بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

  • ۰
  • ۰

درمان دارویی پرخاشگری نوجوانان

به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: آیا نوجوان شما پرخاشگری می کند؟ آیا نوجوان شما در مدرسه دعوا می کند، دیگران را هل می دهد؟ خواهر و برادر خود را می زند؟

این پرخاشگری نواجوان شما می تواند ناراحت کننده باشد. در برخی مواقعا والدین از فرزند خود می ترسند. بسیاری از والدینی که نوجوان پرخاشگر دارند، در اصلاح رفتار او ناتوان هستند. بعضی از والدین سعی می کنند، آنها را تنبیه کنند، اما این راهکار جواب نمی دهد. حالا که به فکر درمان دختر یا پسر نوجوان خود هستید، زمان آن رسیده است که به دنبال دلایل پرخاشگری نوجوان خود بگردید.

در این مقاله 8 عامل ریشه ای که می تواند دلیل پرخاشگری در نوجوانان باشد، آورده شده است.

1. ADD/ADHD

در نوجوانان مبتلا به ADD/ADHD، تکانشگری یک ویژگی اصلی است که می تواند منجر به رفتار پرخاشگرانه شود. این نوجوانان بدون اینکه به عواقب رفتار خود فکر کنند، بر اساس تکانه های خود عمل می کنند و بیشتر احتمال دارد وارد دعوا یا درگیری شوند.

رفع کنید: کودکان و نوجوانان مبتلا به ADD/ADHD می توانند با ورزش شدید، رژیم غذایی با پروتئین بالاتر و کربوهیدرات کمتر و مکمل هایی که دوپامین را تقویت می کنند (مانند چای سبز و رودیولا) از افزایش جریان خون به مغز بهره مند شوند. علاوه بر این، دانستن نوع ADD/ADHD فرزندتان بسیار مهم است. کار تصویربرداری مغز در کلینیک آمین به شناسایی 7 نوع ADD کمک کرده است.

2. اختلالات خلقی

اکثر نوجوانان مبتلا به اختلالات خلقی مانند افسردگی یا اختلال دو قطبی، سطحی از پرخاشگری را دارند. نوجوانان مبتلا به اختلال دوقطبی اغلب زمانی که در مرحله شیدایی هستند، پرخاشگری نشان می دهند. به طور مشابه، نوجوانان مبتلا به افسردگی سطح بالایی از رفتار پرخاشگرانه را نشان می دهند.

جستجوی درمان برای اختلال افسردگی اساسی و سایر اختلالات خلقی برای درمان پرخاشگری فرزند شما ضروری است. اما توجه داشته باشید که انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد. دانستن نوع افسردگی فرزندتان می تواند به شما در دریافت برنامه درمانی مناسب کمک کند.

3. اختلالات سلوک

این یک مشکل جدی عاطفی و رفتاری است که با پرخاشگری، خشونت و خصومت مشخص می شود. این بچه‌ها ممکن است دیگران را گاز بگیرند، ضربه بزنند، هل بدهند یا قلدری کنند. آنها همچنین ممکن است آتش بزنند، ظلم به حیوانات نشان دهند یا اموال را خراب کنند.

رفع آن: اختلال سلوک با برنامه درمانی مناسب و حمایت خانواده قابل کنترل است. مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه در خدمت شما عزیزان می باشد.

راه‌های درمان پرخاشگری در نوجوانان

پرخاشگری در نوجوانان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، فشارهای تحصیلی، مشکلات خانوادگی، کمبود مهارت‌های ارتباطی و تأثیرات محیطی باشد. برای مدیریت و درمان این رفتار، روش‌های مختلفی وجود دارد که شامل راهکارهای روان‌شناختی، تربیتی و رفتاری می‌شود. در ادامه، برخی از مهم‌ترین راه‌های درمان پرخاشگری در نوجوانان را بررسی می‌کنیم.

۱. ایجاد فضای گفت‌وگوی سالم

یکی از مهم‌ترین روش‌های کاهش پرخاشگری، ایجاد فضایی امن برای گفت‌وگو است. نوجوانان نیاز دارند که احساس کنند شنیده می‌شوند. والدین و مشاوران باید با صبر و همدلی به احساسات و دغدغه‌های آن‌ها گوش دهند و از سرزنش یا تحقیر خودداری کنند.

۲. آموزش مهارت‌های کنترل خشم

نوجوانان باید یاد بگیرند که چگونه احساسات خود را به شکل سالم‌تری ابراز کنند. تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، شمارش معکوس، استفاده از واژه‌های مناسب برای بیان احساسات و انجام فعالیت‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن، می‌تواند در کنترل خشم مؤثر باشد.

۳. افزایش خودآگاهی نوجوان

بسیاری از نوجوانان نمی‌دانند که چرا پرخاشگر می‌شوند. کمک به آن‌ها برای شناسایی عوامل تحریک‌کننده‌ی خشم و یافتن راهکارهای جایگزین می‌تواند نقش مهمی در کنترل رفتارهای پرخاشگرانه داشته باشد.

۴. تشویق به فعالیت‌های ورزشی

ورزش نقش مهمی در کاهش استرس و تخلیه‌ی انرژی‌های منفی دارد. فعالیت‌هایی مانند شنا، دویدن، فوتبال و ورزش‌های رزمی می‌توانند به نوجوانان کمک کنند تا احساسات خود را به روشی سالم تخلیه کنند.

۵. تقویت مهارت‌های ارتباطی

بسیاری از نوجوانان به دلیل نداشتن مهارت‌های ارتباطی مناسب، برای بیان احساسات خود از پرخاشگری استفاده می‌کنند. آموزش مهارت‌هایی مانند گوش دادن فعال، بیان خواسته‌ها بدون خشونت و حل مسئله می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا تعاملات سالم‌تری داشته باشند.

۶. ایجاد تعادل در انتظارات و محدودیت‌ها

والدین و مربیان باید بین آزادی و محدودیت تعادل برقرار کنند. انتظارات غیرمنطقی و سخت‌گیری بیش از حد می‌تواند موجب پرخاشگری شود. در مقابل، نبود قوانین و حد و مرز مشخص نیز باعث افزایش رفتارهای ناهنجار خواهد شد. برای ایجاد تعادل در زندگی خود می توانید با مشاوره خانواده آویژه همراه باشید.

۷. نقش درمان‌های روان‌شناختی

در برخی موارد، پرخاشگری نوجوانان به مشکلات عمیق‌تری مانند اضطراب، افسردگی یا اختلالات رفتاری مربوط می‌شود. در چنین شرایطی، مراجعه به روان‌شناس یا مشاور می‌تواند ضروری باشد. روش‌هایی مانند رفتاردرمانی شناختی (CBT) می‌تواند به نوجوان کمک کند تا رفتارهای پرخاشگرانه را اصلاح کند.

۸. کاهش عوامل استرس‌زا

استرس زیاد می‌تواند عامل مهمی در افزایش پرخاشگری باشد. برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش فشارهای درسی، ایجاد زمان‌هایی برای استراحت و تفریح، و حمایت عاطفی خانواده می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

۹. استفاده از تکنیک‌های تشویقی

تشویق رفتارهای مثبت باعث تقویت رفتارهای مطلوب می‌شود. زمانی که نوجوان کنترل خشم خود را نشان می‌دهد، باید مورد تحسین قرار بگیرد. البته تشویق باید به شکل منطقی و متناسب با رفتار او باشد.

۱۰. الگوسازی صحیح توسط والدین

نوجوانان از رفتارهای والدین الگو می‌گیرند. اگر والدین در هنگام عصبانیت رفتارهای پرخاشگرانه‌ای نشان دهند، احتمال دارد که نوجوان نیز همان روش را تقلید کند. بنابراین، بزرگ‌ترها باید با مدیریت صحیح خشم خود، الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشند.

نتیجه‌گیری

مرکز مشاوره روانشناسی آویژه: پرخاشگری در نوجوانان یک چالش رفتاری است که با مدیریت صحیح، آموزش مهارت‌های کنترل هیجانات، ایجاد فضای گفت‌وگوی سالم و در صورت نیاز، دریافت کمک تخصصی قابل کنترل است. والدین، معلمان و مشاوران می‌توانند با صبر، همدلی و به‌کارگیری روش‌های علمی، به نوجوان کمک کنند تا احساسات خود را به روشی سالم و سازنده ابراز کند.

https://www.imna.ir/news/850314/%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%BE%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87

  • ۰۴/۰۱/۱۰
  • جللال میری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی