بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

  • ۰
  • ۰

راه های مقابله با استرس

استرس بخشی طبیعی از زندگی انسان است و در مواجهه با چالش‌ها و فشارهای روزمره قابل تجربه است. اما هنگامی که استرس به میزانی بالا و مداوم ایجاد می‌شود، می‌تواند تأثیرات منفی بر روی سلامت فیزیکی و روانی افراد داشته باشد. بنابراین، مهار و مقابله با استرس مهم است.

یکی از راه‌های مهم در مقابله با استرس، ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و حرفه‌ای است. برنامه‌ریزی منظم برای وقت گذرانی و تقسیم بهتر وقت بین وظایف مختلف، به افراد کمک می‌کند تا فشارهای کاری و شخصی را بهتر مدیریت کنند. علاوه بر این، وقتی درگیر انجام وظایف خود هستید، تمرکز کردن بر روی کار در دست و عدم فکر کردن به مسائل نامربوط، می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

تمرین و فعالیت بدنی نیز یک راه کار کارآمد در مقابله با استرس است. ورزش و فعالیت‌های بدنی منجر به ترشح هورمون‌های خوش‌حالی می‌شوند که موجب افزایش خوشحالی و کاهش استرس می‌شوند. همچنین، تمرین بدنی منجر به تسکین عضلات و کاهش تنش‌های جسمانی می‌شود که ناشی از استرس است.

روش‌های دیگری مانند تمرین روانشناختی، تنفس عمیق، مدیتیشن، ماساژ و استفاده از روش‌های آرامش و استراحت نیز در مقابله با استرس مؤثر هستند. تمرین روانشناختی و مدیتیشن به شما کمک می‌کنند تا بهتر از دیدگاه خود بر روی مسائل نگاه کنید و با تغییر نگرش، بهبودی را تجربه کنید. تنفس عمیق نیز به عنوان یک روش ساده و موثر، به کاهش فشار و استرس کمک می‌کند.

در نهایت، حمایت از خانواده و دوستان نیز در مقابله با استرس بسیار مهم است. به اشتراک گذاشتن تجربیات و احساسات با افراد مورد اعتماد، احساس آرامش و تسکین را برای شما ایجاد خواهد کرد و به شما یادآوری می‌کند که در این مسیر تنها نیستید.

مقابله با استرس شدید

برای مقابله با استرس شدید در منزل و یا محل کار همه چیزهایی لازم نیستند را از اطراف خود جمع آوری کنیم. آنها علاوه براینکه تکراری و رخوت انگیز هستند اطراف ما را شلوغ میکنند و برای یافتن اشیا مورد نیاز وقت ما را میگیرند. دیگر اینکه  مسئولیت دیگران را نپذیریم. ما هنوز برای خود برنامه مدون و خوبی ترتیب نداده ایم و همین که استرس داریم یعنی باید به کارهای خود سر و سامان بدهیم. در این حالت اگر برای دیگران هم بخواهیم کاری انجام دهیم به مشغولیت هایمان افزوده ایم. شلوغ بودن ذهن هم استرس زا است. برای مقابله با استرس شدید فقط باید به فکر آرامش دل، ذهن و روح خود باشیم. وقتی توانستیم به آرامش برسیم بعدا میتوانیم برای دیگران نیز مفید باشیم.

مقابله با استرس شدید علاوه بر خود درمانی و تصمیم برای بهبود، نیاز به دارو درمانی و مشاوره دارد. به روانپزشک مراجعه کنیم به موقع و طبق دستور پزشک داروهایمان را مصرف کنیم. با مشاور خود همکاری کنیم و خود نیز برای درمان گام های موثر برداریم. با مطالعه و افکار مثبت.

بهترین روش مقابله با استرس

بهترین روش مقابله با استرس این است که دنیایمان را وسعت ببخشیم. بهترین روش مقابله با استرس این است که بدانیم اغلب برای چیزهایی هراسان میشویم که ارزش هراس ندارند. به خاطر بیاوریم کودکیمان را. نگرانی های کودکیمان برای چه بود؟ برای کثیف شدن اسباب بازی هایمان. خریدن یک خوراکی. چرا؟ چون اندازه دنیای ما به همان قدر بود. به اندازه اسباب بازی و خوراکی. وقتی کودکی دیگر آن را از دستمان میگرفت دنیای ما تیره و تار میشد تا حدی که به شدت گریه میکردیم. ولی آن چیزها الان دیگر برایمان آنقدر اهمیت ندارد. چون دنیای ما بزرگتر شده است. اکنون وقتی خاطرتان کودکی را مرور میکنیم نه تنها ناراحت نمیشویم بلکه به خود میخندیم. اتفاقات امروز نیز همینقدر هستند. شما میتوانید در زمینه تربیت کودک تان از مشاوره کودک دروغگو هم استفاده کنید.

شاید در آینده به خاطر بیاوریم که برای مواردی اینقدر ناراحت و خشمگین شده ایم برایمان خنده دار به نظر بیاید. پس به دنیای خود وسعت ببخشیم و برای هر چیزی خودمان را به رنج نیاندازیم. یک مورد دیگر این است که وقتی میخواهیم در حق کسی نیکی کنیم بی توقع باشیم. یعنی در دوستی ها و محبت کردن چرتکه نکشیم. با خود نگوییم من چقدر در حق او خوبی کردم و او جواب خوبیهایم را چگونه پاسخ داد. ما اگر میخواهیم نیک باشیم و نیکویی کنیم نباید توقع پاسخ داشته باشیم. پاداش خوبی، خوب بودن است. همین که برای دلمان خوبی میکنیم و آرامش پیدا میکنیم کافی است. انرژی های مثبتی که دریافت میکنیم پاداش نیکویی ما است.

مقابله با استرس و اضطراب

مقابله با استرس و اضطراب صبر و تحمل میخواهد. استرس و اضطراب ممکن است حاصل یک عمر رفتار و افکار اشتباه باشد. نباید توقع داشته باشید که در یکی دو روز درمان شود. همانطور که قبلا گفتیم تعداد دفعات وارد آمدن استرس و اضطراب را در روز برای خود یاد داشت کنید. و بعد از چند روز آنها را همراه با مشاورتان بررسی کنید. همین که تعداد هراسناک شدن شما نسبت به چند روز پیش کمتر شده باشد یعنی یک گام به جلو و بهبود یافتن. یک مورد دیگر برای مقابله با استرس و اضطراب این است که شما به محض مضطرب شدن عصبی نشوید و نگویید من باز هم عصبی شدم. همین فکر استرس زا است. همیشه به بهبودتان امیدوار باشید و بدانید که درمان خواهید شد.

سوالات متداول

آیا کارهای هنری در مقابله با استرس و اضطراب مفید است؟

بله کارهای هنری روح زیبا پسندی را در شما تازه میکند، بخشی از وقت شمارا به جای فکر کردن به موارد استرس زا به زیبایی میگیرد و باعث بهبود میشود. اگر استعداد کشیدن نقاشی، بافتن فرش و یا رسم الخط ندارید با مراجعه به نمایشگاه ها و گالری ها آنها را تماشا کنید و لذت ببرید.

موسیقی چه تاثیری در استرس و اضطراب دارد؟

موسیقی های نرم و آرام با ریتم ملایم باعث بهبود و درمان استرس میشود. اما موسیقی های تند مانند راک مخصوصا اگر همراه با بی تحرکی باشد باعث افزایش استرس خواهد شد.

چه کارهایی میتوان در تنهایی برای مقابله با استرس انجام داد؟

تفریحات سالم مانند استفاده از سبزینگی طبیعت، شنیدن صدای جویباران و آبشار، گوش دادن به صدای پرندگان و قدم زدن در پارکها. رفتن زیر برف و باران در فصلهای مناسب. نگاه کردن از بالای کوه و تپه به اطراف. ورزش، گوش دادن به موسیقی، رسیدگی به نظافت و زیبایی خود…

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اختلال وسواس  به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  Dealing with Stress – Ten Tips

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی