بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

  • ۰
  • ۰

انواع مشکلات خانواده

خانواده، یک واحد اجتماعی است که ممکن است با مشکلات و چالش‌های روزمره روبرو شود. این مشکلات می‌توانند تأثیرات منفی بر روابط و زندگی اعضای خانواده داشته باشند. در این زمینه از مشاوره خانواده تلفنی کمک بگیرید. در ادامه به برخی از انواع مشکلات روزمره خانواده می‌پردازیم:

  1. برنامه‌ریزی و زمانبندی: هماهنگی و برنامه‌ریزی در خانواده می‌تواند یک چالش مشترک باشد. همه اعضا ممکن است دارای برنامه‌های مختلفی باشند و هماهنگی برای تأمین نیازها و زمان‌های خانوادگی ممکن است سختی‌ها را به همراه داشته باشد.

  2. تعاملات و ارتباطات: کیفیت تعاملات و ارتباطات در خانواده می‌تواند یک مشکل رایج باشد. عدم گوش دادن به یکدیگر، بحث‌ها و جدال‌های پیش‌آمده، نداشتن احترام به نظرات و احساسات همدیگر می‌توانند به تضادها و تنش‌ها در خانواده منجر شوند.

  3. مدیریت تنش‌ها: خشم، استرس، نگرانی و تنش‌های روزمره می‌توانند بر روابط خانوادگی تأثیر منفی داشته باشند. برخورد متفاوت با تنش‌ها و نداشتن راه‌حل‌های سازنده می‌تواند موجب ایجاد بحران‌ها و تمایل به جدایی شود.

  4. نقش و وظایف خانوادگی: تقسیم وظایف خانوادگی ممکن است بین اعضا به چالش کشیده شود.
  • رابطه بد والدین و فرزندان

برقراری ارتباط صحیح با فرزندان خصوصا در سنین نوجوانی برای والدین چالش بزرگی محسوب میشود. علی الخصوص که وقتی بدانند عدم ارتباط صحیح و درست با فرزندان آسیب ها و مشکلات جبران ناپذیری را برای آن ها خواهد داشت و تاثیرات بسیاری را در آینده آن ها خواهد داشت. اعتیاد و روابط نامشروع و یا ارتباط با جنس مخالف از مواردی است که به وفور در جلسات مشاوره مطرح میشود.

3)   رابطه بد والدین و فرزندان و کمبود محبت

اگر روابط والدین و فرزندان از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، فرزندان محبت و حمایتی که باید در چارچوب خانواده به دست بیاورند را در محیط خارج از خانواده جست و جو می کنند. برای رفع این مشکل علاوه بر ترمیم روابط والدین و فرزندان گاه نیاز است تا ابتدا روابط والدین را با یک دیگر بهبود ببخشیم.

4)   چالش و مشکل تربیت فرزندان

والدین جوانی که به تازگی صاحب فرزند شده اند و اقدام به بزرگتر کردن خانواده خود کرده اند، بخاطر بی تجرگی در زمینه تربیت و رشد اخلاقی و روانی کودکشان گاه احساس درماندگی میکنند.

مشاور خانواده میتواند به پشت سر گذاشتن این چالش بزرگ واسترس زا کمک بسیاری کند و تربیت درست و اصولی کودکان را آموزش دهد.

5)   مشکلات اخلاقی و رفتاری همسران

با وجود تاکیدات بسیار برای مشاوره پیش از ازدواج متاسفانه همچنان سهل انگاری جوانان را در این زمینه شاهد هستیم.

سلامت روانی و اخلاقی فاکتور بسیار مهمی برای تداوم زندگی مشترک است که متاسفانه تشخیص آن در چند جلسه برای افراد عادی آسان نیست. در مشاوره پیش از ازدواج، روانشناس با مصاحبه و آزمون های روانی میتواند به خوبی به سلامت روانی و اخلاقی و میزان هوش هیجانی فرد که می توان به عنوان فاکتور مهمی در روابط بین فردی و ارتباطات اجتماعی در نظر گرفت،‌ پی ببرد. پس بلوغ روانی و رفتاری را در انتخاب همسر در اولویت انتخابتان قرار دهید.

اما اگر پس از ازدواج متوجه این موضوع شدید که همسرتان در این زمینه دچار ضعف است، به جای جا زدن در زندگی مشترک می توانید با کمک مشاوره خانواده رایگان ضعف همسرتان را به نقطه قوت تبدیل کنید.

 

زندگی مشترک با عشق و علاقه و شور و شوق وصف ناپذیری شروع می شود ولی باید بدانید که زندگی سراسر چالش است و اگر در مسائل و مشکلات پیش آمده از روابط خودتان مراقبت نکنید عمر روزهای خوبتان کم خواهد بود. برای داشتن یک خانواده خوب و سالم و موفق که زمینه ساز رشد و تعالی خودتان در یک رابطه سالم خواهد بود تلاش کنید و از کمک متخصصان و مشاوران استفاده کنید. همیشه در نظر داشته باشید که همانگونه که خانواده خوب سبب سعادت انسان است خانواده آشفته نیز سبب شکست در تمامی زمینه هاست.

  • ۰۲/۰۳/۰۹
  • جللال میری

مشاوره خانواده

مشکلات خانوادگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی