معافیت کفالت یکی از زیر شاخه های معافیت دائم محسوب می شود که فرد در صورت دارا بودن شرایط آن از انجام خدمت سربازی معاف می شود. معافیت کفالت انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی مختصری درباره آن می پردازیم.
معافیت کفالت مراقبت از پدر
در ماده 2 قانون کفالت مراقبت از پدر اینگونه آمده است که «یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده پدر نیازمند مراقبت که قادر به اداره امور خود نباشد». طبق این قانون اگر پدری ناتوان از اداره امور زندگی باشد فرد می تواند برای مراقبت از پدر و انجام وظایف او درخواست معافیت کفالت پدر را بدهد. همچنین هرسال نیروهای مسلح سن معافیت کفالت پدر را اعلام می کند.
معافیت کفالت مراقبت از مادر
در ماده 2 قانون کفالت مراقبت از مادر اینگونه آمده است که «یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر». طبق این قانون اگر مادر به هر دلیلی (فوت همسر یا طلاق) نیاز به مراقبت داشته باشد فرزند پسر می تواند تقاضای معافیت کفالت مراقبت از مادر را بدهد.
معافیت کفالت مراقبت از خواهر بدون سرپرست
در ماده 2 قانون کفالت مراقبت از خواهر اینگونه آمده است که «تنها برادر تنی سرپرست خواهر فاقد پدر و همسر و فرزند ذکور غیرمحجور». طبق این قانون اگر خواهر فاقد سرپرست یعنی پدر یا همسر باشد می توانید درخواست کفالت مراقبت از خواهر خود را بدهید. در نظر داشته باشید که اگر خواهر شما فرزند پسر بالای 18 سال داشته باشد اما کمیته تشخیص دهد که امکان مراقبت از مادر خود را ندارد باز هم معافیت شامل حال شما می شود. همچنین وجود برادر ناتنی مانع اخذ معافیت برای شما نمی شود.
معافیت کفالت مراقبت از برادر فاقد پدر
در ماده 2 قانون کفالت مراقبت از برادر اینگونه آمده است که «یگانه برادر سرپرست برادر کمتر از هجده سال تمام فاقد پدر». شبیه به معافیت کفالت خواهر، در صورتی که برادر زیر 18 سال فاقد پدر داشته باشید می توانید برای معافیت کفالت مراقبت از برادر درخواست دهید.
نتیجه گیری
معافیت های کفالت فقط شامل موارد بالا نشده و ما به ذکر موارد متدوال بسنده کرده ایم. در این بخش جدیدترین اخبار در باب معافیت کفالت برای شما قرار داده می شود.
- ۰۳/۰۸/۲۸