق تحقیقات بعمل آمده در مراکز علمی و آزمایشی که بر روی مادران صورت گرفته است، بدو تولد تا چند ماهگی نوزاد فقط مادر خود را تشخیص میدهد و او را میشناسد. همین موضوع بر اهمیت آرام کردن نوزاد توسط مادر میافزاید.

زمانیکه نوزاد بیقرار است و گریه میکند مادر بصورت غریزی او را بر میدارد و مورد نوازش قرار میدهد. پس یکی از راه های آرام کردن نوزاد در مرحله اول خود مادر است. نوزاد وقتی بیقرار است مادر میتواند با نوازش و در آغوش گرفتن نوزاد او را آرام کند. این اولین راه برای آرام کردن نوزاد است. پدر هم میتواند برای تکمیل این فرآیند به مادر کمک کند.

روش آرام کردن نوزاد

روش آرام کردن نوزاد

روش آرام کردن نوزاد به تنهایی خود یک تکنیک محسوب میشود. در روش آرام کردن باید به تمام جزئیات توجه و دقت داشت. چرا که خود یک روش تربیت کودک است، و ممکن است با یک اشتباه به نوزاد آسیب جدی برسد. در بیشتر مواقع بیقراری و گریه نوزاد، مادر را بیش از کودک ناراخت و عصبانی میکند. اولین چیزی که والدین بخصوص مادر باید رعایت کند حفظ آرامش خود است.

در بیشتر مواقع وقتی مادر در حال آرام کردن نوزاد است افرادی دیگر هم جلوی نوزاد حاضر میشوند و سعی میکنند او را آرام کنند. اغلب همین کار باعث میشود کودک بیقرارتر بشود و گریه او ادامه پیدا کند. بهتر است در چنین موقعیت هایی مادر، نوزاد را به مکانی خلوت ببرد و با سرگرمی هایی بغیر از انسان کودک را آرام کند. قبل از اینکه نوزاد خواسته اش را با گریه ویا با بیقراری مطرح کند مادر خواسته نوزاد را برطرف کند، مانند زمانی که نوزاد جای خود را کثیف کرده است.

دردسرهای آرام کردن نوزاد

دردسرهای آرام کردن نوزاد به اندازه آرام کردن خود کودک میتواند با اهمیت باشد. اگر مراقب عوارض برخی از روشهای آرام کردن کودک نبود ممکن است دردسرهای آرام کردن نوزاد گریبان والدین را بگیرد. تصور کنید هر بار که نوزاد گریه میکند مادر و یا اطرافیان کودک بدون درنگ کودک را به آغوش میگیرند و سعی میکنند با دست به دست کردن نوزاد در ساکت نمودن او نقشی ایفا کنند. غافل از انکه در ابتدا این کار برای نوزاد امری طبیعی است ولی در ادامه با فهمیدن این موضوع شروع به بهانه گیری میکند و در اصطلاح بغلی میشود. در برخی از خانواده ها پدر و مادر برای آرام کردن نوزاد خود از پستانک استفاده میکنند.

گرچه این روش هم میتواند نوعی آرام کردن نوزاد باشد ولی اگر مدام از این روش استفاده شود، ممکن است به فک و دهان کودک ضربه وارد شود و بیماری های دهان از طریق پستانک آلوده به نوزاد منتقل شود.

آرام کردن نوزاد گرسنه

آرام کردن نوزاد گرسنه میتواند به مادر برای آرام بودن کودک برای مدتی کمک کند. آرام کردن نوزاد گرسنه نباید به هر قیمتی باشد. اولین موضوعی که با هر گریه نوزاد به فکر والدین میرسد گرسنگی نوزاد است. برخی از نشانه های گرسنگی نوزاد، بهانه گیری، قرار دادن انگشت خود در دهان، گریه های طولانی و جست و جوی سینه مادر است. اولین کاری که برای رفع گرسنگی نوزاد باید انجام داد، تغذیه کودک به وسیله شیر مادر است.

شیر مادر بهترین و کامل ترین غذا برای نوزاد میباشد. از دادن هرگونه غذای آماده که مناسب بزگسالان است، به نوزادان باید جدا خودداری کرد. مادر نباید به هیچ وجه در شرایط خوابیده در هنگام شب به نوزاد شیر بدهد چرا که ممکن است با خوابیدن مادر و طرز غلط شیردهی، نوزاد دچار خفگی بشود. در مجموع بهترین روش آرام کردن نوزاد با شیر مادر است و در مواقع خاص با تجویز متخصص تغذیه کودک ، میتوان از مکمل هم استفاده کرد.

روش آرام کردن نوزاد

آرام کردن نوزاد بد خواب

آرام کردن نوزاد بد خواب برای کسانیکه تازه پدر و مادر شده اند سخت و دشوار است. یادگیری مهارت ها بمنظور آرام کردن نوزاد بد خواب برای کودکی که تازه متولد شده، بخش زیادی از نگرانی و ناراحتی پدر و مادر را میتواند کاهش دهد. نوزادان را قبل از خواب هیجان زده نکنید و قبل از خواب محیطی با آرامش برایش مهیا کنید. مادر یا پدر قبل از خواب با نوزاد خود ارتباط چشمی برقرار کنند. ارتباط طولانی و معنادار با چشم نوزاد یکی از محرکهای خواب نوزاد است.

والدین از سیر بودن نوزاد قبل از خواب اطمینان حاصل کنند. قبل از خواب نوزاد را نوازش کنید تا حس آرامش به نوزاد منتقل شود. از پوشاندن لباس نامناسب هنگام خواب به نوزاد خودداری کنید و حتما سعی شود لباس راحت برای نوزاد در هنگام خواب در نظر گرفته شود. حتما سعی شود اتاق نوزاد و یا مکانی که برای خواب نوزاد است، کاملا تاریک باشد.

قولنج و دردهای شکمی

یکی دیگر ازعواملی که باعث گریه و بیقراری کودک میشود، قولنج دردهای شکمی است. نوزاد در بدو تولد و تا مدتی هنوز سیستم گوارشش کامل نشده است. مشکلات شکمی که همراه با گاز شکم و یا قولنج باشد میتواند به گریه های زیاد نوزاد منجر شود. پس از اینکه مادرمطمئن شد که گریه نوزاد از درد شکم یا قولنج است میتواند با مشورت با متخصص کودک از قطره های ضد نفخ نوزادان استفاده کند. علت دیگر دردهای شکمی در نوزادان، ریفلاکس معده است. ریفلاکس، به برگشت اسید معده به مری گفته میشود. اگر برای مدت طولانی این مشکل ماندگار بود، احتمال آنفولانزای معده، آلرژی نوزاد به لاکتوز شیر و یا حتی یبوست داده میشود که حتما باید به متخصص نوزادان مراجعه شود.

ماساژ دادن نوزاد

کولیک یا همان دل پیچه نوزاد میتواند برای طولانی مدت بیقراری کودک را به دنبال داشته باشد. این مورد میتواند بسیار برای پدر و مادر آزار دهنده باشد چرا که نوزاد بدون هیچ نوع دلیل ظاهری گریه میکند و معمولا در شب و هنگام استراحت پدر و مادر رخ میدهد. ماساژ دادن به عنوان یکی از راههای موثر درمان کولیک در نوزادان است. برای این کار کودک را به آرامی ماساژ دهید و بعد از هر وعده شیر دادن نوزاد را به صورت ایستاده قرار دهید و آرام به پشتش بزنید. نوزاد میتواند همزمان هم غذا بخورد و هم نفس بکشد و به این دلیل است که بدون وقفه توانایی شیر خوردن دارد. همین موضوع باعث تولید گاز در معده میشود، این ماساژمیتواند به خارج شدن این گاز از معده نوزاد کمک کند.

راههای دیگر در آرام کردن نوزاد

یکی از علل ناآرامی نوزاد، پوشک کودک است. اگر کودک در پوشک راحت نباشد و یا اینکه نوزاد به جنس پوشک حساسیت داشته باشدف ممکن است موجب اذیت نوزاد شود و گریه و بیقراری کودک را بهمراه داشته باشد، لذا والدین باید هم از تمیز بودن پوشک اطمینان حاصل کنند و هم از جنس پوشک که کودک به آن پوشک حساسیت نداشته باشد.

آرام کردن نوزاد بد خواب

سوالات متداول

اولین راه آرام کردن نوزاد چیست؟

یکی از راه های آرام کردن نوزاد در مرحله اول خود مادر است. نوزاد وقتی بیقرار است مادر میتواند با نوازش و در آغوش گرفتن نوزاد او را آرام کند. این اولین راه برای آرام کردن نوزاد است. پدر هم میتواند برای تکمیل این فرآیند به مادر کمک کند.

برای خواباندن کودک بد خواب باید چه کاری انجام داد؟

نوزادان را قبل از خواب هیجان زده نکنید و قبل از خواب محیطی با آرامش برایش مهیا کنید. مادر یا پدر قبل از خواب با نوزاد خود ارتباط چشمی برقرار کنند. ارتباط طولانی و معنادار با چشم نوزاد یکی از محرکهای خواب نوزاد است.

کولیک یا دلپیچه نوزاد چیست؟

نوزاد میتواند همزمان هم غذا بخورد و هم نفس بکشد و به این دلیل است که بدون وقفه توانایی شیر خوردن دارد. همین موضوع باعث تولید گاز در معده میشود، ماساژ و گرفتن آرغ میتواند به خارج شدن این گاز از معده نوزاد کمک کند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:How to Soothe a Crying Baby 

 

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

ازدواج یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر فردی است. موفق بودن در این مرحله نیازمند مهارت و دانش کافی میباشد. این امری طبیعی است که همه ی افراد دوست دارند ازدواج موفق داشته باشند و همسرشان به آنها عشق بورزد و به آنها محبت کند. اما به یاد داشته باشید که ازدواج همیشه یک جاده صاف و هموار نیست و گاهی ناملایماتی در این مسیر وجود دارد که ممکن است این مهر و محبت را کمتر کند. در برخی موارد فرد محبتی را که انتظار دارد از همسرش دریافت نمیکند و همین موضوع باعث دلسردی و اضطراب میشود حال در مواجه با چنین مواردی چه باید کرد؟

حتی اگر همسر شما اولین کسی است که در ازدواج از نظر عاطفی عقب نشینی میکند، این شما هستید که باید برای جلب محبت همسر ابتکار عمل به خرج دهید. راه های زیادی برای افزایش محبت بین زن و شوهر وجود دارد که در این مقاله سعی میکنیم به  آنها بپردازیم.

همسرتان را تحسین کنید

یکی از بهترین راه ها از نظر مشاور خانواده برای جلب محبت شوهر تحسین و قدردانی از او است. میتوان گفت شدت عشق و علاقه همسرتان به شما به طور مستقیم متناسب با ارزش و اهمیتی است که برای او قائل میشوید. یعنی هر چه بیشتر همسرتان احساس کند که برای شما مهم است، مهر و محبت قویتری نسبت به شما پیدا میکند. این موضوع مخصوصا درباره مردان کاملا صادق است؛ درواقع آقایان تمایل دارند از جانب همسرشان ستایش شوند. برای این کار کافی است دو نکته زیر را در نظر بگیرید:

  1. همسر شما به خوبی میداند که قرار نیست مردی باشد که دنیا را نجات میدهد اما همیشه در تلاش است که قهرمان زندگی خود باشد. پس این احساس را به او بدهید و از اهمیت دادن به همسرتان دست برندارید. فقط کافی است هر کار مثبتی که انجام میدهد، از او قدردانی کنید.
  2. خصوصیات مثبت همسرتان را بشناسید و از آنها تعریف کنید. حتی زمانیکه در جمع خانواده حضور دارید، به جای تمرکز بر روی عیب های یکدیگر، سعی کنید خصوصیات مثبت همسرتان را عنوان کنید. بدین ترتیب احساس اهمیت و امنیت روانی که به همسرتان القا میشود، باعث پایداری رابطه و جلب محبت مرد میشود.

بیش از حد وابسته و نیازمند نباشید

یکی از راه های جلب محبت شوهر نشان دادن استقلال فردی است. سعی کنید چه از نظر مالی و چه از نظر عاطفی بیش از حد نیازمند و وابسته نباشید.

چرا که یک فرد مستقل و قوی جذابتر از یک فرد وابسته است. اگر بیش از حد به همسرتان تکیه کنید ممکن است این حس را در او به وجود آورید که تنها برای رفع کمبودهایتان به او نیاز دارید و خودتان قادر به انجام هیچ کاری نیستید.

شما باید یاد بگیرید قبل از هر کس و هر چیزی خودتان از احساستان مراقبت کنید.

یک تست ساده برای اینکه بفهمید آیا در ازدواج خود بیش از حد به همسرتان نیازمند هستید یا نه این است که از خود بپرسید، زمانیکه همسرم درخواستهای مرا رد میکند چقدر میترسم و چه برخوردی میکنم؟

به یاد داشته باشید اگر در ازدواجتان فردی وابسته هستید، هر کاری که برای جلب محبت شوهر یا همسرتان انجام دهید با شکست مواجه میشود.

به سلامت و ظاهر خود اهمیت دهید

بدون شک یکی از مهم ترین مواردی که در افزایش محبت همسر به ویژه جلب محبت مرد اهمیت دارد زیبایی ظاهری است. هیچکس دوست ندارد که همسرش را با ظاهری ژولیده و نامرتب ببیند. پس سعی کنید لباس های متناسب و زیبا به تن کنید. روی تناسب اندامتان کار کنید. ورزش کنید و به سلامتیتان اهمیت دهید. مجموعه ی اینها به همراه چهره ای خندان میتواند احساس آرامش و امنیت را به همسرتان تزریق کند و مطمئنا تنها پاسخی که میگیرید، عشق و محبت است.

با احتیاط درباره گذشته صحبت کنید

یکی از راه های افزایش محبت بین زن و شوهر این است که به طور زیرکانه ای از خاطرات گذشته استفاده کنید. چرا که گذشته هم بخش مهمی از هویت شما است. اما توجه کنید که بیشتر به کارهای خوبی که همسرتان در گذشته انجام داده است یا کارهایی که صرفا برای شما انجام داده، اشاره کنید. این کار احساس خوبی به طرف مقابل القا میکند و باعث میشود همسرتان از نظر عاطفی بیشتر به شما جلب شود. در مقابل؛ یادآوری خاطرات ناخوشایند حتی اگر بدون هیچ منظوری باشد، میتواند معنای بی احترامی یا طعنه و بی محبتی را برای همسرتان داشته باشد. پس اگر به دنبال راهی برای افزایش محبت شوهر هستید، با احتیاط از گذشته صحبت کنید.

با همسرتان همدل تر باشید

نشان دادن همدلی میتواند راه خوبی برای جلب محبت شوهر باشد. همدلی یعنی اینکه شما احساسات و عواطف شریک زندگیتان را درک کنید. همدلی با ایجاد یک ارتباط قوی همراه است که به دو نفر کمک میکند که با همراهی یکدیگر از پستی ها و بلندی های زندگی به سلامت عبور کنند. چندین راه برای ابراز همدلی با همسر وجود دارد، مثلا:

  • برای همسرتان یک شنونده خوب باشید.
  • برای درک احساسات همسرتان در هر موضوعی، ابتدا باید به حرفهایش گوش دهید.
  • هرگز همسرتان را قضاوت نکنید؛ اکثر ما عادت داریم بعد از شنیدن حرفها و درد دل طرف مقابل، قضاوت و داوری میکنیم. فراموش نکنید که برای درک همسر باید از دیدگاه او به مسائل نگاه کنید.

به همسرتان ابراز علاقه کنید

ابراز علاقه راحت ترین کاری است که میتوان برای جلب محبت شوهر و به ویژه جلب محبت خانم ها انجام داد. سعی کنید همیشه به همسرتان یادآوری کنید که چقدر دوستش دارید. برای ابراز علاقه تان کارهای متفاوت و جذاب انجام دهید. مثلا روی آینه برای او پیغامی بگذارید که دوستت دارم. در زمان بیماری یا حتی سلامی به او گوشزد کنید که مراقب خودش باشد. کارهای به این سادگی تاثیرات شگفت آوری بر رابطه شما دارد.

احساس پذیرش یکی از راه های جلب محبت

توجه کنید که یکی از مهم ترین نیازهای عاطفی همسرتان احساس پذیرش است. یعنی شما نه تنها باید شایستگی های همسرتان را بپذیرید بلکه باید نواقص او را هم قبول کنید. یکی از بهترین راه ها برای کسب محبت شوهر این است که به او بفهمانید از ازدواجتان راضی هستید و همسرتان را با تمام نواقصی که دارد دوست میدارید. این طبیعی است که هر فردی عیب هایی داشته باشد اما هنر شما این است که این عیب ها را بپوشانید.

جمع بندی:

به یاد داشته باشید، حفظ جذابیت در قلب و روان همسرتان فقط به معنای داشتن ظاهری زیبا نیست. تمام نکات فوق سعی دارد توجه شما را به محبت، عواطف و احساسات درونی همسرتان بیشتر کند تا نیازهای عاطفی او را بهتر بشناسید و برای این نیازها پاسخی متناسب ارائه دهید.

https://psychology.avije.org/psychological-counseling/

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

آیا شما نیز دائم به رابطه های گذشته شوهر خود در دوران مجردی اش فکر می کنید؟ آیا آنچه که در گذشته بوده مانند یک فیلم در ذهن شما مرور می شود؟ فکر کردن در مورد گذشته انسان ها برای همه افراد وجود دارد. این احساسات منحصر به شما نیست. در میان اکثر زنان این تفکرات و احساسات بسیار رایج است. وسواس مداوم در مورد گذشته شوهر خود می تواند یک عامل به شدت استرس زا و آسیب رسان به زندگی مشترک شما باشد. در این مقاله مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به شما یاد می دهند که چگونه گذشته شوهر خود را فراموش کنید و رابطه بهتری با او برقرار کنید. پس این مقاله را مطالعه بفرمایید تا یاد بگیرید که چگونه زندگی مشترک خود را از هر گونه فکر و خیال در مورد گذشته شوهرتان پاک کنید.

راهکارهایی برای فراموش کردن گذشته شوهر

مسلما در نگاه اول فراموش کردن گذشته شوهر خود، روابطی که داشته است و یا حتی اشتباهی که مرتکب شده است می تواند به شدت سخت باشد. اما شما می توانید با سعی و تلاش و اراده قوی خود همه آنچه که در گذشته همسرتان بوده را فراموش کنید. آیا واقعا گذشته و آنچه که اتفاق افتاده است ارزش این را دارد که زندگی مشترک خود را خراب کرده و دائم استرس، اضطراب و عصبانی باشید؟ پس تصمیم بگیرید که با استفاده از راهکارهای مختلف آنچه که در گذشته همسرتان بوده را فراموش کنید. مهم ترین راهکارهایی که برای فراموش کردن گذشته می توانید از آنها استفاده کنید عبارتند از:

سعی کنید به چیز دیگری جز گذشته شوهرتان فکر کنید

شاید به نظرتان این راهکار مسخره یا نشدنی باشد. اما اصلا اینگونه نیست. سعی کنید هنگامی که متوجه شدید ذهنتان به سمت گذشته او یا اشتباهاتش می رود، به چیز دیگری فکر کنید. شما می توانید مشغول دیدن عکس هایتان شوید یا می توانید در مورد موضوع دیگری مانند لیست خرید خود فکر کنید. به هرحال، از هر روشی که به نظر شما جالب و سرگرم کننده است برای پرت کردن حواس خود و فکر نکردن به گذشته شوهرتان استفاده کنید. این کار باعث می شود که شما بعد از مدتی دیگر عادت فکر کردن یا غصه خوردن در مورد اشتباهات شوهرتان را از سر ببرید.

به این فکر کنید که فکر کردن به گذشته شوهرتان چه پیامدهایی برای شما دارد

فکر کردن به گذشته شوهرتان، دوست دخترهایی که داشته و یا اشتباهاتی که مرتکب شده است چه فایده ای دارد؟ با این کار شما فقط  به سلامت جسمانی و روانی خود آسیب می رسانید. فکر کردن به گذشته همسر باعث می شود که احساس ناامنی، غمگینی، رنجش و حتی عصبانیت کنید. این موضوع می تواند حتی حسادت شما را با خود به همراه داشته باشد و باعث شود که شما دائم به تمام حرکت ها و رفتارهای همسرتان شک کنید. به این فکر کنید که آنچه که در گذشته او بوده برای مدت ها قبل است و حال از بین رفته و تنها یک خاطره دور برای شریک زندگی شما است.

همسرتان را به خاطر آنچه که در گذشته بوده، تنبیه و سرزنش نکنید

وسواس مداوم در مورد گذشته او باعث می شود که شما نسبت به خودتان و رابطه با شوهرتان احساس خوبی نداشته باشید. احساس غم، خشم و ناامنی می تواند طاقت فرسا باشد و باعث شود شما رفتار غیر منطقی داشته باشید. هرگز در بحث ها و یا صحبت های خود همسرتان را به خاطر گذشته سرزنش نکنید. حرف هایی را نزنید که بعدا پشیمان می شوید. سعی کنید تحت هیچ شرایطی گذشته همسرتان را مانند پتک بر سر او نکوبید. این کار باعث می شود که اولا شوهرتان به مرور از شما فاصله بگیرد، ثانیا شما را نسبت به او بدبین و بدرفتار کند و این سرزنش کردن، تیکه انداختن و تنبیه کردن برای شما به یک عادت تبدیل شود و اجازه ندهد که شما گذشته همسرتان را فراموش کنید.

به خودتان اهمیت بدهید و دائم در فکر و خیال نباشید

ساعتی را به آنچه که قبل از شوهر کردن بودید فکر کنید. چه سرگرمی هایی داشتید؟ چه چیزهایی شما را خوشحال می کرد؟ سعی کنید احساسات خود را نسبت به خود با فکر کردن بیش از اندازه به گذشته همسرتان از دست ندهید. یک سرگرمی جدید برای خود پیدا کنید و با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانید. این کار به شما کمک می کند تا کمتر به آنچه که در گذشته همسرتان بوده است فکر کنید. ذهن خود را آزاد کنید و به تفریح و شادی بپردازید. می توانید کتاب مورد علاقه خود را بخوانید و یا موسیقی مورد علاقه خود را گوش کنید. سعی کنید به خودتان اهمیت بدهید نه به گذشته و آنچه که تمام شده و اثری از آن نیست. چند ساعت پیاده روی می تواند ذهن شما را از هرگونه فکرهای بیهوده خلاص کند.

روی رابطه خود با همسرتان کار کنید

شما به گذشته شوهرتان و روزهای خوشی که در کنار دوست دختر سابقش داشته است حسادت می کنید؟ خاطرات خوش آنها در تعطیلات شما را ناراحت کرده است؟ پس سعی کنید به جای حسادت و حرص خوردن، شما روزهای بهتری را برای خود و شوهرتان رقم بزنید. سعی کنید شما نیز خاطرات شگفت انگیز و تجربیات عالی را برای زندگی مشترک در کنار همسرتان بسازید. از همراهی یکدیگر لذت ببرید، بخندید و از روزهای خوش در کنار هم بودن عکس بگیرید. با گذشت زمان خواهید دید که در حال ساختن داستان خود با شریک زندگی خود هستید و داستانی که او با همسر سابقش و یا دوست دخترش داشته را فراموش کرده اید.

به این فکر کنید که همه ما گذشته ای داریم

فقط یه لحظه به تجربیا خود در دهه گذشته زندگی فکر کنید. به یاد بیاورید که چه تعداد از اشتباهات شما باعث شده است که شما فرد بهتری باشید و بهتر زندگی کنید. همه ما گذشته ای داریم، همه در طول مسیر تصمیماتی گرفته ایم که ممکن است اشتباه بوده باشد. پس گذشته همسر شما نیز مانند گذشته شما همراه با خوبی ها و اشتباهاتی بوده است. گذشته او را به سمت سفری به سوی شما هدایت کرده است. به این فکر کنید که در حال حاضر، او شما را پیدا کرده  با شما زندگی می کند و برای خوشحالی شما تلاش می کند. پس به جای عصبانیت و فکر کردن به گذشته او، برای راهی که با همسرتان در پیش دارید خوشحال باشید.

به مشاوره مراجعه کنید

اگر نمی توانید گذشته همسر خود را فراموش کنید و این موضوع باعث شده است که زندگی مشترک شما مانند قبل نباشد و به روابط زناشویی شما آسیب برسد پس بهتر است به مشاوره خانواده مراجعه کنید. مشاور به شما کمک می کند تا بتوانید با استفاده از روش های مناسب گذشته همسرتان و اشتباهاتش را فراموش کنید. بهترین فردی که می توانید با او صحبت کنید و از نگرانی ها و دغدغه های خود که مربوط به گذشته همسرتان است بگویید، مشاور است.

سخنی از مشاوران آویژه

اینکه شما نگران زندگی زناشویی خود باشید و بخواهید زندگی شاد و به دور از دغدغه داشته باشید، کاملا طبیعی است. اما فکر کردن به گذشته همسرتان و اشتباهات او هیچ فایده ای ندارد. پس به جای اینکه دائم با فکر کردن به گذشته به سلامت جسمانی خود آسیب بزنید و همچنین دچار بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب و ... شوید. به فکر حال و آینده باشید و سعی کنید از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید.

https://psychology.avije.org/psychological-counseling/

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

استرس اجتماعی

استرس اجتماعی کودکان نوعی بیماری روحی و روانی است که در آن کودک از زمان ورود به اجتماع هراس و نگرانی اش شروع می شود و مدام ازینکه توسط دیگران تحقیر یا سرزنش می شود مضطرب و پریشان است. در برخی کودکان این نوع استرس شدت بیشتری دارد و شاید بعد از مدتی حضور در مراکز اجتماعی، این معضل حل می شود. اما در کودکان آسیب پذیر دیگر استرس اجتماعی انقدر شدید است که زندگی کودک را مختل می کند.  این استرس معمولا از  دوران کودکی و نوجوانی شروع می شود. در این موارد نیاز به درمان استرس و اضطراب کاملا حس می شود.

مشاوره روانشناس تا حد زیادی میتواند این اختلال را درمان کند. اما اگر این هراس در کودک شما بماند قطعا درمان آن سخت تر خواهد شد و در برخی موارد ممکن است آن کودک بزرگ شود و تا آخر عمر مجبور به خانه نشینی شود و در یک کلام زندگی اش از هم بپاشد. چند سال دیگر  اعتماد به نفس این کودک کاملا از بین می رود. این کودک در دوران نوجوانی و جوانی نمی تواند زندگی اش را به راحتی اداره کند و نمی تواند تشکیل خانواده بدهد. در صورت ازدواج باید یک پای او در دفتر مشاوره خانواده باشد. شاید بتوان مشکلات جسمی را درمان کرد اما حل کردن مشکلات روانی کار سختی است. مخصوصا معقوله استرس که باید به صورت ریشه ای درمان شود.

اختلال استرس اجتماعی کودکان

اختلال استرس اجتماعی کودکان عموما در دوران کودکی و نوجوانی شروع می شود. معمولا در آن مقطع فرد در حال شناخت خود است. برخی افراد به صورت فطری به شدت اجتماعی هستند و عزت نفس بالایی در اجتماع ندارند. برعکس عده ای به شدت درون ریز هستند  و تنهایی را به در جمع بودن ترجیح می دهند. در اینجاست که جرقه این استرس روشن می شود. علت اختلال استرس اجتماعی کودکان معمولا به شرایط خانوادگی یا عوامل ژنتیکی آن بستگی دارد. حتی در بعضی موارد کودک دچار اختلالات شیمیایی می شود. سروتین ماده ای شیمیایی است که در مغز وجود دارد و باعث آرامش و تنظیم اعصاب می شود. این ماده شیمیایی اگر در بدنش کم باشد این هراس در او بیشتر مشهود است. اختلال استرس اجتماعی کودک به اینجا ختم نمی شود. عوامل دیگر ایجاد اختلال استرس اجتماعی در کودک عبارت است از :

  • سابقه خانوادگی
  • داشتن پدر و مادر بیش از حد وسواس و مضطرب
  • سابقه اختلال روانی والدین
  • محیط آشفته و متشنج
  • سابقه آزار و اذیت شدن در مدرسه
  • درگیری ها و اختلافات خانوادگی
  • سوء استفاده ههای جنسی در اجتماع

کودکان

درمان استرس اجتماعی کودکان چگونه است؟

درمان استرس اجتماعی کودکان در برخی جهات با تغییر افکار و تغییر رفتار به راحتی قابل درمان است. در درمان استرس اجتماعی فرد باید میزان ضربان قلب و زمان استرس را بسنجد. اگر میزان استرس شما بیش از حد باشد و به شدت عرق کنید علاوه بر گفتار درمانی به درمان های روحی دیگر نیاز دارید. در ابتدا باید فرد را هر چه سریعتر به مشاوره کودک برد و ریشه اختلال استرس او شناسایی کرد. درمان استرس اجتماعی در نوجوان و جوانان سخت تر است و ریشه یابی این موضوع نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارد به همین دلیل اگر کوچکترین اجتماع گریزی در فرد مشاهده شد لحظه ای درنگ نکنید.

درمان اضطراب اجتماعی در کودکان

درمان اضطراب اجتماعی درکودکان در مقایسه با بزرگسالان تفاوت هایی دارد. در درمان اضطراب اجتماعی در کودکان به موارد زیر دقت کنید:

  • چالش های زندگی کودک را به او بشناسانید و اجازه دهید با آن ها به تنهایی روبرو شود. وابسته کردن کودک ترس و اضطراب را در کودک دو چندان خواهد کرد.
  • صحبت کردن با کودک در مورد ترس ها و نگرانی هایش
  • تمرین با کودک ( مثلا او را در موقعیت های سخت قرار داده و واکنش او را بسنجید)
  • مهارت های کودک را شناسایی کرده و آن ها را تشویق و تقویت کنید
  • پرهیز از سرزنش بیش از حد کودک یا پرهیز از رفتارهای زشت و توهین و تحقیر کودک ( واکنش شما در لحظه اشتباه کودک باید منطقی باشد)
  • مشارکت دادن کودک در فعالیت های اجتماعی یا در تصمیم گیری های خانوادگی ( با این کار کودک حس مفید بودن می کند.
  • آرام کردن جو خانه و کمتر کردن دعواها و اختلافات ( با این کار روح و روان کودک در ارامش خواهد بود)
  • کمک به ارزیابی کودک (مثلا اگر کودک از سوال کردن از معلم در کلاس می ترسد سعی کنید با او در این زمینه صحبت کنید و از معلمش بخواهید به فرزندان بگوید که سوالش را بپرسد).
  • مراجعه به مشاوره روانشناس

مراجعه به مشاوره روانشناس یا مشاوره استرس از منطقی ترین راه های درمان اضطراب اجتماعی در کودکان است.  گاهی مشاور با یکی دو جلسه مشکل کودک شناسایی کرده و اقدامات لازم برای درمان را انجام می شود اما گاهی نیاز است ماه ها این کودک  تحت نظر باشد.

  • مراجعه به روانکاو

در بعضی کودکان درمان سخت تر می شود و علاوه بر مشاوره روانشناسی، فرد نیاز به روانکاوی دارد. دکتر روانکاو کودک را بررسی کرده و پس از شناسایی علت های واقعی استرس کودک، به او داروهایی با دوز بسیار کم می دهد. زیرا برخی داروها ممکن است وابستگی شدیدی ایجاد کند یا روی روان کودک تاثیر منفی بگذارد.

 نشانه های اضطراب اجتماعی

نشانه های اضطراب اجتماعی متشکل از دو عامل جسمی و عاطفی است.

نشانه های عاطفی اضطراب اجتماعی

از لحاظ عاطفی فردی که مبتلا به اضطراب اجتماعی است مدام تنش دارد و حتی در کوچکترین و جزئی ترین موارد هم نگران است. به عنوان مثال قبل از انجام هر کار یا قبل از ورود به محل کار مدام با خود در جنگ است که امروز چه اتفاقی می افتد. نکند کاری کند که رئیسش ازاو ناراحت شود یاکاری کند که همکارانش پشت سر او حرفی بزنند که کارش را از دست بدهد. در این حالت فرد تمرکز خود را به طور کامل از دست می دهد و نمی تواند به درستی فکر کند. از دیگر نشانه های اضطراب اجتماعی، بیخوابی یا بدخوابی فرد مضطرب است. این فرد حس بسیار بدی نسبت به همه چیز دارد و این اضطراب را به دیگران نیز منتقل می کند.

نشانه های جسمی اضطراب

از نشانه های جسمی اضطراب اجتماعی ضعف جسمی در برخورد و مکالمه با دیگران است. تعریق زیاد، سردرد، تپش قلب و انقباض ماهیچه ها و تهوع نیز در افراد مضطرب، مشترک است. معمولا این علائم تنها با داروهای آرامبخش حل می شود.

مدیریت

تست اضطراب اجتماعی

تست اضطراب اجتماعی می تواند در تشخسص اضطراب اجتماعی فرد موثر باشد. این سوالات در تشخیص این موضوع کمک بزرگی می کند.

آیا در مواجه  با چالش های زندگی یا در برخورد با دیگران دست و پایتان می لزرد یا دچار تنگی نفس یا تپش قلب شده اید؟

آیا تا به حال شده مجلسی را به علت اینکه حالتان بد شده ترک کنید؟

آیا در محل کار مدام نگرانید تا شما را ارزیابی کنند؟ آیا از قضاوت همکارانتان می ترسید؟

آیا نمی توانید ترس خود را کنترل کنید؟ آیا یارای مقابله با ترس خود را ندارید؟

آیا از برخورد با افراد غریبه می ترسید؟

آیا نمی توانید در جمع درست صحبت کنید؟ آیا بیشتر دوست دارید که تنها باشید یا در جمع دوستانتان باشید؟

این تست اضطراب اجتماعی را پاسخ دهید. اگر پاسختان آری است یعنی دچار اضطراب اجتماعی می باشید.

سوالات متداول

مدتی است که در دانشگاه از قضاوت دوستانم می ترسم و از آن ها فاصله گرفتم؟ آیا بیماری استرس اجتماعی دارم؟

شما احتمالا اعتماد به نفس خود را از دست داده اید. سعی کنید طوری رفتار کنید که کسی به خودش اجازه ندهد شما را قضاوت کند. اگر هم قضاوت کرد بی اعتنا باشید.

اضطراب اجتماعی کودکی بیشتر در چه سنی دیده می شود؟

معمولا اضطراب اجتماعی در سال های جوانی و نوجوانی شروع شده و اوج آن هم در میانسالی و زمانی است که فرد تصمیم های مهم تری برای زندگی دارد.

آیا داروی فلوکتسین برای درمان اضطراب اجتماعی مفید است؟

معمولا استرس اجتماعی کودکان در سال های جوانی و نوجوانی شروع شده و اوج آن هم در میانسالی و زمانی است که فرد تصمیم های مهم تری برای زندگی دارد. اضطراب اجتماعی باید توسط مشاوره روان شناس تشخیص داده شود. این نوع داروها با توجه به شرایط روحی و جسمی شما تجویز می شود. پس از مصرف خودسرانه هر دارویی اجتناب کنید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره استرس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید. منبع: (Tools for Helping Children Manage Stress)

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

اختلالات عصبی – رشدی مجموعه ای از بیماری هایی میباشند که در دوره رشد و نمو انسان ها آغاز میگردند . اغلب اختلالات عصبی – رشدی در آغاز روند رشد هویدا خواهند شد . سن آشکار شدن این نوع از اختلالات در بیشتر موارد قبل از این است که کودکان وارد مدرسه بشوند . اختلالات عصبی – رشدی با نشانه هایی شروع میشوند که در عملکرد شخصی ، اجتماعی ، تحصیلی یا شغلی نقایص عمده ای را ایجاد میکنند . گستره  این اختلالات روانشناسی از محدودیت های خیلی اختصاصی در یادگیری تا اختلالات بیشتر کلی تر مانند هوش را در برمیگیرد .

متاسفانه باید گفت اختلالات عصبی – رشدی غالبا با هم روی میدهند . برای مثال فرد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ناتوانی عقلانی را نیز به همراه دارند . اختلالات عصبی و رشدی در صورتی مشخص میشوند که فرد نمیتواند استقلال شخصی و همچنین مسئولیت های خود را در یک یا چند بعد از زندگی روزانه مانند تعاملات اجتماعی ، عملکرد تحصیلی یا شغلی در خانه ، محیط تحصیلی یا محیط اجتماعی برآورده کند .

منظور از اختلالات عصبی – رشدی چیست؟

زمانی که ما از اختلالات عصبی – رشدی نام میبریم منظور تاخیر رشدی عملکردهای فرد میباشد . اختلالات عصبی – رشدی در صورتی تشخیص داده میشوند که فرد قادر نباشد انتظارات رشدی و سنی را که از او به صورت معمول انتظار میرود یا برآورده کند . در مورد دلیل ابن اختلالات عصبی میتواند به عوامل متعددی اشاره کرد مانند : صدمه در دوران نمو و رشد فرد . مثلا جراحت شدید به سر .

مرکز مشاوره اختلالات عصبی – رشدی آویژه

مرکز مشاوره اختلالات عصبی – رشدی آویژه با استفاده از شاخص ها به تشخیص اختلالات عصبی – رشدی میپردازد . این شاخص ها شامل سن شروع ، شاخص های مرتبط با بیماری های جسمانی یا ژنتیکی یا عوامل محیطی است . این شاخص ها به متخصصان مرکز مشاوره اختلالات عصبی و رشدی آویژه امکان میدهد تا عواملی را ثابت کنند که ممکن است در علت شناسی اختلال نقش داشته باشند .

همچنین عواملی که ممکن است بر روند کلینیکی تاثیر داشته باشند . مرکز مشاوره اختلالات عصبی – رشدی آویژه در این متن سعی دارد که تمامی اختلالات عصبی و رشدی را برای خواننده به صورت اجمالی توضیح دهد .

یکی از کمک هایی که مرکز مشاوره اختلالات عصبی و رشدی آویژه میتواند انجام دهد این است که با کمک متخصصان مجرب در این حیطه به تشخیص گذاری دقیق به بیماران و والدین آنها یاری برساند . تا زمینه تشخیص و درمان آن را تسریع کند .

 

مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی

مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی میتواند در درجه اول به گرفتن تاریخچه رشدی کودک و شروع بیماری آن بپردازد سپس متخصصی مجرب در آن حیطه ره به مراجع محترم معرفی کند . افرادی که با کودکان دارای اختلال عصبی – رشدی مواجه هستند فشارها ، اضطراب و تنش بسیار زیادی را تجربه میکنند . این وضعیت حقیقتا یک وضعیت بحرانی است .

این وضعیت میتواند کانون هر خانواده ای را دچار تنش نماید . مشاوره اختلالات عصبی و رشدی تلفنی میتواند از شدت ایت تنش ها کم کند و به خانواده ها ، راهکارهایی برای مقابله با استرس های ناشی از این بیماری ها مقابله کنند . همچنین مشاوره اختلالات عصبی و رشدی تلفنی میتواند زمینه پیگیری را برای مراجع فراهم کند .

مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی آویژه

مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی آویژه خدمات متعددی را به مراجعانی که با این بیماری ها دست و پنجه نرم میکنند ، ارائه میدهد . مشاوره اختلالات عصبی و رشدی تلفنی آویژه به پیگیری مشکل مراجعان در این حیطه اهمیت میدهد . حتی باید گفت در مشاوره اختلالات عصبی و رشدی تلفنی آویژه یکی از اولویت ها این است که هر یک از مراجعان به صورت دوره ای پگیری شوند .

تجربه به ما ثابت کرده است افرادی که با کودکان دارای اختلالات عصبی و رشدی سروکار دارند در هر لحظه و هر موقعیت با مسئله ای جدید روبرو میشوند که متاسفانه آنها را سردرگم ، آشفته و نگران میکند .

چرا مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی آویژه

مشاوره اختلالات عصبی – رشدی تلفنی آویژه سعی میکند به صورت کوتاه و تلفنی تا حدودی این مشکل را مرتفع کند . مشاوره اختلال عصبی – رشدی تلفنی آویژه از این طریق سعی دارد هزینه مراجعان را کاهش دهد و از طرفی در دسترس بودن متخصص برای هر خانواده را نه کاملا نامحدود ولی از محدودیت های آن کم کند . یکی از مهم ترین نقش های مشاوره اختلالات عصبی و رشدی تلفنی آویژه این است که زمانی که خانواده ای با مشکلی اضطراری مواجه میشود بتواند در سریع ترین زمان ممکن به متخصص خود دسترسی داشته باشد .

مرکز مشاوره روانشناسی اختلالات عصبی و رشدی سعی میکند این اختلالات را به صورت منظمی طبقه بندی کند . تا زمانی که با آنها مواجه میشوید سردرگم نشوید . اختلالات عصبی – رشدی شامل موارد زیر میشوند :

• ناتوانی های عقلانی
• اختلالات ارتباطی
• اختلالات طیف اوتیسم
• اختلال کاستی توجه و بیش فعالی
• اختلالات حرکتی
• اختلال حرکت قالبی
• اختلال تیک

مرکز مشاوره اختلالات عصبی – رشدی میتواند شما را در شناخت ، ارزیابی و درمان این اختلالات یاری رساند .
برای کسب اطلاعات بیشتر خواهشمندیم مقاله های سایر متخصصان ما را در این زمینه حتما مطالعه نمایید .

https://psychology.avije.org/

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

اختلالات یادگیری یکی از مشکلاتی است که والدین را نه فقط در محیط خانه بلکه حتی در محیط تحصیلی نیز درمانده کرده است . اختلال یادگیری طبق راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ( DSM-5 ) جزو اختلالات عصبی – رشدی طبقه بندی میشود . اختلال یادگیری در دوران کودکی بروز پیدا میکند . این اختلال شامل نشانه هایی است که حداقل به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد .

نشانه های اختلالات یادگیری

در بخش زیر به چند نمونه از این نشانه ها اشاره خواهیم کرد .

  • فردی که دارای اختلالات یادگیری است دارای مطالعه ای بی دقت است . اصولا کلمات را آهسته و پرزحمت و پردردسر میخواند . برای مثال کلمات را به صورت یکی یکی و با صدای بلند میخواند .
  • در اختلال یادگیری ، مشکل درک کردن معانی کلمات بسیار واضح است . غالبا نتیجه و معانی جملات درک نمیشود . حال هر چه معانی عمیق تر باشد درک کردن مشکل تر .
  • مشکلاتی در رابطه با هجی کردن حروف
  • اختلالاتی در رابطه با نوشتن کلمات . بیان نوشتاری دارای خطاهای بسیاری است . سازماندهی کلمات نامناسب است . بیان نوشتاری واضح نیست .
  • یکی از مهم ترین مشکلات اختلالات یادگیری این است که معانی اعداد و محاسبه آنها به صورت مناسبی درک نمیشود . حتما کودکانی را دیده اید که برای شمردن از انگشتان خود کمک میگیرند .
  • استدلال های ریاضی به خوبی فهمیده نمیشود . برای حل کردن مسائل ریاضی بکار بردن مفاهیم ، واقعیت ها و روش های ریاضی امری بسیار ثقیل است .

مرکز مشاوره اختلالات یادگیری آویژه

مرکز مشاوره اختلالات یادگیری آویژه با توجه به اینکه اختلال یادگیری یکی از دغدغه های والدین است به شما در این زمینه کمک و یاری میرساند . در اختلال یادگیری مهارت های تحصیلی به صورت قابل توجهی نقصان پیدا میکنند . منظور این است که عملکرد فرد از سن عددی او پایین تر است . مرکز مشاوره روانشناسی اختلالات یادگیری آویژه فقط بحث تحصیلی را مدنظر قرار نمیدهد زیرا اختلال یادگیری علاوه بر عملکرد تحصیلی حتی عملکردهای شغلی یا زندگی روزمره را نیز تحت تاثیر قرار میدهد .

پیشنهاد مرکز مشاوره اختلالات آویژه

مرکز مشاوره اختلالات یادگیری آویژه به والدین پیشنهاد میدهد که هرچه سریع تر به این موضوع رسیدگی کنند . مشکلات یادگیری در طول دوران دبستان آغاز میشوند . ولی والدین گرامی این را مدنظر بگیرید تا زمانی که نیازی به استفاده از مهارت های تحصیلی نباشد تشخیص اختلال یادگیری بسیار دشوار است .

مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی

مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی مبنا را بر این میگذارد که با استفاده از داده ها و اطلاعاتی که والدین در اختیار کارشناسان میگذارند ؛ تشخیص درستی داده شود . گاهی مشکلات یادگیری با عدم توانایی عقلانی ، مشکلات بینوایی یا شنوایی ، اختلالات روانی و حتی مشکلات اجتماعی اشتباه گرفته میشوند . در مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی مبنای تشخیص گذاری بر 4 ملاک اساسی باید بنا شود . سابقه فرد در معیارهای رشدی ، پزشکی ، خانوادگی و تحصیلی به دقت ارزیابی شود . در تشخیص مشکلات یادگیری ، ارزیابی ها و گزارشات مدرسه بسیار حیاتی است .

مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی آویژه

مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی آویژه در نظر میگیرد که کلیه پایه های تحصیلی و مهارت های مورد نیازی که مشکل پیدا کرده اند را مشخص کنند . هر یک از این ابعاد باید به صورت جداگانه بررسی و درمان شوند . مشاوره اختلال یادگیری تلفنی آویژه از گزارش های مدرسه ، مجموعه تکالیفی که توسط کودک انجام شده ، معیارهای مبتنی بر برنامه های درسی و همچنین مصاحبه های بالینی کمک میگیرد . مشکل یادگیری صرفا به دوران کودکی محدود نمیماند و در دوران بزرگسالی نیز ادامه پیدا میکند .

وظایف مرکز مشاوره اختلالات یادگیری

مرکز مشاوره اختلالات یادگیری باید تمامی نشانگان و علائم اختلال یادگیری را به دقت بررسی کند . عزیزانی که متاسفانه با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند باید بدانند اصلی ترین ویژگی که اختلالات آموزشی را متمایز میکند ؛ این است که مهارت های تحصیلی فرد به صورت کاملا واضحی از میانگین سنی خودش پایین تر است .

مطالب تخصصی مرکز مشاوره روانشناسی آویژه در زمینه اختلالات یادگیری

مطالبی که بیان شد تنها گوشه ای از مشکلات یادگیری بود که به صورت اجمال بیان شد . خواهشمندیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات سایر متخصصین ما را به دقت مطالعه فرمائید .

https://psychology.avije.org/

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

ازدوج موفق تعریفش اگر بخواهد برپایه ملاک های از پیش تعیین شده ای باشد شاید تعریفی دشوار یا ناممکن به نظر برسد . عده ای ازدواج موفق را رابطه ای بلند مدت در نظر میگیرند که مبنایش علایق و دیدگاه های مشترک است . این رابطه ها خود از زیر رابطه هایی شکل میگیرد . از نظر کارشناسان در ازدواج موفق اهمیت این زیر رابطه انکار ناپذیر است .

اما این زیر رابطه ها در ازدواج موفق اصولا چیست ؟

منظور از این زیر رابطه محیط ها ، موقیت ها و روابطی است که افراد از طریق آن به ازدواج سوق پیدا میکنند . سلامت این زیر رابطه جزء اساسی و غیر قابل انکار یک ازدواج مفق تلقی میشود . این موقیت ها میتواند محیط کار ، موقعیت تحصیلی ، محل سکونت و یا غیره باشد . این موقعیت ها هر چه بیشتر مجموعه مشترکی از علایق و سلایق را در بر بگیرد ایمنی بیشتری دارد.

چرا مرکز مشاوره ازدواج موفق آویژه ؟

مرکز مشاوره ازدواج موفق آویژه سعی در این دارد که در شرایطی که هم آمار ازدواج در حال کاهش است و از سوی دیگر آمار طلاق رو به افزایش ، به افرادی که قصد ازدواج را دارند کمک کند به تصمیم مطمئنی دست یابند . بدون تردید مرکز مشاوره ازدواج موفق آویژه بدون کمک گرفتن از استاتید مجرب در حیطه رابطه های بین فردی و زندگی مشترک در این امر موفقیتی به دست نخواهد آورد .

به همین دلیل یکی از اولویت های مرکز مشاوره ازدواج آویژه گرد آوردن متخصصان خبره در این زمینه بوده است . از نظر مرکز مشاوره آویژه محور اصلی یک مشاوره ایده آل را یک متخصص مجرب و باتجربه در آن زمینه تشکیل میدهد .

چزا مشاوره ازدواج موفق تلفنی ؟

مشاوره ازدواج موفق تلفنی راهبردی است که در موقیت ضروری به کمک شما می آید . زیرا در حین درگیری در یک رابطه عاطفی موقعیت هایی پیش میاید که ناگزیر از گرفتن تصمیمات در همان زمان هستید . حال این تصمیمات خواه کوچک باشد خواه بزرگ . در موقعیت های بحرانی نیز شما میتوانید از خدمات مشاوره ازدواج موفق تلفتی بهره ببرید . آنچه یک موقعیت بحرانی را تعریف میکند اهمین زمان رسیدگی به معضل پیش آمده است .  مشاوره ازدواج موفق تلفنی در این زمینه راهبردی است که در کمترین زمان ممکن تا حد امکان تلاش میکند برای تنش شما را راهکاری بیابد .

چزا مشاوره ازدواج موفق تلفنی آویژه ؟

مشاوره ازدواج موفق تلفنی آویژه در زمینه مشاوره ازدواج با بهرمندی از مشاورانی با سالها تجربه در زمینه روابط بین فردی دارای سالها تجربه است . در این سالها زوج های زیادی را مشاهده کرده ایم که اشتراکات زیادی داشتند و کشش فیزیکی زیادی به هم حس میکردند . از همان اول فکر میکردند با همدیگر جور هستند و گزینه ای بهتر از یکدیگر نخواهند یافت .

اما آیا عشق آنها واقعی است ؟

این سوال یک سوال بسیار مهم است . عشق واقعی زمانی به ازدواج موفق ختم میشود که پایدار و ارضا کننده باشد . در صورتی که شیفتگی امری گذراست . مشاوره ازدواج تلفنی آویژه به شما کمک میکند تا تفاوت این دو مسئله مهم را دریابید . از دیگر مسائلی که برای مرکز مشاوره آویژه از اهمیت بسیار برخوردار است ، هزیته مشاوره است .

هزینه بسیار پایین برای مشاوره ازدواج موفق

در این زمینه مرکز مشاوره آویژه تعرفه پایینی را قرار داده که برای شما عزیزان مقبول باشد . هرچند که کیفیت مشاوره از اولویت های خدشه ناپذیر ماست . از سوی دیگر مرکز مشاوره ازدواج موفق آویژه سعی کرده بهترین مقالات و متون متخصصان حوزه های روانشناسی و مشاوره را گرد آورد باشد که با مطالعه آنها گرهی از کار گشوده شود .

ویژگی های یک مرکز مشاوره ازدواج موفق ؟

یک مرکز مشاوره ازدواج موفق این هدف مهم را دنبال میکند که افراد با وجود اینکه اشتراکات زیادی را به هم حس میکنند به خاطر احساسات شدیدشان از برخی خصوصیات مهم یکدیگر غافل نشوند . بعضی اوقات افراد خصوصیات گرانبهایی را به یکدیگر نسبت میدهند که هنوز در گیرودار مسائل زندگی زناشویی به اثبات نرسیده است .

این حقیقتی تلخ و ناخوشایند است که بسیاری از ازدواج ها به جدایی ختم میشوند . اما چه بپذیریم چه چشمان خود را ببندیم یک حقیقت ، هرچند بسیار ناگوار است . در نتیجه ناگزیر مشاوره ازدواج را جدی بگیرید . در ادامه سایر مقالات متخصصان ما را مطالعه فرمایید .

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

هفت روش افزایش اعتماد به نفس

افزایش اعتماد به نفس قبل از تعریف آن ، به این سوالات پاسخ دهید؟ تا به حال فکر کرده­اید افزایش اعتماد به نفس؟ به چه­کاری می­آید؟ چه میزانافزایش اعتماد به نفس  داری؟ زیاد یا کم؟ اگر اعتماد به نفس پائینی داری برای تقویت آن کاری کرده­ای؟ آیا نتیجه­ای داشته است؟ ما در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ داده­ایم.

اهمیت افزایش اعتماد به نفس

اهمیت افزایش اعتماد به نفس را قبل از ارائه راهکارهای تقویت اعتمادبه­نفس قرار داده­ایم تا به کاربرد آن در زندگی آگاه­تر شوید. همان­طور که در مفهوم اعتماد به نفس آوردیم، هر فردی برای کسب موفقیت و بهبود کیفیت زندگی با فرصت­ها و تجاربی مواجه می­شود، در این میان فردی که به خود و توانمندی­هایش ایمان داشته باشد یا به زبانی ساده­تر اعتماد به ­نفس بالایی داشته باشد شانس بیشتری در  موفق شدن و رسیدن به مدارج بالاتر را دارد.؛ چرا که این جسارت را در خود می­بیند و برای زندگی تلاش می­کند و به پیروزی می­رسد؛ در مقابل فردی که اعتماد به­ نفس پائینی دارد مانند دونده­ای که تمرین کافی و برنامه منظم نداشته است  مدام در ادامه مسیر به نفس­ نفس زدن می­افتد و به قول امروزی­ها کم می­آورد.

از طرفی اعتماد به ­نفس اصولی دارد که مانع از ایجاد یکنواختی زندگی و حس ناامیدی در فرد می­شود، و انرژی ازدست­رفته فرد را جبران و ذخیره می­کند. از دیگر دلایل اهمیت افزایش اعتماد به نفس این است که  افراد با اعتماد به ­نفس بالا در موفقیت­ ها و کسب تائید و آرامش ­درونی شاد و سرحال می­شوند و با شور بیشتری مسیر زندگی را طی می­کنند. حال­که به اهمیت افزایش اعتماد به نفسدر زندگی پی بردید وقت آن رسیده است تا با گام­های اصلی افزایش آن آشنا شوید.

افزایش اعتماد به نفس در زنان

افزایش اعتماد به نفس در زنان مسئله­ ای است که طرفداران زیادی در بین خانوم ­ها پیدا کرده است. افزایش اعتماد به نفس زنان، در بین خانوم­ های متاهل با تجربه زندگی زناشویی بیشتردیده می­شود. اگر پای صحبت های دوستان خانوم یا اطرافیانی که ازدواج کرده ­اند نشسته باشید حتما این موارد رو از آن­ها به وفور شنیده اید:

"خسته شدم از اینکه نمی­توانم حرفم رو به همسرم بگم، از اینکه به من توجه ندارد و نیازهای مرا نادیده میگیرد از دستش دلخورم، اصلا انگار من موجود اضافی هستم و مرا نمی­بیند، همیشه وقتی مشکلی را نمی­توانم حل کنم قهر می­کنم و میرم تو اتاق، خونواده همسرم در زندگی و رابطه من با همسرم دخالت می­کنند اما نمی­توانم چیزی بگوی، ممکن است فکر کنند من بی­ ادب و گستاخ هستم  و مرا طرد کنند؛ بنابراین ترجیح می­دهم سکوت کنم. پیشنهادی که شما به این افراد می­دهید چیه؟ اینکه به قهر و جدایی فکر کنند؟ قدر تو را نمی­دانند و لیاقت تو بیشتر از ایناست؟ "ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است"، پس تا دیر نشده فکر جدایی باش و خودت را راحت کن.

افزایش اعتماد به نفس در زنان

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در زنان

در این مقاله ما به زنانی که درگیر این مشکلات افزایش اعتماد به نفس یا مسائل مشابه هستند پیشنهاد می­دهیم روی مهارت های زندگی که به کمبود آن­ها در خود  واقف نیستند تمرکز کنند و جهت پرورش و ارتقای آن­ها در خود با مشاور و روانشناس صحبت نمایند. یکی از مهارت­های اساسی اعتماد به ­نفس و پرورش و تربیت آن  میباشد، در بالا به تفصیل به آن پرداختیم. این نکته را به یاد داشته باشید که در مشاوره روانشناسی هر دو طرف به مشاوره خانواده نیاز دارند. و زوجین نباید یکدیگر را مقصر بدانند و انگشت اتهام را به سمت یکدیگر نشانه روند. در مورد مشکل کمبود اعتمادبه­نفس خانوم­های متاهل آقایان حتما باید به همسر خود کمک نمایند و آن ها را  در روند درمان و بهبودی و افزایش اعتماد به ­نفس­ در زنان مورد حمایت خود قرار دهند.

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس به روش­هایی اشاره دارد که با کاربرد و تمرین آن­ها در زندگی  می­توان شاهد افزایش چشمگیر اعتماد به­ نفس درخودتان باشید. این نکته را به­ یاد­ داشته باشید، اعتماد به ­نفس ذاتی و ارثی نیست و از اجداد و پدران ما به ارث نرسیده ­است؛ بلکه کاملا اکتسابی و قابل پرورش می­باشد. فقط کافیه فعل­ خواستن را صرف کنید و با تقویت اراده و پشتکار به فردی سرشار از اعتماد به­ نفس تبدیل شوید. الان دیگر نوبت آن شده با راهکارهای افزایش اعتماد به نفس رودررو شوید.

مهمترین راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

  • به خود محبت کنید: این کار خیلی ساده است فقط کافیه خود را دوست داشته باشید، برای هر قدم کوچک در مسیر موفقیت خود را با یک شاخه گل، صرف شام در رستوران تشویق و تحسین کنید.
  • آراسته باشید: از جمله راهکارهای افزایش اعتماد به نفس ارزش و احترام قائل­ بودن به خود است. برخی افراد خیال می­کنند فقط وقتی به یک مهمانی یا جلسه رسمی دعوت می­شوند باید به خود برسند، باید بگویم این کاملا اشتباه­ است. هر فردی نیاز دارد آراسته باشد. هر روز قبل از رفتن به بیرون از منزل، موهای­تان را مرتب کنید، مسواک بزنید، ادکلن خوش­بویی بردارید و به خود بزنید، لباس­ های اتو شده را بپوشید، کفش­ های واکس­زده را از جا­کفشی انتخاب و پا کنید، لبخند بزنید، در را باز کنید و به امید روزی سرشار از لذت و موفقیت راهی شوید.
  • ورزش کنید: محال است افراد موفق و شاد روزی چند دقیقه پیاده­ روی و نرمش ساده نداشته باشند. این آسان­ترین و کم­هزینه­ترین کاری است که برای سلامتی و داشتن حال خوب می­توانید انجام دهید. در کلاس­ های یوگا و مراقبه شرکت کنید.
  • به مسافرت بروید: منظور ما این نیست هر روز کلی خرت­و­پرت با خودتان بردارید و به دورترین نقطه شهرسفر کنید، داشتن یه بطری آب و یه کوله ­پشتی و چند لقمه کوچیک بردارید و به دامن کوه و جنگل و طبیعت بروید و از زیبایی ­های خداوند لذت ببرید.
  • بیان و قدرت صحبت کردن را تقویت کنید: جلوی آینه بایستید و با خود حرف بزنید، به ادای واژه ها و نحوه تلفظ­تان دقت کنید. شمرده­ شمرده صحبت کنید. سعی کنید مطلبی با داشتن نقطه شروع و پایان برای مرور و تمرین انتخاب کنید.

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس چیست؟

  • مطالعه کنید: یکی از ویژگی­ های افراد موفق داشتن ذهنی پر از اطلاعات مفید و اختصاص زمانی از روز به مطالعه کردن است. افراد وقتی چیزی بلد باشند حرفی برای گفتن دارند و در جمع سخنوری میکنند که در نهایت توجه مخاطبین را به خود جلب می­کند و دیده می­شوند. فردی که اهل مطالعه نباشد نمی­تواند حرفی برای زدن داشته باشد؛ بنابراین در جمع سکوت می­کند و فرصتی برای دیده شدن ندارد.
  • تغذیه سالم: هر چی جلو دستتون یا توخونه هست را نخورید. فرد موفق فردی است که به سلامت جسم و تندرستی خود اهمیت می­دهد. می­توانید در این مورد از کارشناس تغذیه مشاوره بگیرید.
  • افراد منفی­ باف و بدبین را از زندگی خود حذف کنید: به­قول شاعر "افسرده ­دل، افسرده کند انجمنی را". اطراف فرد با اعتمادبه­ نفس پر است از اشخاص شاد و خوش­بین.
  • به دیگران کمک کنید: اگر دقت کرده باشید وقتی با افراد خیرخواه و بخشنده صحبت می­کنید از یک آرامش درونی و حال­خوب حرف می­زنند. فرقی ندارد چه کمکی و به چه کسی می­کنید، مهم القای حس مفید­ بودن در خودتان است.
  • معنویات خود را تقویت کنید: ارتباط با خدا، انجام واجبات، ادای نماز و خواندن دعا از جمله روش هایی است که آرامش خاصی به فرد هدیه می­دهد و حال دورنی او را دگرگون و سرشار از انرژی مثبت می­کند.
  • اهدافتان رابشناسید: لیستی از اهداف کوتاه­مدت و بلند­مدت خود تهیه کنید و راه­های رسیدن به آن را نیز یادداشت کنید و نزد خود نگه­ دارید. این مورد کمک میکند هدفمند قدم بردارید.

سوالات متداول

افزایش اعتماد به نفس چیست؟

در بحث افزایش اعتماد به نفس معمولا برخی افراد به غلط آن را با عزت ­نفس اشتباه می­گیرند. اینکه خود را فردی باهوش، جسور، نترس، موفق و منظم بدانید یا بالعکس عجول، احمق، خجالتی و نامنظم، تعریف اعتماد به ­نفس نیست بلکه عزت­ نفس یا همان تصور و نگاهی است که به خود دارید و از تجارب دوران کودکی و ارزیابی های دیگران نسبت به شما شکل گرفته است.

تفاوت عزت نفس با اعتماد به نفس چیست؟

عزت­ نفس در واقع مبنای اعتماد به­ نفس می­باشد؛ اینکه شما تا چه حد به خود و توانمندی­ هایتان در انجام کاری ایمان و باور درونی دارید، معنای اعتماد به ­نفس خواهدبود. ارتباط مستقیمی بین عزت­ نفس و اعتماد به­ نفس وجود دارد، فردی با عزت ­نفس منفی که خود را احمق و بازنده می­بیند مسلما از اعتماد به ­نفس پائینی برخوردار است، بر عکس فردی که اعتماد به­ نفس بالایی دارد خود را منظم، موفق، جسور و باهوش می­بیند.

چگونه با اهداف زندگی اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟

شما میبایست لیستی از اهداف کوتاه­ مدت و بلند­مدت  خود تهیه کنید و راه­های رسیدن به آن را نیز یادداشت کنید و نزد خود نگه­ دارید. این مورد کمک می­کند هدفمند در زندگی قدم بردارید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:7 Ways to Improve Your Confidence 

 

  • جللال میری