رشتههای بومی تجربی بدون کنکور، نه تنها به دانشآموزان این امکان را میدهند که بدون شرکت در آزمون کنکور و با توجه به معیارهای محلی و منطقهای، در رشتههای مختلف تحصیل کنند، بلکه باعث پویایی و تنوع در ساختار آموزش عالی کشور نیز میشوند. با ایجاد فرصتهای آموزشی متنوع و مرتبط با نیازهای هر منطقه، رشتههای بومی تجربی میتوانند به تحقق توسعه پایدار در سطح محلی و ملی کمک کنند.
این رشتهها از طریق برنامههای تحصیلی متنوع و ارتباط برقراری با محیطهای کاری محلی، دانشآموزان را به تجربههای عملی در زمینههای علمی، فناوری و هنری میبرند. به عنوان مثال، رشتههای مهندسی بومی میتوانند به همت مؤسسات آموزش عالی محلی با توجه به نیازمندیهای مهندسی محیطی، عمرانی یا صنعتی، دانشآموزان را با مسائل و چالشهای محلی آشنا کنند و آنها را در راستای توسعهی پایدار منطقه یاری کنند. برای راهنمایی و اطلاعات درباره رشته های بومی تجربی بدون کنکور از مشاوره انتخاب رشته رایگان آویژه کمک بگیرید.
رشته های کشوری تجربی
رشتههای کشوری تجربی، رشتههایی هستند که در اکثر مناطق و استانهای کشور وجود ندارند و تنها در تعداد محدودی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی قابل دسترسی هستند. در انتخاب رشته کنکور تجربی، داوطلبان توصیه می شوند پس از شناخت رشته های بومی استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری، به منظور قبولی در رشته دلخواه خود، انتخاب های خود را بر اساس فاکتورهایی از قبیل علاقه، هزینه، مسیر و تاثیر بومی گزینی بچینند.
در ادامه، لیستی از رشته های کشوری تجربی آمده است:
- دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
- مدیریت بیمه اکو
- شنوایی شناسی
- کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و ارشاد
- مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
- شیعه شناسی
- آموزش تربیت بدنی
- مدیریت فرهنگی هنری
- ضد تروریسم
- آموزش زیست شناسی
- مدیریت کسب و کارهای کوچک
- علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- آموزش شیمی
- مدیریت مالی
- علوم تربیتی
- ادیان و مذاهب
- مدیت و بازرگانی دریایی
- علوم تغذیه
- اعضای مصنوعی
- مربیگری عقیدتی
- علوم فنی امنیت
- اقیانوس شناسی
- معارف اسلامی
- علوم قرآن و حدیث
- علوم و صنایع غذایی
- علوم و مهندسی جنگل
- مهندسی شیلات
- علوم ورزشی
- فقه و حقوق اسلامی
- فقه و حقوق امامی
- فقه و حقوق حنفی
- فقه و حقوق شافعی
- فلسفه و حکمت اسلامی
- فلسفه و عرفان اسلامی
- فلسفه و کلام اسلامی
- فناوری اطلاعات سلامت
- فناوری اطلاعات و ارتباطات
- کاردرمانی
- گردشگری
- گفتار درمانی
- مدد کاری اجتماعی
- مدیریت امور بانکی
- مدیریت امور گمرکی
- مدیریت بانکی
- هتلداری
- کاردانی تولید و فرآوری خرما
- گردشگری
- گفتار درمانی
- مدد کاری اجتماعی
این لیست تنها برخی از رشته های کشوری تجربی است و رشته های دیگری نیز وجود دارد. با توجه به تنوع رشته ها، بهتر است در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، به دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور مراجعه کنید.
سوالات متداول
1.رشته های بومی تجربی بدون کنکور چیستند؟
رشته های بومی تجربی بدون کنکور، رشته هایی هستند که برای ورود به آنها نیازی به شرکت در آزمون کنکور نیست. در این رشته ها، دانشجویان بر اساس معیارهای دیگری مانند نمرات دوره دبیرستان، مصاحبه، آزمونهای تخصصی و سایر معیارها، به دانشگاه وارد می شوند.
2.چه معیارهایی برای ورود به رشته های بومی تجربی بدون کنکور استفاده می شود؟
معیارهای مورد استفاده برای ورود به رشته های بومی تجربی بدون کنکور ممکن است شامل نمرات دوره دبیرستان، مصاحبه، آزمونهای تخصصی، پروژه ها، ارزیابی تواناییهای عمومی و سایر معیارها باشد. هر دانشگاه و رشته ممکن است از معیارهای متفاوتی استفاده کند.
3.چه نوع رشته هایی در رشته های بومی تجربی بدون کنکور وجود دارد؟
در رشته های بومی تجربی بدون کنکور، رشته های مختلفی وجود دارد. این رشته ها شامل رشته های علوم پایه مانند فیزیک، شیمی و زیست شناسی، رشته های مهندسی مانند مهندسی برق، مکانیک و عمران، رشته های پزشکی و بهداشتی، رشته های کشاورزی و منابع طبیعی و سایر رشته های مرتبط با علوم تجربی و فنی میباشد.