بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

  • ۰
  • ۰

شرایط انصراف از امریه سربازی چگونه است؟

دیگر نگران از دست دادن فرصت‌های شغلی و تحصیلی در دوران سربازی نباشید! امریه سربازی، راهی نو برای گذراندن خدمت مقدس سربازی است که در آن می‌توانید با به کارگیری دانش و مهارت خود در سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی، تجربه‌ای ارزشمند کسب کنید. در این مقاله، به معرفی جامع امریه سربازی، شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ آن و لیست سازمان‌های پذیرنده امریه در سال 1403 می‌پردازیم.

طبق قوانین ستاد نیروهای مسلح، مشمولان بعد از سن 18 سالگی می توانند با حضور و فعالیت در سازمان های دولتی و غیر نظامی، تحت عنوان نیروی امریه خدمت سربازی خود را به پایان برسانند.

در واقع حضور افراد در این سازمان ها امکانی است که برای استفاده از ظرفیت های علمی و خدماتی فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه شده و آنها بسته به مهارت و رشته تحصیلی خود می بایست برای دریافت این امریه ها اقدام کنند.

امریه سربازی این امکان را برای افراد تحصیل کرده فراهم می آورد تا بسته به مهارت و رشته تحصیلی خود، در سازمان مربوطه اقدام به فعالیت نمایند.

باید اضافه کنیم که خدمت در قالب نیروی امریه در هر سازمان، مستلزم برخورداری شرایط مشخصی و گاها متفاوتی است، که فرد مشمول باید این موارد را همزمان با انتشار اطلاعیه های سازمان در طول سال مطالعه نماید.

از شما دعوت می کنیم در ادامه با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا توضیحاتی در خصوص امریه سربازی و بررسی جزئیات شرایط اخذ امریه، حقوق و کسری خدمت دارندگان امریه را ارائه دهیم.

امریه سربازی چیست و چه مزایایی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، به انجام خدمت سربازی در سازمان های دولتی و مراکز غیرنظامی، امریه سربازی می‌گویند.

⭐ آن دسته از مشمولانی که درجات بالای علمی دارند و موفق به اخذ مدارک تحصیلی دانشگاهی شده اند، از شرایط امریه سربازی برخوردار خواهند شد.

⭐ در واقع خدمت سربازی مشمولانی که به صورت امریه انجام وظیفه می کنند به گونه ای دیگر بوده که تابع قوانین و مقرراتی است که از سوی سازمان نظام وظیفه تعیین می شود.

⭐ جذب امریه سربازی به این صورت است که سازمان ها بر اساس نیاز خود اطلاعیه نیروی سرباز امریه را منتشر می کنند و مشمولان دارای شرایط می توانند درخواست امریه خود را ثبت نمایند.

⭐مشمولان با ورود به یکی از دستگاه های اجرایی و نهاد های غیر نظامی با توجه به تخصص و رشته تحصیلی خود به کار گمارده می شوند و موظف هستند طبق مقررات در آن سازمان انجام وظیفه نمایند.

⭐ پوشش مشمولان در امریه سربازی با لباس نظامی نبوده و ساعت ورود و خروج سربازان همانند دیگر کارمندان آن سازمان در نظر گرفته می شود که سرباز امریه موظف به رعایت آنها می باشند.

متقاضی گذراندن سربازی به این شکل بسیار زیاد است، چرا که امکان استخدام افراد پس از طی دوره سربازی وجود دارد و همچنین فرد تنها نیمی از روز را در محل خدمت خود حاضر می‌شود. متأسفانه افراد بسیاری با وجود داشتن شرایط لازم، به دلیل عدم آگاهی از آن استفاده نمی‌کنند.

 لازم به ذکر است که مشمولان می بایست در تاریخی که ارگان ها برای درخواست نیروی امریه تعیین نموده اند، اقدامات لازم را برای ثبت نام امریه و ارائه مدارک خود انجام دهند.

سربازان بسیاری متقاضی در خواست امریه می باشند و همین امر باعث شده است تا در جذب نیروی سرباز امریه، محدودیت هایی وضع شود و افرادی که به موقع ثبت نام نموده در اولویت قرار بگیرند.

اطلاع از شرایط امریه سربازی به مشمولان کمک می کند تا ابتدا مطلع شوند که آیا می توانند جزء سربازان امریه به شمار روند. در مرحله بعد به آنها کمک می کند تا در زمان مناسب برای دریافت امریه اقدام نمایند.

شرایط کلی امریه سربازی شامل چه مواردی می شود ؟

تعداد بالای افراد مشمول به خدمت و نیاز تمامی ارگان های نظامی و غیر نظامی به سرباز باعث شده است تا سازمان نظام وظیفه شرایط عمومی را برای جذب نیروی امریه اتخاذ نماید.

از شروط پایه برای دریافت امریه سربازی عدم غیبت سربازی و دارا بودن حداقل مدرک لیسانس می باشد، اما همانطور که می دانید مشمولانی می توانند سرباز امریه شوند که شروط دیگر نیز برای آنها صدق کند.

پونزاز مهمترین موارد ذکر شده به عنوان شرایط عمومی که شانس شما را برای دریافت سهمیه نیروهای امریه افزایش می دهد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 مشمولانی که فرزند یا برادر شهید بوده و جزء خانواده ایثارگران به شمار می روند.

 افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی

 خانواده هایی که زیر نظر نهاد بهزیستی هستند

 مشمولان متاهل و دارای فرزند

 برخورداری از وضعیت معاف از رزم

 سابقه عضویت در بسیج فعال و سپری نمودن دوره های تعیین شده

 به عنوان سرباز نخبه شناخته شده وجزء استعداد های برتر باشند.

مشمولانی که حافظ قرآن بوده و یکی از قاریان برتر کشور می باشند.

⛔ نکته‌ی مهم:

مشمولان متقاضی امریه شدن در دستگاه‌های دولتی، باید حداقل ۳ ماه قبل از پایان مهلت مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰+ برای ارسال درخواست به منظور اعزام به خدمت زیر پرچم، درخواست خود را ارسال کنند. سپس با در دست داشتن برگ اعزام به خدمت به سازمان ارائه دهنده‌ی امریه مراجعه کنند یا از طریق وبسایت آن سازمان، درخواست دهند.

امریه سربازی چه مزایا و معایبی دارد؟

اگر جزء مشمولانی هستید که شرایط سربازان امریه به شما اختصاص می یابد قبل از انجام هر اقدامی بهتر است تا از مزایا و معایب امریه مطلع شوید تا بتوانید تصمیم آگاهانه ای برای چگونگی انجام خدمت اجباری خود اتخاذ نمایید.

مشمولانی که موفق به اخذ امریه سربازی می شوند علاوه بر اینکه می توانند از مزایایی بهرمند شوند و در محیط های غیر نظامی مشغول به خدمت گردند، به ناچار باید از قوانین امریه سربازی که ممکن است بر خلاف خواسته آنها باشد پیروی کنند.

 برای شفاف سازی و اطلاع مشمولان از جزئیات امریه سربازی در ادامه مزایا و معایب آن را عنوان نموده ایم جهت دست یابی به آنها با ما در مطالعه ادامه مقاله همراه شوید.

امریه سربازی و مزایای آن

 مهم ترین مزیتی که امریه برای سربازان دارد، مربوط به خدمت در سازمان های دولتی می باشد که همانند دیگر کارمندان بدون پوشش نظامی و در ساعات اداری مشغول به خدمت می شوند.

 انجام خدمات رزمی و نظامی در امریه سربازی صورت نمی گیرد.

 سربازان امریه با خدمت در ادارات و سازمان ها که مرتبط با مدرک تحصیلی آنها است، با کسب مهارت، تجربه های لازم را برای ورود به بازار کار به دست می آورند.

 دوره دو ساله امریه سربازی برای این گروه از مشمولان به عنوان سابقه استخدامی در نظر گرفته خواهد شد.

 سربازان امریه در ارگانی به کار گرفته می شوند که در نزدیک محل زندگی آنها می باشد.

 آن دسته از مشمولانی که موفق به اخذ امریه سربازی شده اند و در حین خدمت در دستگاه های دولتی صاحب فرزند گردند، سه روز مرخصی اجباری به آنها تعلق می‌گیرد و سازمان به خدمت گیرنده می‌تواند حداکثر تا ۱۱ روز به او مرخصی اضافه کند.

آیا سربازان امریه استخدام می شوند؟ یکی از مزایای امریه سربازی این است که استخدام پس از پایان خدمت ممکن است برای سربازان امریه صورت پذیرد.

امریه سربازی و معایب آن

 طول مدت خدمت سربازی امریه 24 ماه می باشد و مشمولان 3 ماه بیشتر از سربازان عادی موفق به دریافت کارت پایان خدمت خواهند شد.

طرح کسری خدمت به سربازان امریه اختصاص پیدا نمی کند.

کارکنان امریه باید در حوزه تخصصی خود به کار گرفته شوند.

 کارکنان امریه باید در محل تعیین شده بر اساس مجوزی که از ستاد کل نیروهای مسلح دریافت نموده‌اند، خدمت کنند.

 هر گونه انتقال سربازان امریه به محل دیگر تا پایان مدت خدمت، نیازمند مجوز از مراجع مربوطه است و در صورت تخلف از این قانون، امریه لغو خواهد شد و مشمول در اختیار یک یگان نظامی قرار خواهد گرفت.

ادامه تحصیل در حین خدمت برای سربازان امریه امکان پذیر نخواهد بود.

 اگر سربازان امریه در ساعات غیر اداری به خدمت گرفته شوند، اضافه حقوق به آنها پرداخت نخواهد شد.

 در امریه سربازی، مرخصی های استعلاجی و استحقاقی، مطابق با قوانین ستاد کل نیروهای مسلح می‌باشد.

 دوران آموزشی سربازی برای سربازان امریه الزامی می باشد.

 چنانچه مشمولان از ادامه خدمت سربازی خود به صورت امریه منصرف شدند، امکان تغییر وضعیت برای آنها به آسانی قابل اجرا نمی باشد.

 مشمولی که امریه می‌شود، نمی‌تواند در طول مدت خدمت خود هیچ گونه قرارداد شغلی امضاء کند.

 

آشنایی با سازمان های پذیرنده امریه سربازی

به طور کلی می‌توان سازمان های جذب کننده‌ نیروهای امریه را به سه دسته‌ کلی تقسیم بندی کرد:

 امریه سازمان های دولتی

 امریه شرکت های دانش بنیان

 امریه قرارگاه و ارگان نظامی

امریه شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان عموما نهادهای دولتی یا خصوصی می باشند که به موجب توافق ستاد کل نیرو های مسلح و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، می توانند مشمولان را تحت شرایط مشخصی جذب نمایند.

فعالیت سربازان امریه شرکت های دانش بنیان در حوزه های مرتبط با تکنولوژی و توسعه فناوری می باشد که افراد دارای رزومه مناسب موفق به کسب امریه در این شرکت ها خواهند شد.

شرایط جذب نیروی امریه دانش بنیان

 هر شرکت دانش بنیان مجاز به جذب سه نفر نیروی سرباز امریه می باشد.

 اگر فروش سالیانه 6 میلیارد باشد، شرکت می تواند یک نیروی امریه دیگر را پذیرش نماید.

 امریه با مدرک کارشناسی یا بالاتر در شرکت های دانش بنیان قابل دریافت می باشد.

 شش ماه بیمه تمام وقت در شرکت دانش بنیان برای متقاضی سرباز امریه رد شده باشد.

 فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی نمی توانند در خواست امریه در شرکت های دانش بنیان را داشته باشند.

امریه وزارتخانه و سازمان‌های دولتی

وزارت خانه های مختلف شامل آموزش و پرورش، دفاع، نیرو، جهاد کشاورزی، بهداشت، نفت و … هر ساله پذیرای سرباز امریه می باشند.

ظرفیت پذیرش امریه در وزارت خانه های مختلف یکسان نمی باشد و حتی ممکن است در برخی از سازمان ها ظرفیتی برای جذب سرباز امریه در نظر گرفته نشود.

 چند مورد از ارگان های دولتی و شرایط جذب نیروی امریه در جداول زیر درج گردیده است که با مطالعه آن به اطلاعات مفیدی دست خواهید یافت.

وزارتخانه و ارگان دولتی شرایط پذیرش
امریه وزارت آموزش و پرورش امریه در قالب سرباز معلم می باشد. پس از ثبت درخواست مشمولان امتیاز بندی می شوند . امریه مخصوص مناطق محروم و دارای شرایط سخت می باشد.
امریه وزارت بهداشت تنها به فارغ التحصیلان وزارت بهداشت اختصاص دارد. بر حسب نیاز به مراکز بهداشتی اقدام به جذب سرباز امریه در قالب پیام آوران بهداشت می کند. مراکز در رشته های پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی و … سرباز امریه جذب می کنند. حتی فارغ التحصیلان رشته بهیاری با مدرک دیپلم جذب امریه خواهند شد.
امریه وزارت علوم نیازمند حداقل معدل در مدرک کارشناسی ارشد باشند. حداقل معدل برای کارشنای ارشد :15 و برای مقطع دکترا : 16 می باشد. یکی از انواع پرمتقاضی امریه سربازی در بین مشمولان می باشد.
امریه وزارت کشاورزی سرباز امریه با نام سربازان سازندگی شناخته می شوند. برای دریافت امریه مشمولان می بایست در یکی از رشته های مربوط به کشاورزی فارغ التحصیل شده باشند.
امریه وزارت نفت سربازان امریه در مناطق محروم در قالب طرح نظام صنعت نفت بکار گرفته می شوند. درخواست امریه وزارت نفت باید 6 ماه قبل از تاریخ اعزام به خدمت در سایت وزارت نفت ثبت شود.

امریه قرار گاه و ارگان نظامی

امریه ارگان های نظامی مربوط به چند سازمان و قرار گاه نظامی خاص می باشد که به دلیل حساسیت های موجود، مشمولان برای دریافت سرباز امریه این نهاد ها باید دارای سابقه و کارت فعال بسیج باشند.

قرارگاه خاتم انبیاء سپاه از جمله این مراکز است که سوابق مشمولان متقاضی امریه سربازی، طی چندین مرحله مورد بررسی قرار می گیرد.

امریه قرارگاه نظامی شامل موارد بسیاری می باشد که در ادامه به دو نمونه اشاره شده است.

ارگان نظامی شرایط پذیرش
امریه سربازی سپاه نداشتن غیبت سربازی. دارا بودن 6 ماه سابقه فعالیت در بسیج و دریافت کارت سبز بسیج
امریه سربازی قوه قضائیه مدرک تحصیلی مورد نیاز کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا . انتخاب سرباز امریه از بین مشمولان بومی می باشد .رشته های مورد پذیرش در این سازمان کامپیوتر، حسابداری و گروه تحصیلی الهیات و حقوق

لیست ارگان های امریه سربازی

در ادامه لیستی از سازمان هایی که به استخدام سرباز امریه می پردازند در اختیار مشمولان قرار داده شده است، که می توانید با کلیک بر روی لینک مربوطه آگاهی بیشتری در مورد آن بدست آورید.

لیست سازمان ها و ارگان های امریه گیر خدمت سربازی

در لیست زیر به برخی از سازمان های امریه گیر اشاره شده است. برای آگاهی بیشتر در مورد هر سازمان، بر روی لینک مربوطه در جدول لطفا کلیک کنید.

سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر
امریه وزارت نیرو امریه سرباز معلم
امریه نیروهای مسلح امریه بانک ها
امریه سازمان انرژی اتمی امریه بنیاد شهید و امور ایثارگران
امریه وزارت دفاع امریه وزارت بهداشت
امریه شرکت های دانش بنیان امریه وزارت صنعت، معدن، تجارت
امریه وزارت نفت و شرکت گاز امریه جهاد کشاورزی
امریه وزارت راه و شهرسازی امریه سازمان ملی استاندارد
امریه قوه قضاییه امریه اداره اوقاف
امریه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی امریه وزارت علوم و تحقیقات
امریه سربازی اداره برق امریه سازمان بهزیستی
امریه کمیته امداد امام خمینی امریه وزارت اقتصاد و دارایی
امریه وزارت ورزش و جوانان امریه استانداری ها
امریه نهاد ریاست جمهوری امریه سربازی شهرداری ها

مشاوره نظام وظیفه

  • ۰۳/۰۲/۱۷
  • جللال میری

مرکز مشاوره آویژه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی