بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

۵ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عشق چیست ؟ شاید عجیب نباشد که بگوییم هر آدمی که تا به امروز پا به زندگی گذاشته به دنبال این بوده که بداند عشق چیست  و چگونه یک انسان ناگهان بدون اینکه از قبل برنامه ریزی کرده باشد خود را غرق در تبلور احساسات و درگیر محبت کسی میبیند. اگر بخواهیم یک تعریف تئوریک از عشق داشته باشیم میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است، که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر میباشد. برای عشق و ماهیت آن در طول تاریخ شعرها سروده شده و قصه ها تعریف شده است. در زمانه ای که زندگی میکنیم نیز با وجود وارد شدن به عصر ارتباطات و تکنولوژی هنوز این حس عجیب و غریب هنوز هم قلب انسان ها را تسخیر میکند. روانشناسی عشق نشان میدهد شکل و شمایل و تعریف آن نسبت به گذشته تغییر کرده است اما هنوز ماهیت خود را از دست نداده است.

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق چیست؟

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

عشق

نشانه های عشق چیست؟

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

  • فرد عاشق آرامش و تمرکز خود را نسبت به گذشته بیشتر از دست می‌دهد.
  • فرد عاشق در مواقعی که از معشوق خود دور است آشفته میشود.
  • فرد عاشق دائما به هر بهانه ای میخواهد که در کنار معشوق خود باشد.
  • شور و حرارت و امید به زندگی در فرد عاشق به مراتب از فردی که در این شرایط نیست بیشتر است.
  • فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

علائم عشق چیست؟

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

ماهیت اصلی

هرمون عشق چیست؟

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

عشق ماندگار چیست؟

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

خیانت آفت عشق است را توضیح دهید؟

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

عشق

عشق و رابطه جنسی چه ارتباطی دارند؟

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

سوالات متداول

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

لجبازی کودک 7 ساله رفتاری هست که کودک طی آن از قبول یا پذیرش خواسته بزرگترهای خود امتناع میکند . لجبازی کردن از نظر مشاوران تربیت کودک یعنی اصرار و پافشاری کودک بر درخواست هایش بدون اینکه به نظر والدینش اهمیت بدهد . این رفتار در کودکان کاملا عادی محسوب میشود زیرا جز مراحل رشدی کودک به حساب می آید . به طور معمول کودک به دنبال چیزی است که توجهش به آن جلب میشود و خواست و سلیقه دیگران جذابیتی برایش ندارد. روانشناسی کودک نشان میدهد زمانی که کودک در برابر خواسته هایش مقاومت والدین را میبیند درکی از علت مخالفت ندارد . پدر و مادر در این موارد شروع به امرونهی میکنند و کودک شروع به انجام رفتارهایی مثل گریه کردن ، جیغ کشیدن و حتی برخوردهای فیزیکی میکند . این تعارض رفتاری باعث شکل گیری لجبازی کودک 7 ساله میشود .

علت لجبازی کودک 7 ساله

علت لجبازی کودک 7 ساله میتواند به دلیل ورود به محیط آموزشی جدید باشد . مشاوره کودک بیان میکند لجبازی کودکان در این سن بخاطر اضطراب ناشی از ورود به دنیای جدید است . کودکی که تا آن روز از قاعده خاصی پیروی نمیکرده حالا مجبور است لباس مشخصی بپوشد . کودک باید سر ساعت مشخصی بخوابد و بیدار شود یا در کلاس آرام روی صندلی بنشیند . حتی اجازه ندارد بدون اجازه خوراکی بخورد یا به دستشویی برود این دلایل همه از عوامل بروز تنش در کودکان است . کودک نمیتواند بطور مشخص بیان کند چه چیزی او را ناراحت میکند درنتیجه شروع به لجبازی میکند . لجبازی کودک 7 ساله میتواند به دلیل دوری از مادر و اضطراب جدایی باشد . مشاوره اختلال کودک بیان میکند ندادن فرصت کافی برای پذیرش و عدم همدلی مادر با کودک میتواند لجبازی را تشدید کند .

برخورد با لجبازی کودک 7 ساله

برخورد با لجبازی کودک 7 ساله از نظر مشاوره اختلال کودکان فقط با آموزش تکنیک های فرزند پروری به والدین آغاز میشود . لجبازی کودک 7 ساله بخشی از مراحل رشدی کودک به حساب می آید اگر برخورد درستی با این مرحله صورت گیرد به سرعت کودک از این دوره میگذرد . برای شروع بهتر است از بحث با کودک لجباز اجتناب کنید . علت لجبازی کودک 7 ساله را بیابید. گاهی بچه ها فقط برای دیده شدن توسط والدین چنین رفتارهایی را نشان میدهند . مشاوره کودک بیان میکند اگر کودک لجبازی دارید که بیرون از خانه شروع به گریه و بهانه گیری میکند . قبل از بیرون رفتن به طور واضح به او بگویید کجا میروید و او بیرون میتواند چه چیزهایی بخرد . یا از خود کودک بپرسید چه چیزی لازم دارد و همان را برایش تهیه کنید .

علائم لجبازی کودک 7 ساله

علائم لجبازی کودک 7 ساله

علائم لجبازی کودک 7 ساله سرسختی و عدم توجه به حرف بزرگتر را میتوان نام برد . بعضی کودکان بصورت ذاتی لجباز هستند و همیشه با همه چیز مخافت میکنند . علت لجبازی کودک 7 ساله میتواند بصورت موقعیتی هم باشد یعنی کودک علائم لجبازی را بخاطر تنش های محیطی بروز میدهد . مشاوره تربیت کودک بیان میکند کودکان لجباز زودرنج و کم طاقت هستند و خیلی زود عصبانی میشوند . کودکان لجباز ممکن است بصورت عمدی دیگران را ناراحت کنند و خود را خیلی سرزنش کنند . لجبازی کودک میتواند با رفتار کینه توزانه همراه باشد والدین باید به دفعات تکرار این علائم توجه کنند . علائم لجبازی کودک 7 ساله بابیش فعالی شبیه هم هستند و البته نسبت به هم همپوشانی دارند . کودکان لجباز هم ممکن است علائم بی توجهی و عدم تمرکز را از خود نشان دهند .

راه درمان لجبازی کودک 7 ساله

راه درمان لجبازی کودک 7 ساله با توجه به سن و شدت لجبازی متفاوت است . برای کودکان مدرسه ای ابتدا علت لجبازی کودک 7 ساله را مشخص میکنیم . اگر علت لجبازی کودک عوامل محیطی باشد سعی میکنیم شرایط محیطی را تغییر دهیم .  مشاوره کودک از والدین میخواهد لیستی از خواسته های خود را روی کاغذ بنویسند . مثلا والدین بطور واضح بنویسند میخواهم کودکم هر شب مسواک بزند یا هر بار به خانه مادربزرگ میرود به آنها سلام کند . درمانگر از والدین میخواهد با هم همانگ باشند و همچنین بازه زمانی مناسبی را برای تغییرات رفتاری کودک در نظر بگیرند . مشاور از والدین میخواهد رفتارهای کودک را در این بازه زمانی الویت بندی و امتیاز دهی کنند . در نهایت کودک را از لیست و جوایزی که  در صورت تغییر رفتار بدست می آورد آگاه میکنیم .

کارهایی که والدین در برابر لجبازی باید انجام دهند

برخورد با لجبازی کودک 7 ساله در کنار راهنمایی مشاوره اختلال کودک میتواند به آرامی صورت گیرد . گاهی والدین میخواهند کودک کار خوب را بدون لجبازی انجام دهد مثلا لباس هایش را روی رخت آویز آویزان کند یا هر شب مسواک بزند. گاهی انتظار دارند کار بدی که با لجبازی انجام میدهد کم بشود مثلا خواهرش را کتک نزند یا وسایلش را پرت نکند . برخورد با لجبازی کودک 7ساله احتیاج به صبوری دارد زیرا تغییر رفتار کودک کار زمان بری است . از والدین میخواهیم جایزه ای برای انجام رفتار درست در نظر بگیرند . مثلا به کودک بگویند در قبال هر کار خوب یک ستاره میگیری وقتی تعداد ستاره ها به ده عدد رسید جایزه اصلی را دریافت میکنی . جایزه اصلی نباید خیلی خاص باشد اما باید مناسب سلیقه و علاقه کودک تهیه شود .

قوانینی که دردرمان لجبازی باید رعایت کرد

لجبازی کودک 7 ساله در دختر و پسر شدت متفاوتی دارد پسران 7 ساله لجبازی بیشتری میکنند . اما والدین در برخورد با هر کودک نکاتی را باید رعایت کنند . والدین نباید انتظار داشته باشند کودک در طی مدت کوتاهی تمام رفتارهای بد خودش را ترک کند . روانشناسی کودک هفت ساله نشان داده کودک فقط میتواند در طی ماه یک یا دو رفتار بد را کم کند یا کار خوب را بیشتر انجام دهد . والدین در برابر پرتاب وسیله کودک لجباز نباید به هیچ وجه تنبیه در نظر بگیرند . اگر شیوه جایزه دادن و تشویق در کودک اثر نکرد والدین باید فقط از شیوه محروم کردن یا منزوی سازی استفاده کنند . یعنی مناسب سن کودک از کودک بخواهند مثلا برای 7 دقیقه بدون حرکت روی صندلی بنشیند و اصلا اجازه ندارند تنبیه سختی برای کودک داشته باشند .

راه درمان لجبازی کودک 7 ساله

نکات کلیدی در برخورد با لجبازی

راه درمان لجبازی کودک 7 ساله درابراز عشق و محبت والدین نسبت به کودک است . کودکی که محیت والدین خود را داشته باشد نمیتواند زیاد بهانه گیری کند . ممکن است کودک بر اثر تشنگی ، خستگی و کم خوابی دچار لجبازی موقعیتی شود . کودکی که جیغ میزند و وسیله پرتاب میکند فقط یک پیام دارد و آن این است که من احتیاج به دیده شدن دارم . لجبازی کودک 7 ساله به دلیل بزرگ تر شدن با چند ترفند ساده میتواند براحتی تمام شود . کودکان 7 ساله شاید معنی دختر خوب یا پسر خوب را نفهمند . اما اگر والدین واضح با آنها گفتگو کنند و حتی درموقعیت مناسب در مورد کاری که کودک انجام داده صحبت کنند کودک در این سن دیگر آن رفتار را تکرار نمیکند .

سوالات متداول

آیا کودک 7 ساله بیشتر لجبازی میکند ؟

خیر ، کودک 7 ساله به سنی رسیده که اگر والدین بطور واضح برایش توضیح بدهند حرف های آنها را درک میکند و اگر والدین به اندازه کافی برای کودک وقت بگذارند اصلا کودک به لجبازی ادامه نمیدهد .

چه چیزی کودکان 7 ساله را بیشتر عصبانی میکند ؟

بی توجهی والدین به خواسته های کودک و گذاشتن قوانین خشک و کنترل بیش از حد و عدم توجه به علاقه های کودک توسط والدین باعث میشود کودک بیشتر عصبانی شود .

بهترین راه برخورد با لجبازی در سن 7 سالگی چیست ؟

حفظ آرامش و بی تفاوتی نسبت به کارهای کودک لجباز و همچنین برطرف کردن عواملی مثل گرسنگی ، تشنگی و هر آنچه که کودک ممکن است بخاطر آن بهانه بگیرد بهترین را برخورد با لجبازی است .

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: 

 

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

پسر نوجوان تا حدودی با احساسات خود درگیر میباشد . احساساتی که باعث میشوند در تصمیم گیری های خود کمی دچار مشکل شود . اما درهم آمیختن احساسات باعث میشود تا کمی در انتخاب به مشکل بر بخورد . در واژه نامه ها ، کلمه نوجوانی یا پسر نوجوان به معنای " روئیدن ، بزرگ شدن و رشد کردن " است . در تمدن های اولیه ، دو مرحله ی بلوغ و نوجوانی را جدا از هم نمیدانستند . کودک همین که قدرت تولید نسل پیدا میکرد بزرگسال نامیده میشد . امروزه اصطلاح " پسر نوجوان " به معنای وسیعتری به کار میرود و شامل رشد بدنی ، ذهنی و اجتماعی است . به گفته پیاژه از لحاظ روان شناختی ، پسر نوجوان در این سن به جامعه بزرگسالان وارد میشود . پسر نوجوان به زودی میفهمد اگر چه در سطح پایینی از بزرگسالان قرار دارد ولی هم تراز با ایشان خواهد بود .

تربیت پسر نوجوان ملزم به صبر و حوصله بسیار است.  زیرا نوجوانی دوره ای بسیار حساس و مهم میباشد . که تاثیرات آن در سال های اول زندگی بیشتر میباشد . پسر نوجوان در دوره نوجوانی خود دچار تغییرات هوشی بسیار عمیقی خواهد شد . اما این تغییرات میتوانند ابزاری برای تربیت هرچه بهتر نوجوانان باشند . بسیاری از افراد معتقد هستند که سخت تر میتوان روحیات و اخلاقیات نوجوانان را شکل داد .  زیرا نوجوانان ، رفتار های پرخاشگرانه تری با وارد شدن به دنیای بزرگسالان از خود نشان میدهند . اما این سخن پاسخی منفی دارد زیرا در مراکز مشاوره نوجوانان اصل های مهمی را برای تربیت پسر نوجوان قرار داده اند . تربیت پسر نوجوان خیلی باید با فکر و با صبر و حوصله باشد .  برای بدست آوردن این قدرت میتوان از مرکز مشاوره خانواده استفاده کرد .

 

خصوصیات پسر نوجوان در سن بلوغ

پسر نوجوان در سن بلوغ با افکار جدیدی مواجه میشود که میتوان آنها را کنترل کرد . اما بهتر است فرصت تجربه را از آنان نگیریم . درکنار فرصت تجربه کردن میتوانید تجربه های خود را در اختیار آنان قرار دهید . در تربیت پسر نوجوان باید به این مسئله واقف بود که استقلال فردی با آزادی بی اندازه و بی حد و مرز فرق دارد . پسر نوجوان در سن بلوغ ممکن است کارهای ناشایستی انجام دهد و والدین خود را ناراحت کند . اما والدین با رفتاری مناسب و کنترل شده میتوانند اعتماد خانواده را تامین کنند . این امنیت و فرصت را به فرزند خود بدهند تا اشتباه خود را جبران نماید و احساس امنیت را تجربه کند .

آموزش در دوران نوجوانی

تربیت پسر نوجوان میتواند به صورت عملی و اختیاری امکان پذیر باشد . درحالی که وی نیازی به آموزش مستقیم نداشته باشد . یعنی میتوان با انجام اعمالی از پیش تعیین شده در قبال مسئله ای ، آموزش پسر نوجوان خود را انجام دهید . پسر نوجوان در سن بلوغ نیاز به آموزش هایی دارد تا بتواند در جامعه و محیط های بصری ، عاقلانه تصمیم بگیرد . تصمیمات خود را به اشتراک بگذارد تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهد . استفاده از عنصر مشاوره باعث میشود تا بهتر و سریع تر به روند تربیت نوجوان خود برسید . بعضی از روانشناسان رشد و تکامل نوجوانان را به دو مرحله فرعی تقسیم میکنند . نوجوانی اولیه و نوجوانی ثانویه یا بعدی . نوجوانی اولیه به سال های 13 تا 16 اطلاق میشود . نوجوانی بعدی تا 18 سالگی است که به آن سن قانونی نیز گفته میشود . دوره نوجوانی دوم دوره بسیار کوتاهی است .

مشاوره به پسر نوجوان

مشاوره به پسر نوجوان میتواند از طرف یک مشاور حرفه ای و یا حتی یک دوست صورت بگیرد . ولی مشاوره واقعی را به صحبت و راهنمایی ای میگویند که از طرف یک متخصص یا یک مشاور که علم مشاوره مربوطه را دارد ، انجام شود . پسر نوجوان قطعا نیاز به راهنمایی و مشاوره دارد . زیرا این دوره ، سوالات و همینطور مشکلات بسیار زیادی را برای ایشان میسازد . قطعا نیاز به یک مشاوره و راهنمایی موثر دیده میشود . تا بتوان به این سوالات و مشکلات پاسخ داد .

فرهنگ مشاوره گرفتن به تازگی در حال جا افتادن است . و باید این امر طبیعی شود که هر شخصی نیاز به یک مشاور دارد تا در مورد مسائل مختلف زندگی خود مشورت بگیرد . و با راهنمایی های مناسب یک مشاور ، انتخاب های درستی را انجام دهد و مسیر درست را انتخاب کند . مشاوره به پسر نوجوان باید به صورت مداوم انجام شود تا سوالات و مشکلات کم کم رنگ خود را از دست بدهند . و همچنین ذهن نوجوان برای فعالیت های سنگین آماده شود .

حال چرا نوجوانی دوره ای بسیار مهم است؟

در واقع نوجوانی مرحله انتقال میباشد . منظور از انتقال ، عبور فرد از یک مرحله به مرحله ای دیگر از رشد و تکامل میباشد . هرچه در گذشته اش اتفاق افتاده است ، در حال حاضر بر شرایط فعلی او اثر میگذارد . وضع حاضرش در وضع آینده اش موثر خواهد بود . کودک وقتی از کودکی به مرحله بزرگسالی قدم میگذارد باید رفتار های کودکی را ترک کند . و الگو های جدید رفتار و گرایشهای تازه ای را جانشین  الگوهای قبلی اش نماید .  همچنین ، ناگزیر است ایفای نقش های بزرگسالانه به عهده گیرد و مسئول اعمالش باشد.

نوجوانی ، مرحله ای از تغییرات میباشد . در دوران نوجوانی میزان و درجه تغییر گرایشها و رفتار به موازات تغییرات بدنی خواهد بود . در طول نوجوانی اولیه ، که تغییرات بدنی سریع هستند ، تغییر گرایشها و رفتار نیز به سرعت انجام میشود . وقتی هم تغییرات بدنی کند میشوند تغییر گرایشها و رفتار نیز کُند انجام میگیرد .

 

چه تغییراتی در دوره نوجوانی ظاهر میشود :

تغییرات مهم دوره نوجوانی عبارت اند از:

  • تغییرات عاطفی که شدت آن به میزان تغییرات بدنی و روانشناختی آن مرحله بستگی دارد.
  • تغییرات سریع همراه با نضج جنسی که سبب میشود نوجوان نسبت به خویشتن ، توانشهای خود و رغبت هایش نامطمئن شود.
  • تغییرات بدن ، رغبت ها و نقش ها در گروه اجتماعی که انتظار داریم  نوجوان ایفا کند . همچنین به پیدایش مشکلات تازه ای منجر میشود .
  • با تغییر رغبت ها و الگو های رفتاری ، ارزش های نوجوان نیز تغییر میابد . آنچه در کودکی برای وی مهم بود اکنون بی اهمیت است . در دوران کودکی کمیت برای فرد نوجوان اهمیت داشت . درحالی که اکنون کیفیت برای او اهمیت دارد .
  • بسیاری از نوجوانان در دوره تغییرات بدنی ، دمدمی هستند . در عین حال که میخواهند و میکوشند تا مستقل باشند از مسئولیت های استقلال میترسند . نمیدانند که آیا میتوانند از عهده این مسئولیت ها بر آیند یا خیر ؟

تمام این مسائل ما را مجاب میکنند ، پسر نوجوانی که در سن بلوغ است ،  نیاز به راهنمایی دارد . و نباید او را کنترل کنیم . زیرا استقلال شخصیتی هم در این سن امر مهمی میباشد .  در کل نوجوانی ، دوره ای بسیار حساس است  که نیاز به حمایت و پشتیبان دارد . ما میتوانیم با حمایت از پسر نوجوان خود به ایشان استقلال و اعتماد هدیه دهیم . همچنین با استفاده از یک مشاوره خانواده خوب و همچنین مشاوره نوجوانان ، فرصت های بهتری به ایشان تقدیم کنیم . تا حس بهتری را در کنار دوره مهم نوجوانی تجربه کنند .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

عشق یک طرفه آری یا نه؟

با عشق یک طرفه میتوان به آمال و آرزو ها رسید یا خیر؟

عشق یک طرفه میتواند خلا های عاطفی ما را پر کند؟

با این عشق چقدر از آرزوهایمان دور میمانیم؟

میتوانیم تا عمر داریم پایبند دلمان باشیم یا به مرور زمان تغییر خواهیم کرد؟

آیا کوبیدن بر در بسته صاحب خانه را ملزم به باز کردن خواهد کرد یا دستهایمان درد خواهد گرفت؟

سوالهای زیادی برای این نوع عشق مطرح است. رسیدن به یک پاسخ درست است که در تصمیم گیری به ما کمک میکند. تصمیم برای یک عمر زندگی. پاسخ مناسب و درست راچه کسی میداند؟ مرکز مشاوره روانشناسی آویژه پیشنهاد میکند قبل از هر تصمیمی روانشناسی عشق بگیرید. بدانید تا شکست نخورید. آگاهی پیدا کنید تا پشیمان نشوید. ای کاش ها در زندگی زیاد گفته میشوند. عمری را که دیگر باز نمیگردد با پشیمانی سپری کردن جزو آرزوهای هیچ کس نیست.

شکست عشقی

هر کسی وقتی در زندگی با شکست مواجه میشود یا به بن بست برمیخورد به دنیال مقصر میگردد. اما مقصر کیست؟ کسی جز خود ما که تصمیم گیرنده نهایی هستیم؟ پس بدانیم و با علم و آگاهی تصمیم بگیریم. در عشق های یک طرفه مهم است که طرف مقابل ما دارای چه روحیاتی باشد. چه وضعیتی داشته باشد. برخی شاید عاشق نباشند اما وقتی از جانب طرف مقابل محبت بی شائبه ببینند او را میپذیرند و قدر محبتهایش را میدانند. از اینکه یک نفر به آنها علاقه دارد راضی هستند و در حد توان خود تلاش میکنند این محبت به ثمر برسد. عده ای دیگر مغرور شده و او را به دنبال خود میکشانند یا آزار و اذیت میکنند . برخی دیگر فقط دوست دارند به کسی ابراز عشق کنند که با علاقه و سلیقه آنها تطبیق داشته باشد. برخی دیگر این علاقه را تحقیر میکنند. با ما همراه باشید.

علائم عشق یک طرفه

علائم عشق یک طرفه روشن است. یک نفر گویا، دیگری خاموش. این یکی سرشار، آن یکی خالی. یکی عاشق، دیگری فارغ. یکی بی تاب و بیقرار، دیگری آرام و بیتفاوت. یکی ایثار و فداکاری میکند دیگری دریغ از یک قدم برداشتن. علائم عشق یک طرفه شاید خیلی زود مشخص نشود اما به مرور زمان رد پای خود را در زندگی نشان میدهد. زمانی که ما به محبت او نیاز پیدا میکنیم. زمانی که برای کاری از او میخواهیم پیشقدم شود.

زمانی که نیاز داریم محبت ها و کارهایی را که میکنیم ببیند. اما متاسفانه نیازهای ما برآورده نمیشوند. ما میمانیم با یک قلب ترک خورده. البته در مواردی نیز طرف مقابل میبیند، پیشقدم میشود، و همراهمان می ماند. اما نمیتوان اطمینان داشت. تا وقتی که از روحیات او آگاه باشیم و بدانیم شاید عاشق نباشد اما فارغ هم نیست. درک و شعوری بالا دارد. این عشق زمانی دو طرفه خواهد شد.

نشانه های عشق یک طرفه

علائم عشق یک طرفه در مهر ورزیدن، در پذیرفتن، در دلسوزی نشان دادن مشخص میشود. نوع دیگری از این نوع علاقه عشق ذهنی است که هیچگونه ابراز یا تعاملی در آن نیست. یک نفر در ذهن خود از دیگری بت میتراشد و آن یک نفر مشغول زندگی روزمره خود است و از این علاقه و عطش هیچ اطلاعی ندارد. او از این بیخبری آگاه است اما باز هم در این عشق اصرار دارد. یا اینکه فکر میکند او هم عاشق است. در افکار خود از هر برخورد کوچک ماجرایی عشقی میسازد. اگر او با احترام  به این فرد مینگرد عاشق برای خود سناریوی عشقی میسازد. در صورتیکه طرف مقابل شاید لحظه ای هم به او نیاندیشد. این نوع بی نتیجه ترین عشق است. شاید اگر ابراز میشد درصد رسیدن به نتیجه کمی بالاتر میرفت. جذب معشوق نیز مهارت میخواهد. یکی از مهارت های زندگی رسیدن به حالت های مطلوب است.

مشکلات عشق یک طرفه

مشکلات عشق یک طرفه زمانی است که هر چه تلاش میکنیم دیده نمیشود. ما در این رابطه ارزش خود را از دست داده ایم. به مرور عزت نفسمان نیز فروکش میکند. برخی از عاشق ها میخواهند عشق خود را پنهان کنند. چون احساس میکنند عشقشان یک طرفه است و غرورشان پایمال شده است. در این حالت به جای ابراز عشق به وارونه گویی متوسل میشود. مثلا اگر معشوقش قد بلند است از قد بلند کس دیگری ایراد میگیرد. یا با الفاظ تند عشقش را پنهان میکند. در واقع بر چهره عشقش نقاب میگذارد. حال بستگی به زیرکی طرف مقابل دارد که این حس را درک کند یا نه. ( اگر با دیگرانش بود میلی چرا جام مرا بشکست لیلی) برخی دیگر نیز زیادی خوش بین هستند.

مثلا اگر طرف مقابل در یک جمع او را برای انجام دادن کاری انتخاب کند فکر میکند از روی عشق این کار را انجام داده است.مشکلات عشق یک طرفه بیشتر به خاطر نگرش احساسی است که به وجود می آید. اگر کسی عقلانی و منطقی به قضیه نگاه کند مسلما به کسی عشق نمی ورزد که هیچ حسی به او ندارد. یک نوع دیگر به گونه ای است که طرف مقابل از عشق او لذت میبرد. اما نه برای وصل بلکه برای اینکه یک برده عشقی دارد. لذت میبرد در جمع دوستان و آشنایان فخر فروشی کند لذا تا میبند طرف مقابل در دل عشق و علاقه خود را گم میکند.یا برعکس با یک نگاه، یک جمله و یا یک حرکت او را دوباره به سمت خود میکشد. عاشق دل پاک فکر میکند توانسته است دل او را به دست بیاورد.

معایب عشق یک طرفه

ازمعایب عشق یک طرفه همین بس که یک نفر بیش از حد تلاش میکند و دیگری نه. عاشق خود را تحقیر شده حس میکند. هیچ وقت به این عشق مباهات نمی ورزد. همیشه احساس میکند عزت نفسش پایین و رو به زوال است. از معایب عشق یک طرفه این است که ممکن است برای برگرداندن غرورش دست به کارهایی بزند که لایقش نیست. مثلا با کسی دیگر ارتباط برقرار کند تا خلا ها را پر کند. در نتیجه مورد سواستفاده قرار میگیرد و وجهه خود رانیز از دست میدهد. هم نزد معشوق، هم پیش خودش و هم در اجتماع.

 مزایای عشق یک طرفه در این است که چون عاشق میداند معشوق به او علاقه چندانی ندارد برای به دست آوردن او تلاش میکند. یکی دیگر از مزایای عشق یک طرفه فداکاری برای معشوق است. خود عاشق نیز از جهاتی آسوده تر است . چون نوع عشق خود را میشناسد بی توقع است. کمتر از او می رنجد. احساس مالکیت نمیکند. در این نوع معمولا عاشق پیچیدگی های رفتاری خود را کنار میزند. مانند یک کودک ساده و بی آلایش میشود. از مهر ورزیدن به معشوق لذت میبرد بی آنکه توقع داشته باشد. خلاصه نهایت سعی خود را میکند.

مشکلات عشق یک طرفه

اطمینان از عشق یک طرفه

اطمینان از عشق یک طرفه به آزمایش نیاز دارد. میخواهید بدانید او واقعا شما را نمی پسندد؟ ممکن است مدتی از دید او خود را پنهان کنید تا بسنجید دلش برای شما تنگ میشود یا نه؟ چه بسا دو نفر که عمری کنار هم عاشق هم مشغول زندگی هستند اما یکی از آن دو نمیداند. شاید چون ابراز نمکند. شاید نمیخواهد عشقش رو شود. برخی فکر میکنند اگر سادگی کنند باید تاوان پس بدهند. یا ممکن است معشوقشان ناز بیاورد. یا میترسند عشقشان یک طرفه باشد و ابراز عشق باعث ضایع شدن آنها شود. ولی اطمینان از عشق یک طرفه شهامت رفتاری میخواهد. این که بدانیم طرف مقابل مارا عاشقانه دوست دارد یا خیر. آیا میتوانیم در سایه سار عشق او کمی بیاساییم یا همچنان در داغی عشق خود و سردی قلب او باید بسوزیم؟

صبحدم مرغ چمن با گل نوخواسته گفت          ناز کم کن که در این باغ بسی چون تو شکفت

گل بخندید که از راست نرنجیم ولی              هیچ عاشق سخن سخت به معشوق نگفت

عشقتان پایدار لبتان خندان و دلتان شاد.

سوالات متداول

عشق یک طرفه مختص  بانوان است یا آقایان؟

البته در بانوان به دلیل غالب بودن احساسات بر منطق بیشتر جلوه میکند ولی بیشتر عشق نیست بلکه اصرار در به دست آوردن است. اما در آقایان عمیق تر و پاینده تر است و واقعی تر. عشق بانوان در اثر یاس زودتر فروکش میکند.

عشق یک طرفه آری یانه؟

بستگی دارد عاشق چه کسی باشیم. اگر قدر دان، انعطاف پذیر و عاشق شخص دیگر نباشد چرا که نه؟ ولی اگر قرار باشد او به تنهایی و ضعف های ما بیافزاید ، یانه بهتر است بگوییم در ما ضعف ایجاد کند در واقع مانند یک مجسمه ضربه خورده به یکباره فرو خواهیم ریخت. حال انتخاب با شما است.

خطرات عشق یک طرفه چیست؟

در اثر ناامیدی: اقدام به خودکشی، اقدام به فنا کردن زندگی آینده، رو آوردن به مشروبات الکلی و موادمخدر، تمارض روحی دائم العمر و در حالت دیگر: اقدام به انتقام از طرق مختلف، برهم زدن زندگی آینده معشوق بعد از گذشت زمان، وارد آوردن خسارات مادی ( مانند ریختن تینر روی رنگ ماشین، ویترین مغازه و ... ) اسید پاشی و در موارد نادر اقدام به قتل.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

برای درک بهتر مشکل خودآزاری در نوجوانان، والدین، معلمان و دیگران باید اشکال مختلف خودآزاری را درک کنند. بزرگترین دسته خودآزاری در نوجوانان بریدن است. نوجوانان خود را با تیغ، چاقو، خرده شیشه یا سایر اشیاء تیز می برند.

متداول ترین شکل بعدی خودآزاری در نوجوانان، سوزاندن است. سایر رفتارهای کمتر متداول خودآزاری در نوجوانان به شدت به خود آسیب می رسانند.

چرا نوجوانان به خود آسیب می زنند؟

بیشتر نوجوانانی که به خود آسیب می زنند آسیب های خود را پنهان می کنند. آنها شانه‌ها، مچ پا، شکم یا ران‌های خود را می‌برند یا می‌سوزانند، قسمت‌هایی که اغلب با لباس پوشانده می‌شود. این به این دلیل است که اکثر نوجوانان وقتی به خود آسیب می زنند متاسفانه به دنبال توجه نیستند.

در عوض، عمل خودآزاری نوجوان آنها را از ناراحتی عاطفی رهایی می بخشد. آنها این کار را برای اینکه احساس بهتری داشته باشند، انجام می دهند، نه برای اینکه به والدین و دوستان خود نشان دهند که به کمک نیاز دارند.

مطالعات نشان داده است که نوجوانانی که به خود صدمه می زنند بسیار هیجانی هستند. آنها افراد حساسی هستند که اغلب نسبت به همسالان خود چیزها را شدیدتر احساس می کنند و اغلب بسیار از خود انتقاد می کنند.

این ویژگی‌ها لزوماً نوجوانانی را که درگیر خودآزاری هستند از کسانی که این کار را نمی‌کنند متمایز نمی‌کند. در عوض، کسانی که به خود آسیب می رسانند ممکن است مهارت های لازم برای کنترل احساسات خود را در ارتباط با درجه بالای انتقاد از خود نداشته باشند.

بیشتر نوجوانانی که به خودآزاری می پردازند، دارای درجه بالایی از انتقاد از خود و نفرت از خود هستند. برای آنها، بریدن بدن خود معمولاً باعث ایجاد حس آرامش می شود. برعکس، گزارش شده است که اگر نوجوانی از درون احساس بی‌حسی یا خالی بودن کند، ممکن است از خودآزاری برای ایجاد احساسات و احساس چیزی استفاده کند.

کنترل احساسات دلیلی برای خود آزاری و خودزنی در نوجوانان

بررسی ها و مشاهدات مشاوره نوجوان آویژه نیز نشان داده است که درصد کمی از نوجوانان از خودآزاری برای اجتناب یا ایجاد انحراف از احساسات و مشکلات خود استفاده می کنند.

بسیاری از نوجوانان نیز از خودآزاری برای تنبیه خود استفاده می کنند زیرا احساس می کنند لیاقت زندگی، نفس کشیدن یا اشغال فضا را ندارند. آنها ممکن است در شرایط عاطفی شدید خود را بریده و یا به شکل دیگری آسیب برسانند.

سایر نوجوانان ممکن است از خودآزاری به عنوان نوعی ارتباط استفاده کنند. آنها ممکن است احساس کنند که احساساتشان در زمان کوتاهی جدی‌تر از زمانی که می‌خواهند درد خود را با کلمات بیان کنند، جدی‌تر گرفته می‌شود. کلمات ممکن است نادیده گرفته شوند، اما خودآزاری باعث واکنش می شود.

همچنین گروه کوچکی از نوجوانان وجود دارند که نمی توانند زندگی خود را تحمل کنند، به خودکشی فکر می کنند و سپس متوجه می شوند که مجبور نیستند خود را بکشند. بریدن خود باعث می شود احساس بهتری داشته باشند.

 نشانه های خود آزاری در نوجوانان

به دلیل دلایل پشت رفتارهی خود آزاری و این واقعیت که نوجوانان گاهی اوقات آسیب های خود را پنهان می کنند، تعجب آور نیست که معلمان و والدین اغلب نمی دانند که خودآزاری در حال وقوع است. با این حال، علائمی وجود دارد که بزرگسالان می توانند آنها را ببینند.

به عنوان مثال، پدر و مادری را در نظر بگیرید که بریدگی های مکرری روی نوجوان خود می بیند. وقتی در مورد بریدگی ها می پرسند، بهانه هایی مانند «گربه این کار را کرد» یا «خودم را خاراندم» می شنوند. این می تواند نشان دهنده این باشد که نوجوان شما آسیب به خود را پنهان می کند. به طور مشابه، اگر نوجوانی در ماه های گرم سال اصرار به پوشیدن آستین بلند داشته باشد، ممکن است نشانه ای از پنهان کردن بریدگی، سوختگی یا کبودی در نوجوان باشد.

بیش از حد واکنش نشان ندهید

اگر والدین یا معلمی معتقدند که نوجوانی درگیر خودآزاری است، نباید بیش از حد واکنش نشان دهند. یک رویکرد باز و بدون قضاوت و تأیید احساسات نوجوان می تواند به گفتگوی باز و سازنده در مورد مشکل منجر شود.

بزرگسالان همچنین می توانند حالات روحی فرزندان خود را کنترل کنند. سناریویی را در نظر بگیرید که در آن یک نوجوان با روحیه بد به خانه می آید. او برای مدت کوتاهی خود را در اتاقش حبس می کند و سپس با ذهنیت بسیار بهتری ظاهر می شود. این می تواند نشانه ای باشد که نوجوان درگیر خودآزاری است، به خصوص اگر کودک مستعد نمایش عاطفی باشد.

در برخی موارد، والدین ممکن است سرنخ‌های فیزیکی آسیب‌رسانی به خود را پیدا کنند، مانند بافت‌های خونی در سطل زباله. ممکن است عجیب به نظر برسد که یک نوجوان چنین سرنخ هایی را پشت سر بگذارد، با توجه به اینکه بیشتر نوجوانانی که به خود آسیب می زنند سعی می کنند رفتار خود را پنهان کنند.

با این حال، بسیاری از نوجوانان همیشه ظرفیت فکر کردن به مسائل را ندارند و برخی به سادگی شلخته و بی نظم هستند. برای این نوجوانان، جا گذاشتن بافت های خونی به این معنی نیست که آنها نشانه ای می فرستند یا می خواهند گرفتار شوند.

کمک به نوجوانانی که به خود آسیب می زنند.

دریافت سرنخ ها و سیگنال ها می تواند منجر به تشخیص آسیب به خود شود. قدم بعدی کمک گرفتن است.

اگر والدین یا معلمی معتقدند که نوجوانی درگیر خودآزاری است، نباید بیش از حد واکنش نشان دهند. یک رویکرد باز و بدون قضاوت و تأیید احساسات نوجوان می تواند به گفتگوی باز و سازنده در مورد مشکل منجر شود.

به گفته روانشناس خانواده «یک ویژگی کلیدی این است که به والدین کمک کنیم تا متوجه شوند که پاسخ دادن به وضعیت عاطفی نوجوانشان با اعتبارسنجی قبل از تلاش برای حل مشکلات، برای باز کردن یک مسیر حیاتی است. برای کمک به نوجوان خود کنجکاوی خوش‌خیم همراه با بیان این که احساس نوجوان منطقی است، راه را برای بحث‌های بیشتر و سازنده‌تر باز می‌کند.»

در مرحله بعد، نوجوان باید ارزیابی کند که آیا این رفتار برای مدیریت احساسات فرد انجام می شود یا قصد خودکشی دارد. اگر مشخص شود که این رفتار غیرخودکشی است،مشاوره نوجوان باید به او کمک کند تا با یک درمانگر در تماس باشد.

در این مرحله، درمان می تواند در چندین جهت مختلف انجام شود. عناصر درمان موفقیت آمیز برای خود آسیبی ممکن است شامل درمان فردی با یک مهارت باشد، مانند رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)، که نوعی درمان شناختی است که به فرد کمک می کند تا با بهبود مهارت های مقابله ای، احساسات و افکار را کنترل کند.

برنامه های درمانی DBT برای خودزنی نوجوانان

DBT ابزارها و استراتژی‌هایی را در اختیار نوجوانان قرار می‌دهد که می‌توانند به جای آسیب رساندن به خود، خودشان آن‌ها را اجرا کنند. نوجوانان در برچسب زدن احساسات و مشاهده تحلیلی آنها ماهر می شوند. با انجام این کار، آنها محرک‌های مرتبط با آسیب‌رسانی به خود را کاهش می‌دهند و می‌توانند آگاهانه انتخاب کنند که در مواجهه با احساسات شدید چگونه واکنش نشان دهند. DBT زبان مشترکی را برای خانواده ها فراهم می کند تا بتوانند بدون قضاوت از یکدیگر حمایت کنند. این ترکیب منجر به نتایج بهتری می شود.»

درمان‌های دیگری که مؤثر بوده‌اند عبارتند از: مدیریت روانپزشکی عمومی، درمان مبتنی بر طرحواره و درمان مبتنی بر ذهن آگاهی. آموزش مهارت های خانواده و خانواده درمانی نیز ممکن است کمک کننده باشد.

به طور کلی، درک عموم مردم از خودآزاری در حال بهبود است، که به نوجوانان کمک می کند تا کمک مورد نیاز خود را دریافت کنند. تحقیقات در حال انجام بر کسب اطلاعات بهتر از نوجوانانی که درگیر خودآزاری هستند، متمرکز است، که در حالت ایده آل، اطلاعات «زمان واقعی» است. درک وضعیت عاطفی نوجوانان قبل، حین و بعد از خودآزاری می تواند به تشخیص بهتر و درمان بهتر منجر شود.

منبع: مرکز مشاوره نوجوان آویژه

  • جللال میری