بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

  • ۰
  • ۰

دفترچه انتخاب رشته تجربی دانشگاه آزاد

در آستانه‌ی پایان مراحل کنکور سراسری، گامی مهم در مسیر زندگی‌تان باید بردارید: انتخاب رشته کنکور. این تصمیم، نقطه‌ی آغازین سفری است که به سوی تحصیلات و حرفه‌ای که می‌خواهید خواهید پیمود. به منظور بهره‌برداری کامل از این فرصت، نکات زیر را به یاد داشته باشید:

  1. شناسایی علاقه‌ها: اولین قدم به سوی انتخاب رشته، شناخت علاقه‌های واقعی‌تان است. بررسی کنید که در کدام زمینه‌ها احساس شغف دارید و تمایل دارید بیشتر بیاموزید.

  2. توجه به قدرت‌ها: برشمرید که چه توانمندی‌ها و مهارت‌هایی در اختیار دارید. انتخاب رشته‌ای که با این قدرت‌ها همخوانی دارد، به شما در رشد و پیشرفت کمک خواهد کرد.

  3. پیگیری اهداف: هدف‌گذاری در زندگی حیاتی است. انتخاب رشته‌ای که به شما امکان رسیدن به اهداف آینده‌ی‌تان را می‌دهد، به شما انگیزه لازم را می‌بخشد.

  4. مشورت با متخصصان: مشاوره از افرادی که دانش در زمینه‌ی تحصیلی دارند، می‌تواند دیدگاه جدیدی به شما بدهد و اشتباهات احتمالی را کاهش دهد.

  5. تطبیق با آینده: تحقیق کنید که رشته‌ای که می‌خواهید انتخاب کنید، در آینده همچنان ارزشمند و جذاب خواهد بود یا خیر. تغییرات اجتماعی و فناوری را نیز در نظر بگیرید.

  6. آشنایی با محتوا: بررسی کنید که درس‌های مرتبط با رشته انتخابی چه محتواهایی دارند. آیا این محتواها به شما جذابیت و انگیزه می‌دهند؟

  7. اطمینان از تصمیم: هنگامی که تصمیم نهایی را می‌گیرید، با اطمینان و قدرت انجام دهید. انتخاب شما تلفیقی از تمام تجربیات و اطلاعاتی است که دارید.

در نهایت، انتخاب رشته به انتخاب زندگی مرتبط است. از این فرصت بهره‌برداری کنید تا آینده‌ی خود را با دقت و هوشیاری انتخاب کنید. برخورداری از شور و اشتیاق در این مسیر، شما را به اهداف بزرگتر و روزافزون هدایت می‌کند.

از مهم ترین مراحل کنکور و می توان گفت مرحله پایانی کنکور سراسری، انتخاب رشته کنکور است. انتخاب رشته کنکور سرنوشت و آینده تحصیلی شما را مشخص می کند، پس یک مرحله حساس به شمار می رود. در واقع شما بعد از دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری، باید به تحلیل و بررسی رتبه کسب شده پرداخته و بتوانید با درنظر گرفتن علاقه و استعداد خود و همچنین متناسب با رتبه خود، انتخاب رشته ای عالی داشته باشید. مشاوره انتخاب رشته کنکور تجربی بیان می کند که بهتر است افراد با هر رتبه ای شانس قبولی خود را در کنکور امتحان کرده و حتما فرایند انتخاب رشته را طی کنند. اگر شما انتخاب رشته مناسبی نداشته باشید حتی با وجود رتبه عالی در کنکور تجربی، از تحصیل در دانشگاه های ممتاز و رشته های مناسب جا مانده و آینده شغلی خود را از دست می دهید.

پس فرایند انتخاب رشته مهم است. حتی می توان گفت انتخاب رشته تجربی از تمام گروه های آزمایشی دیگر حساس تر بوده و نیاز به دقت و اهمیت بیشتری دارد. چراکه متقضیان کنکور تجربی بسیار بیشتر از سایر رشته ها بوده و اکثر داوطلبان تجربی به دنبال قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی هستند.

به دلیل اهمیت فوق العاده انتخاب رشته تجربی در کنکور سراسری، مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی آویژه به بررسی و تحلیل مشاوره انتخاب رشته تجربی پرداخته و در رابطه با عوامل موثر در انتخاب رشته اصولی، گام های مهم در مسیر انتخاب رشته صحیح و … اطلاعات کامل و جامعی را در اختیار شما عزیزان قرار داده اند. اگر به دنبال قدم گذاشتن در مسیر انتخاب رشته تجربی صحیح هستید و یا می خواهید با انتخاب رشته به دور از اشتباه، آینده شغلی خود را تضمین کنید، مطالعه این مقاله کاربردی را از دست ندهید.

 چرا کنکور تجربی؟!

کنکور تجربی

مشاهده شده است که در این سال‌ ها رشته های گروه آزمایشی تجربی با استقبال بسیار زیادی مواجه شده است و متقاضیان تحصیل این رشته دانشگاهی روز به روز افزوده می شود.

در حال حاضر کنکور تجربی راه ورود به دانشگاه در رشته های مهمی همچون پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، پرستاری، بهداشت، زیست شناسی و… می باشد و همین عامل باعث شده تا مرحله انتخاب رشته کنکور تجربی از اهمیت زیادی برای داوطلبان برخوردار باشد.

همچنین در سال های اخیر، تعداد زیادی از داوطلبان که موفق به قبولی در کنکور تجربی نشده‌اند و به دلیل درگیر شدن با مسائل کاری و زندگی، وقت زیادی برای مرور درس های دوران دبیرستان ندارند؛ و تنها این امکان را پیدا کردند تا بدون هیچ آزمون و دردسری از طریق پذیرش بدون کنکور و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی وارد دانشگاه شوند.

انتخاب رشته تجربی 1402 دانشگاه های سراسری

 بعد از پشت سر گذاشتن آزمون سراسری کنکور، داوطلبان بی صبرانه منتظر اعلام نتایج اولیه کنکور و انتشار کارنامه اولیه هستند.

 شما به عنوان داوطلب کنکور سراسری تجربی، با بررسی و تحلیل تراز و رتبه خود می توانید از عملکردتان در کنکور سراسری آگاه شده و آماده فرایند سرنوشت ساز انتخاب رشته کنکور تجربی شوید.

 بعد از انتشار دفترچه انتخاب رشته نوبت به انتخاب رشته تجربی می رسد. اکثر داوطلبان کنکور به دنبال قبولی در دانشگاه های سراسری بوده و سعی می کنند انتخاب های خود را بر أساس قبولی در دانشگاه های سراسری مرتب کنند.

 مسلما تحصیل در دانشگاه های روزانه و یا نوبت دوم امتیازات عالی را برای دانشجویان به همراه خواهد داشت. زیرا در دانشگاه های سراسری رشته تجربی، از استادان با سطح علمی بالا برای تدریس دروس استفاده می شود و همچنین تمام هزینه های تحصیل اعم از سرویس ایام ذهاب، تحصیل در دانشگاه و … برای دانشجویان روزانه رایگان است. همچنین هزینه خوابگاه دانشجویان روزانه ناچیز است.

 دانشجویانی که در نوبت دوم دانشگاه های سراسری پذیرش میشوند، باید هزینه بیشتری را برای خوابگاه پرداخت کنند و هر ترم مبلغی را به عنوان شهریه به دانشگاه بدهند. اما اعتبار مدرک تحصیلی آنها برابر با دانشجویان روزانه است.

 قبولی در رشته های تجربی پرمتقاضی مانند رشته های پزشکی و پیراپزشکی بسیار سخت بوده و رقابت سنگین در بین داوطلبان تجربی حاکم است. سخت تر از آن قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاه های سراسری است. پس مهم است که بعد از کسب رتبه عالی در کنکور تجربی، انتخاب رشته تجربی مناسبی داشته باشید تا شانس قبولی شما در دانشگاه های سراسری تجربی افزایش یابد. برای داشتن انتخاب رشته مناسب، راهکارهای مختلف و نکات طلایی وجود دارد که به افراد کمک می کند انتخاب رشته عالی را در کارنامه تحصیلی خود ثبت کنند.

زمان انتخاب رشته کنکور تجربی 1402

طبق بررسی مشاوره انتخاب رشته تجربی، در سال های اخیر پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور با فاصله زمانی دو الی سه روزه، دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گرفت و متعاقبا انتخاب رشته کنکور تجربی نیز شروع می شد.

در سال 1402 همانطور که میدانید کنکور تجربی و یا هر گروه آزمایشی دیگر با تغیرات اساسی همراه بوده است. دو نوبتی بودن کنکور یکی از این تغییراتی است که باعث شده نتایج اولیه و درصد دروس کنکور تجربی در دو نوبت اعلام شود. هنوز کارنامه اولیه دو نوبتی کنکور تجربی 1402 در سایت سازمان سنجش و آموزش کشور قرار نگرفته است و زمان دقیق برای انتشار دفترچه انتخاب رشته تجربی و انتخاب رشته تجربی مشخص نشده است. می توان پیش بینی کرد که دفترچه انتخاب رشته تجربی حدودا أواخر مرداد تا اوایل شهریور ماه منتشر شده و بعد از آن نوبت به فرایند انتخاب رشته تجربی برسد.

 به محض اعلام زمان انتخاب رشته کنکور تجربی 1402 این مقاله به روزرسانی شده و زمان دقیق و مهلت زمانی تعیین شده برای انتخاب رشته تجربی 1402 در همین مقاله اعلام خواهد شد.

اطلاع از آخرین رتبه های قبولی رشته های پرمتقاضی تجربی

یکی از مهم ترین فاکتورهای کمکی برای انتخاب رشته اصولی در گروه آزمایشی تجربی، اطلاع از آخرین رتبه های پذیرفته شده در دانشگاه های سراسری و در رشته های پرمتقاضی است. رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، مامایی، فیزیوتراپی و … در بین داوطلبان کنکور تجربی از محبوبیت بالایی برخوردار است. اگر شما نیز به دنبال قبولی در این رشته های پرمتقاضی هستید و هدفتان تنها دانشگاه های سراسری است، پس بهتر است رتبه کسب کرده خود را با آخرین رتبه های قبولی سال گذشته در این رشته ها مقایسه کنید. آخرین رتبه های قبولی سال گذشته رشته های مختلف می تواند نزدیکترین منبع برای مقایسه و تخمین قبولی شما باشد. شما می توانید از لینک های قرار داده شده در جدول زیر برای بدست آوردن اطلاعات کامل و جامع در رابطه با آخرین رتبه های قبولی هر رشته در دانشگاه سراسری استفاده کنید.

ردیف رشته تحصیلی لینک آخرین رتبه قبولی رشته های گروه علوم تجربی
1 پزشکی آخرین رتبه های قبولی پزشکی در دانشگاه های سراسری
2 دندانپزشکی آخرین رتبه های قبولی دندانپزشکی در دانشگاه های سراسری
3 فیزیوتراپی آخرین رتبه های قبولی فیزیوتراپی دانشگاه سراسری
4 مامایی آخرین رتبه های قبولی مامایی در دانشگاه سراسری
5 داروسازی آخرین رتبه های قبولی داروسازی در دانشگاه های سراسری
6 رادیولوژی آخرین رتبه های قبولی رادیولوژی در دانشگاه های سراسری
7 پرستاری آخرین رتبه های قبولی پرستاری در دانشگاه های سراسری
8 گفتار درمانی آخرین رتبه های قبولی گفتار درمانی در دانشگاه های سراسری
9 بینایی سنجی آخرین رتبه های قبولی بینایی سنجی در دانشگاه های سراسری
10 شنوایی سنجی آخرین رتبه های قبولی شنوایی سنجی در دانشگاه های سراسری
11 هوشبری آخرین رتبه های قبولی هوشبری در دانشگاه های سراسری
12 تکنسین اتاق عمل آخرین رتبه های قبولی تکنسین اتاق عمل در دانشگاه های سراسری
13 کاردرمانی

آخرین رتبه های قبولی کاردرمانی در دانشگاه های سراسری

11 گام مهم در مسیر انتخاب رشته تجربی اصولی

شما برای قبولی در رشته و دانشگاه ممتاز در شاخه تجربی نیاز است که قدم در مسیر انتخاب رشته اصولی گذاشته و از انحراف در انتخاب رشته دوری کنید. بسیار پیش آمده است که افراد با تلاش های بسیار زیاد و همچنین سال ها مطالعه و درس خواندن، رتبه عالی در کنکور تجربی کسب کرده اند. اما متاسفانه به دلیل انتخاب رشته اشتباه و قدم گذاشتن در مسیر نادرستی برای انتخاب رشته تجربی، نتوانسته اند در دانشگاه و رشته ای عالی و متناسب با رتبه خود ادامه تحصیل داده و به اهداف تحصیلی مدنظر خود برسند. مشاوره انتخاب رشته تجربی آویژه همراه شما است تا شما در مسیر اشتباهی برای انتخاب رشته تجربی قرار نگیرید و به دام مشکلات گرفتار نشوید. برای این منظور 11 مورد از مهمترین نکات برای طی کردن مسیر انتخاب رشته اصولی و مناسب در رشته تجربی در این قسمت برای شما شرح داده شده است.

رشته های دانشگاهی علوم تجربی را کامل بشناسید و اطلاعات کسب کنید

اولین گام برای قدم گذاشتن در مسیر انتخاب رشته تجربی اصولی کسب اطلاعات دقیق و به روز در رابطه با رشته های مختلف دانشگاهی تجربی است. این مرحله آنقدر مهم است که می تواند سرنوشت تحصیلی شما را در مسیر عالی قرار دهد. برخی از افراد از روی نظرات و صحبت های دیگران در رابطه با رشته ای خاص، ملاک های خود را برای انتخاب رشته تجربی انتخاب می کنند. غافل از اینکه علاقه، مهارت و استعداد افراد با یکدیگر متفاوت است. اگر شما نیز بدون اطلاع از رشته های تجربی دست به انتخاب رشته بزنید، احتمال اینکه بعد از قبولی و پشت سر گذاشتن یک ترم دانشگاه متوجه شوید که أصلا به رشته خود علاقه ندارید، بسیار بالا است.

همچنین اکثر داوطلبان گروه علوم تجربی به دلیل محبوبیت زیاد رشته های پزشکی و پیراپزشکی در بین جامعه و مردم، تصمیم می گیرند که تنها این رشته ها را در انتخاب هایشان لحاظ کنند. در صورتیکه نه شناخت کافی از رشته های گفته شده دارند و نه حتی در رابطه با سایر رشته های تجربی که ممکن است در آن مهارت بالایی داشته باشند و باشخصیتشان هماهنگ است، اطلاعات مناسبی کسب می کنند.

پس حتما قبل از انتخاب رشته و یا حتی در دوران مطالعه برای کنکور، در رابطه با رشته های مختلف گروه آزمایشی خود اطلاعات کسب کنید تا بتوانید به تحصیل در رشته ای ادامه بدهید که به آن علاقه و مهارت داشته و موفق خواهید شد.

مشخص کردن علاقه و استعداد خود با استفاده از تست های روانشناسی

برخی از افراد نمی دانند که به چه رشته ای علاقه داشته و یا کدام یک از مشاغل با شخصیت روحی آنها همخوانی دارد. برای کسب آگاهی از علاقه و استعداد خود نیاز است که از تست های روانشناسی- شخصیتی استفاده کنید. تحقیقات نشان می دهد افراد در شاخه، رشته و یا گرایشی به درجات عالی موفقیت می رسند که علاقه زیادی به آن داشته و مهارت و استعداد در آن شاخه، گرایش و یا رشته و … را داشته باشند. وجود علاقه باعث می شود که سختی ها و چالش های زیاد باعث نشود که فرد از ادامه دادن مسیر خسته شده و یا منصرف شود.

به مسافت مکانی دانشگاه و محل زندگی خود توجه کنید

برخی از افراد قبل از قبولی در دانشگاه دائم می گویند که دوست دارند در یک شهر دور از محل زندگی خود به تحصیلاتشان ادامه دهند. دور بودن از محل زندگی تنها برای مدتی کوتاه می تواند شیرین بوده و یا لذت بخش باشد. اما بعد از گذشت مدتی این دوری می تواند شما را از ادامه تحصیل باز دارد و یا با مشکلات زیادی روبه رو کند. پس هنگام انتخاب رشته مهم است که به مسافت دانشگاه از محل زندگی خود توجه کرده و عجولانه تصمیمی نگیرید. هدف خود را قبولی در یک دانشگاه ممتاز و رشته مناسب قرار دهید نه هر دانشگاه دور از محل زندگیتان.

در رابطه با امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشگاه مورد نظر اطلاعات کسب کنید

برخی از دانشگاه ها با وجود دوره روزانه، از خوابگاه دانشجویی برخوردار نبوده و یا تنها برای یک جنسیت خوابگاه دارند. دقت کنید که دانشگاه انتخابی شما از نظر امکانات رفاهی و تحصیلی در چه مرتبه ای قرار دارد و نبود امکاناتی مانند خوابگاه برای شما چه دردسرهایی را به دنبال خواهد داشت.

تمام اطلاعات لازم در رابطه با دانشگاه ها و وجود یا عدم وجود خوابگاه دانشجویی و … در دفترچه انتخاب رشته تجربی ذکر شده است.

موقعیت شغلی و آینده کاری رشته های مدنظر خود را مورد توجه قرار دهید

حتما در رابطه با آینده شغلی و بازارکار رشته های مختلف تحقیق کنید. اکثر افراد به دنبال این هستند که بعد از پایان یافتن دوران تحصیلات خود، در رشته تحصیلیشان مشغول به کار شوند. پس مهم است که قبل از انتخاب رشته توجه ویژه ای به آینده شغلی رشته مدنظر خود متناسب با شهر و محل زندگیتان داشته باشید. مشاغلی را مدنظر داشته باشید که با روحیه شما، جنسیت، محل زندگی و … هم خوانی داشته باشند.

اگر دوره هایی غیر از روزانه را انتخاب می کنید به هزینه ها و شهریه دقت کنید

قبل از انتخاب دوره های دانشگاهی به شهریه دانشگاه ها و هزنیه هایی مانند هزینه رفت و آمد، خوابگاه، هزینه های تحصیلی و … توجه کنید. اگر نمی توانید از عهده شهریه های سنگین برخی از دوره های دانشگاهی مانند دوره های غیر انتفاعی، پردیس خودگردان و یا دانشگاه آزاد بربیایید، هرگز در انتخاب های خود آنها را لحاظ نکنید یا اولویت های آخر قرار دهید.

ظرفیت پذیرش دانشگاه ها را درنظر بگیرید

یکی از موارد و نکات کلیدی هنگام انتخاب رشته، توجه به ظرفیت پذیرش دانشگاه های مختلف است. شما می توانید ظرفیت پذیرش در دوره های مختلف دانشگاهی و همچنین ظرفیت پذیرش دانشگاه های مختلف را در دفترچه انتخاب رشته تجربی مشاهده کنید. اطلاع از ظرفیت پذیرش دانشگاه های مختلف و دوره های مختلف دانشگاهی به شما کمک می کند تا متناسب با رتبه خود، اولویت های انتخاب رشته را بدرستی ترتیب بندی کنید و بدانید که برای قبولی و داشتن انتخاب رشته ای بهتر باید چه دانشگاه هایی را مورد توجه قرار دهید.

برای دسترسی راحت تر و سریع تر شما عزیزان به ظرفیت دوره های مختلف دانشگاهی، مشاوران آویژه جدول زیر را طراحی و نگارش کرده اند. لازم به ذکر است که اطلاعات درج شده در جدول مربوط به کنکور تجربی 1401 است. زیرا هنوز دفترچه انتخاب رشته 1402 منتشر نشده است. به محض انتشار دفترچه انتخاب رشته تجربی 1402 اطلاعات بروزرسانی خواهد شد.

 

دوره ظرفیت رشته های تحصیلی جمع
با اعمال نمره آزمون و سوابق تحصیلی منحصرا با اعمال سوابق تحصیلی
روزانه 38644 23979 62623
نوبت دوم 2092 5697 7789
محروم 177 215 392
دانشگاه فرهنگیان 9605 6905
دانشگاه غیر انتفاعی و غیر دولتی 1739 127761 129500
دانشگاه شهریه پرداز و پردیس خودگردان 4007 620 4627
مجازی دولتی و غیر انتفاعی 3022 3022
خودگردان دانشگاه آزاد 381 381
دانشگاه پیام نور 1522 177220 178742
جمع کل 55467 338514 393981

 

به شرایط پذیرش رشته های مختلف گروه آزمایشی تجربی توجه کنید

دقت داشته باشید که برخی از رشته های تجربی برای پذیرش شرایط خاصی دارند. به عنوان مثال رشته مامایی تنها برای داوطلبان خانم پذیرش دارد. شما باید متناسب با شرایط خود برای انتخاب رشته کنکور سراسری اقدام کنید. در نظر گرفتن شرایط پذیرش رشته های مختلف تجربی به شما کمک می کند تا 150 کد رشته محل را به درستی انتخاب کرده و احتمال قبولیتان در دانشگاه ممتاز و رشته مناسب را افزایش دهید.

سطح علمی دانشگاه ها را درنظر بگیرید

نکته مهم که مشاوره انتخاب رشته تجربی به آن تاکید زیاد دارند، در نظر گرفتن سطح علمی دانشگاه ها است. برخی از افراد تنها ملاک انتخاب رشته را قبولی در رشته مورد علاقه اپشان قرار می دهند. این روند بسیار اشتباه است. در کنار رشته مورد علاقه شما باید توجه ویژه ای نیز به دانشگاه های انتخابی خود داشته باشید. انتخاب رشته تجربی اصولی، انتخاب رشته ای است که شما بتوانید متناسب با رتبه خود در دانشگاه با سطح علمی بالا و رشته مناسب قبول شوید. سطح علمی بالای دانشگاه باعث می شود که شما به موفقیت های چشمگیری در رشته تحصیلی خود دست پیدا کرده و بتوانید پیشرفت کنید.

 هنگام انتخاب دانشگاه های دوره روزانه دقت کافی را داشته باشید

یکی از نکات مهم و حائز اهمیت در بحث انتخاب رشته تجربی دقت به دانشگاه های روزانه است. خیلی از افرادی که در کنکور تجربی شرکت می کنند به دنبال قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی هستند. برخی از داوطلبان تجربی حاضراند یک سال دیگر پشت کنکور مانده و مجدد در کنکور شرکت کنند تا در نهایت رتبه لازم برای قبولی در این رشته ها را کسب کنند. در این میان برخی از آنها دست به انتخاب رشته نمی زنند و برخی دیگر با هدف امتحان شانس قبولی به انتخاب رشته اقدام می کنند.

افرادی که انتخاب رشته می کنند باید هنگام انتخاب رشته های دانشگاه های روزانه دقت لازم را داشته باشند. اگر رشته یا دانشگاهی را دوست ندارید و حاضر نیستید به ادامه تحصیل در آن مشغول شوید، هرگز در انتخاب های خودتان لحاظ نکنید. زیرا انصراف از تحصیل در دانشگاه های روزانه باعث محرومیت یکساله شما از کنکور می شود.

 شانس قبولی در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود را از دست ندهید

یکی از اشتباهات رایج در بین داوطلبان کنکور تجربی این است که به دلیل کسب نکردن رتبه عالی در کنکور تجربی دست به انتخاب رشته نمی زنند. آنها به امید قبولی در رشته های برتری مانند پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی و … در کنکور سال بعد شرکت می کنند. این روند بسیار اشتباه بوده و باعث می شود شما شانس قبولی خود در دانشگاه و رشته مورد علاقه را از خودتان سلب کنید. در نظر داشته باشید که شما می توانید انتخاب رشته ای اصولی انجام داده و تنها دانشگاه ها و رشته هایی که حاضر به ادامه تحصیل در آن هستید را انتخاب کنید.

جالب است بدانید طبق تحقیقات انجام شده، حدود 70 درصد موارد افرادی که شانس خود را در انتخاب رشته کنکور تجربی برای قبولی در رشته و دانشگاهی که با توجه به رتبه کسب کرده، قبولی در آن محال بوده امتحان کرده اند، موفق به پذیرش در دانشگاه و رشته مورد علاقه خود شده اند. دلیل این اتفاق را می توان این گونه توضیح داد که تعداد زیادی از داوطلبان کنکور به دلیل رتبه متوسط و یا ضعیفی که کسب کرده اند از انتخاب رشته خودداری می کنند. همین امر باعث می شود که تراکم جمعیت و متقاضیان برای دانشگاه ها و رشته های خوب کم شود. زیرا اکثر داوطلبان به دلیل ناامیدی از قبولی در این رشته ها دست به انتخاب رشته نزده اند. در این شرایط موقعیت مناسبی برای داوطلبانی است که شانس خود را در انتخاب رشته امتحان می کنند و ناامید نمی شوند.

پس با هر رتبه و ترازی که در کنکور تجربی کسب کردید، حتما در انتخاب رشته تجربی شرکت کنید و شانس خود را امتحان کنید.

انتخاب رشته دانشگاه آزاد کنکور سراسری تجربی 1402

در سال های اخیر انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای داوطلبان کنکور تجربی اهمیت خاصی پیدا کرده است. در سال های خیلی قبل انتخاب رشته دانشگاه آزاد محبوبیت خاصی در بین داوطلبان کنکور تجربی نداشت و آنها به دلیل هزینه های سنگین شهریه دانشگاه آزاد حاضر به انتخاب رشته این دانشگاه نبودند. اما با افزایش تعداد متقاضیان کنکور تجربی و بالا رفتن درصد افرادی که برای قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی چند سال پشت کنکور می ماندند، متقاضیان دانشگاه آزاد نیز افزایش یافت. امروزه انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای حدودا 80 درصد داوطلبان کنکور تجربی مهم بوده و به دنبال قبولی در رشته های عالی و پردرآمد شاخه تجربی در دانشگاه آزاد هستند.

اگر شما نیز به دنبال قبولی در دانشگاه آزاد و در رشته های پزشکی و پیراپزشکی هستید، می توانید با مقایسه رتبه خود با آخرین رتبه قبولی در دانشگاه های آزاد شانس قبولی خود را در رشته های مناسب دانشگاه آزاد بسنجید. در جدول زیر شما می توانید از لینک رتبه های قبولی دانشگاه های آزاد در رشته های پزشکی و دندانپزشکی استفاده کنید و تخمین بزنید که احتمال قبولی در کدام دانشگاه و رشته برای شما بالا است.

 

رشته تحصیلی در دانشگاه لینک آخرین رتبه قبولی رشته های گروه علوم تجربی در دانشگاه آزاد
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد تبریز
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد مشهد
رشته پزشکی رتبه های قبولی در رشته پزشکی دانشگاه آزاد یزد
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد کرمان
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد نجف آباد
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد کازرون
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد تنکابن
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد قم
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد ساری
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد شاهرود
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد قشم
رشته پزشکی رتبه های قبولی رشته پزشکی دانشگاه آزاد زاهدان
رشته دندانپزشکی رتبه های قبولی دندانپزشکی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران
رشته دندانپزشکی رتبه های قبولی دندانپزشکی دانشگاه آزاد شیراز
رشته دندانپزشکی رتبه های قبولی دندانپزشکی دانشگاه آزاد بروجرد
رشته دندانپزشکی رتبه های قبولی دندانپزشکی دانشگاه آزاد خوراسگان
رشته دندانپزشکی رتبه های قبولی دندانپزشکی دانشگاه آزاد تبریز

محتویات دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی 1402

محتویات دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی به تفکیک فصل‌ ها در ادامه بررسی شده است.

فصل اول – شرایط انتخاب رشته

این فصل از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول راهنمای عملی انتخاب رشته و بخش دوم آشنایی با مقررات انتخاب رشته می باشد. در جدول ذیل مندرجات هر یک از این قسمت‌ ها را شرح داده‌ ایم.

بخش اول بخش دوم
اخذ کارنامه اولیه، روش انتخاب رشته، دریافت کارنامه اولیه، بازیابی اطلاعات، مراحل ثبت انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش بومی گزینی، سهمیه های کنکور سراسری، شیوه پذیرش در رشته های دانشگاه فرهنگیان، شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ ها و دوره های تحصیلی، آشنایی با زیر گروه های کنکور تجربی

فصل دوم – جداول کد رشته‌ ها

این فصل شامل توضیحاتی در خصوص موارد زیر می باشد.

کد رشته های تحصیلی
ظرفیت هر رشته محل در دوره های مختلف
لیست رشته های بدون کنکور سراسری
رشته های دارای شرایط خاص

سخنی از مشاوران آویژه

به طور کلی می توان گفت قدرت انتخاب بخشی از زندگی تحصیلی، اجتماعی، کاری و … افراد است. ما در زندگی دائم در حال انتخاب راه های مختلف و تصمیمات زیادی هستیم. انتخاب رشته یکی از انتخاب های سرنوشت ساز در زندگی داوطلبان کنکور است. افرادی که در انتخاب رشته تجربی قدم نگذاشته و إحساس می کنند باید یکسال دیگر پشت کنکور به مطالعه بپردازند تا نتیجه بهتری را کسب کنند بیش از همه افراد ضرر می کنند. انتخاب رشته کنکورر تجربی خود را از دست ندهید زیرا در اینصورت شانس قبولی در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود را از دست می دهید.

اگر رتبه مناسبی کسب نکرده اید همچنان انتخاب رشته کنید. فقط حواستان باشد انتخاب های خود را بر أساس اولویت ندی مناسب مرتب کرده و علاقه و استعداد و … را در نظر بگیرید. به گونه ای انتخاب رشته کنید که بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری در صورت قبولی با امید، إحساس رضایت و خوشحالی به سمت دانشگاه پذیرفته شده برای ثبت نام حرکت کنید. اگر در انتخاب رشته مردود شدید، برای سال بعد تلاش خود را بیشتر کرده و با امید و پشتکار به مطالعه بپردازید. امیدواریم با یک انتخاب رشته اصولی بتوانید به علاقه و اهداف خود در تحصیل نزدیک شوید و موفقیت های تحصیلی زیادی را کسب کنید.

 

سوالات متداول

سوال علامتچرا انتخاب رشته تحصیلی باید توسط متخصص انجام شود؟

انتخاب رشته تحصیلی بسیار حساس بوده و کوچکترین اشتباهی می‌ تواند آینده فرد را تحت تاثیر قرار داده و او را از آرزوهایش دور کند.

سوال علامتچگونه انتخاب رشته تجربی را انجام دهیم؟

هر داوطلب باید طوری انتخاب رشته کند که هم رشته، مورد علاقه وی باشد و هم اینکه آینده شغلی وی را تضمین کند تا نتیجه زحمات خود در طی سال های پیش از کنکور را ببیند.

 

دفترچه انتخاب رشته تجربی 1402

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

 

  • ۰۲/۰۵/۲۶
  • جللال میری

مرکز مشاوره آویژه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی