مشاوره قبل از ازدواج یک فرآیند مهم و ضروری است که به زوجهای جوان کمک میکند تا پایههای مستحکمی برای زندگی مشترک خود بسازند. این فرآیند، شامل ملاقات با یک مشاور خبره است که تواناییها، ارزشها، آرزوها و نگرشهای هر طرف را بررسی کند و به آنها کمک کند تا مشکلات و چالشهای احتمالی را پیش بینی و با راهکارهای موثری به مواجهه با آنها آماده شوند.
هدف اصلی از مشاوره قبل از ازدواج، ساختن پایههای مستحکم برای زندگی مشترک است. این مرحله به زوجها کمک میکند تا بهترین تصمیمها را در مورد زندگی مشترک خود بگیرند و روابط سالم و پایداری را برقرار کنند. در زمانی که زوجها قبل از ازدواج با هم صحبت میکنند و با مشاور در مورد موضوعاتی مانند تعهد، ارتباطات، تفاهمات، مسائل مالی، برنامهریزی آینده و اولویتهای شخصی صحبت میکنند، آنها میتوانند ابتداییترین مسائلی را که ممکن است در آینده منجر به اختلافات و خسارات شود، شناسایی کنند و به راحتی با آنها مقابله کنند.
در جلسات مشاوره چه بگویید؟!
آیا باید تمام جزئیات مسائل خانوادگیتان را به مشاور بگویید ؟ اگر همسرتان در جلسه حاضر است و تعریف کردن موضوع خاصی باعث شرمندگی او می شود . او را دچار خشم می کند یا در او احساس گناه را بیدار می کند ، بهتر است بعضی چیزها مخفی بماند . مگر اینکه موضوع اصلی مراجعه شما به مشاور همان باشد . نظرات منصفانه ای درباره نقاط قوت و ضعف همسرتان و همچنین درباره خودتان ارائه بدهید . آماده باشید به جای اینکه تمام مدت از همسرتان ایراد بگیرید و از او انتقاد کنید ، درباره خودتان صحبت کنید . بدترین و بزرگترین مشکل را درنظر بگیرید و به کمک مشاور ، نخستین مرحله را برای آن طراحی کنید . جزئیات را مستند کنید . تاریخ ها ، ساعت ها و محل های وقایع مهمی را که به یاد دارید ، در اختیار مشاورتان قرار دهید .
نکات کلیدی که با مشاوره قبل از ازدواج از آن آگاه می شوید
مشاوره بر حول چند اصل کلی متمرکز است . با انجام این مشاوره شما در خصوص مسائل ذیل آگاهی های مناسبی را کسب خواهید نمود . قطعا مسائل مالی در آغاز زندگی زیاد توسط زوج ها مد نظر گرفته نمی شود . بخصوص آن هنگام که صحبت از عشق و علاقه در میان باشد . آنچه که زوجین جوان معمولا از آن غفلت می کنند نیاز به کسب استقلال مالی پیش از ازدواج است . مسائل جنسی (مانند زود انزالی مردان) یکی دیگر از مسائلی است که در مشاوره مورد توجه قرار می گیرد . مسائلی که به صورت علمی در یک جلسه مشاوره مورد بررسی قرار می گیرد این است :
حساسیت های همسرتان را بشناسید
هر کسی حساسیت های دارد . ینها همه به خاطر تجربیات دوران کودکی تا بزرگسالی است که شما در زندگی داشتهاید . بنابراین واکنش نسبت به چنین عواملی غیرقابلکنترل است . انواع این حساسیت ها شامل ؛ حساسیت به خشم و پرخاشگری ، حساسیت به احترام و ادب ، حساسیت به ناامیدی . حساسیت به ارزش ها ، و حساسیت به ضعف و سستی هستند که شما باید از عواقب آنها اجتناب کنید . این حساسیت ها باعث میشوند تا خاطرات گذشته زنده شوند . شما به هیج عنوان نباید از این حساسیت ها به عنوان نقطه ضعف استفاده کنید .
حساسیت های خودتان را بشناسید
شما نیز مانند همسر تان دارای حساسیت هایی هستید . همه ما خاطراتی را در ناخودآگاه مان سرکوب کرده ایم که هنگام تحریک برای ما یادآوری می شوند . بنابراین، باید از چیزهایی که ما را آشفته، ناراحت یا خشمگین می کنند، آگاه باشیم. ممکن است چیزی در مورد همسر ما وجود داشته باشد که ما آن را دوست نداریم . برخی از عادت های آنهاست که ما را تحریک و عصبانی می کند درنتیجه مانع از ارتباط درست و حسنه می شود . بسیار مهم است که با ملایمت با آنها ارتباط برقرار کنید تا بتوانید روابط زناشویی خود را سر زنده و شاد نگه داشته و یک ازدواج موفق را تجربه کنید .
رفتار نرم و ملایمت آمیز در مقابل خشم
غالب اوقات واکنش ما به درد، ترس و آزردگی، خشم است و افراد درد خود را در پشت نماد خشم پنهان می کنند . زیرا نشان دادن خشم آسان تر از نشان دادن آزردگی و بیان رنجش است . خشم، یک نوع مکانیسم دفاعی است که به ما در مخفی کردن ترس ها، نقاط ضعف، خجالت ها و تقصیر های مان کمک می کند . شما باید یاد بگیرید خشم خود را با ملایمت و از راه های قابل تحمل و منطقی برای شریک زندگی خود ابراز کنید . خشم موجب خشم و اضطراب بیشتر می شود .
بهترین زمان برای مشاوره قبل از ازدواج
زمان انجام مشاوره دارای اهمیت بسیاری است همانگونه که شرح داده شد . هدف از انجام مشاوره رسیدن به یک مدل برای برقراری ارتباط بین زوجین است . برای آنکه این امر با موفقیت توام گردد ، میبایست در زمان مناسبی این کار صورت پذیرد . بلافاصله پس از آشنایی و یا شروع صحبت موقعیت مناسبی برای اینکار نیست . همچنین گذشت زمان زیاد از آشنایی هم خوب نیست . به دلیل اینکه رابطه عاطفی شکل گرفته از سودمندی جلسات مشاوره قبل از ازدواج خواهد کاست . معمولا بهترین زمان انجام مشاوره در صورت خواستگاری بعد از هشت الی ده ساعت گفتگو است . در صورت آشنایی پس از دو یا سه ملاقات است . با توجه به اینکه ازدواج یکی از اصلی ترین تصمیمات زندگی است بهتر است از یک متخصص مشورت بگیرید .
مشاوره قبل از ازدواج موثز چگونه است؟
هدف از مشاوره ازدواج ، ایجاد زندگی سعاتمند و پیشگیری از آسیب های خانواده و کم کردن بروز خطا است . در مشاوره پیش از ازدواج چه می کنیم ؟ ما در مشاوره پیش از ازدواج به دنبال انطباق نیستیم . زیرا انطباق دادن ویژگی های دو فرد برای ازدواج نمیتواند تضمین کننده سلامت و حفظ ازدواج باشد . بنابراین ما سعی داریم در مشاوره ازدواج بر اساس روشی سیستماتیک و قدم به قدم عمل کنیم . تا مراجعان از مشاوره پیش از ازدواج بیشترین رضایت را داشته باشند . مشاوره های مشاوره خانواده تلفنی نیز در این زمینه موثر است.
خدمات مشاوره ای مرکز آویژه دانش در زمینه خانواده و ازدواج:
اختلال شخصیت دوری گزین یا اجتنابی و درمان آن
اختلال شخصیت خود شیفته و درمان آن
انواع اختلالات شخصیتی،شیوع و درمان آن
سوالاتی که قبل از ازدواج باید از هم بپیرسید
دلزدگی زناشویی و علت آن
به نیاز عاطفی شریک زندگیتان توجه کنید
ازدواج موفق
چگونه یک رابطه عاشقانه سالم داشته باشیم؟
با کدام تیپ شخصیت ازدواج نکنیم؟
مردان از یک رابطه چه میخداهند؟