بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

بهترین روانشناس

مطالب علمی روانشناسی خانواده

در این وبلاگ مسائل ئ مشکلات روانی مطرح میشود

۶ مطلب در بهمن ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

انشالله که به همین زودی ازدواج نیز قسمت شما می شود. سوال این است که چگونه می توان یک شوهر خوب را از راه صحیح و درست پیدا کرد؟

برخی از افراد به سراغ سایت های همسریابی یا برنامه های دوستیابی می روند. اما کارشناسان مشاوره خانواده آویژه شخصا فکر می کنند اینها بهترین راه ها برای پیدا کردن یک شوهر خوب نیستند.

اگرچه موارد موفقی نیز از این راه ها وجود دارد، اما شانس آن بسیار اندک است. در واقع شما بیشتر در معرض خطراتی برای مورد سوء استفاده شدن هستید تا اینکه به هدف خود یعنی ازدواج درست برسید.

اما اگر می خواهید یک سایت همسریابی واقعی را امتحان کنید، توصیه می کنیم که حتما از نیت طرف مقابل برای ازدواج مطمئن شوید. از طریق پرسشگری های صریح و قاطع به جواب های خود برسید!!.

چرا علاقه جوانان به ازدواج رو به افول است؟

دنیای مدرن ما را وادار می کند تا ازدواج خود را به آینده موکول کنیم تا چیزهای مهم تر مانند تحصیلات، شغل و سایر علایق شخصی خود را در اولویت قرار دهیم.

اما چرا نباید در حالی که با یک همسر خوب ازدواج کرده ایم، نتوانیم همه این موارد را دنبال کنیم؟ 😉

خداوند فرموده اند که با افراد صالح ازدواج کنید. اگر فقیر باشند، خداوند آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌سازد و خداوند گشایشگر و داناست.

اگر قصد شما از ازدواج حفظ خود از رابطه های نامشروع و دوستی های موقتی است، در می یابید که ازدواج در واقع برکات بیشتری را به زندگی انسان وارد می کند. 🙂

در نهایت، تک تک موفقیتی که در زندگی به دست می آوریم، خواه در شغل، تحصیل و یا به طور کلی خوشبختی، به اراده خداوندست.

تعویق ازدواج بدون دلیل موجه می تواند به عنوان عدم اعتماد به برنامه های خود از تأمین زندگی آینده باشد.

البته تا زمانی که ما طبق اصول صحیح سعی کنیم شوهر خوبی انتخاب کنیم و به روش صحیح ازدواج کنیم، انشاءالله خداوند نیز افراد بیشتر و بهتری را در زندگی شما قرار می دهد و خواهید دید که همه چیز به سادگی سر جای خود قرار می گیرد.

بنابراین، از صحبت کردن در مورد ازدواج نترسید و اجازه دهید کسی وارد زندگی شما شود.

چگونه برای ازدواج خوب آماده شویم؟

البته ما نیز باید منطقی باشیم و بدون بودجه مناسب و برنامه ریزی برای ساختن یک زندگی با ثبات به ازدواج فکر نکنیم.

اگر امکانات دارید و در سنی هستید که ازدواج برای شما مفید است، آن را فقط برای اولویت دادن به شغل یا تحصیل خودی به خود به عقب نیندازید.

اکثر زنان نمی دانند که این طرز فکر ممکن است آنها را به نقطه ای برساند که روزی بیدار شوند و به سنی برسند که ممکن است ازدواج کردن و کیس های مورد علاقه سخت تر باشد.

پس قلبتان را به روی ازدواج باز کنید و توکل کنید که انشاءالله شوهر خوبی نصیبتان شود.

چگونه از راه اسلامی درست شوهر پیدا کنیم؟

راه های متعددی وجود دارد که چگونه می توان یک شوهر را به شیوه ای درست پیدا کرد که با آنچه اسلام به ما می آموزد همسو باشد.

بنابراین امروز می‌خواهم برخی از این راه‌های آسان را با شما به اشتراک بگذاریم که بتوانید با افراد بیشتری ملاقات کنید تا بتوانید یک شوهر خوب پیدا کنید.

قصد شما از ازدواج چیست؟

قبل از شروع، مهم است که توجه داشته باشید که باید مطمئن شوید که واقعاً برای جذب شریک زندگی مناسب آماده هستید و قصد شما از ازدواج ایجاد یک رابطه مستحکم و خانواده ای قوی است.

شما نباید برای فرار از مشکلات فعلی یا تنهایی خود به دنبال شوهر پیدا کردن باشید.

اگر نیت شما چنین هستید، با ذهنیت بسیار محدودی ازدواج خواهید کرد و ممکن است شوهری را پیدا کنید که برای آینده شما بهترین مرد ممکن نخواهد بود و بعداً از انتخاب او پشیمان خواهید شد.

لطفا مراقب باشید. مهم نیست که شما به عنوان یک زن مجرد با چه مشکلاتی روبرو هستید، راه حل های زیادی غیر از ازدواج برای فرار از تنهایی وجود دارد. بهت قول میدیم.

حتی اگر یک شوهر دلسوز پیدا کنید، او عیب‌هایی دارد و اگر برای فرار از مشکلات با او ازدواج کنید، شما را ناامید خواهد کرد.

در هر موقعیتی که هستید، قبل از اینکه به دنبال یک شوهر ضعیف از روی ناچاری باشید به خداوند متعال توکل کنید. من قول می دهم که او راه حل درستی برای همه مشکلات شما خواهد داشت انشالله.

اگر واقعاً ازدواج قدم بعدی شماست، خداوند راه درست را برای شما هموار خواهد کرد.

با این اوصاف، بیایید در راه درستی قدم بگذاریم. بسم الله. 🙂

1. از خداوند خالصانه درخواست کنید

دعاها تاثیر شگفت انگیز دارند. هرگز دعا را دست کم نگیرید. زیرا اگر خدا صلاح بداند که ازدواج با فردی برای من خوب است، انشاءالله به آن خواهم رسید. و اگر خوب نباشد، آن را با چیز بهتری جایگزین می کند.

پس با هر دعایی که بکنید چیزی به دست می آورید و هرگز چیزی را از خدا از دست نمی دهید.

از ابوهریره روایت شده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:

باید صبور باشیم و به زمان خداوند اعتماد کنیم. در نهایت، او بهتر می داند. با ذهن محدود خود، ممکن است نتوانیم حکمت او را در پس هر اتفاقی ببینیم.

فقط هر روز بهترین تلاش خود را برای جلب رضایت خداوند انجام دهید. انشاءالله یک روز به شما یک شوهر خوب و شگفت انگیز پیدا می کنید. 🙂

علاوه بر دعا چکنم؟؟

فهرستی از تمام ویژگی هایی که از یک شوهر خوب می خواهید تهیه کنید. از این کار لذت ببرید! 😉
در مورد چیزهایی که دوست ندارید زیاد سخت گیری نکنید، انشاءالله که با ذهن باز فکر کنید.

مثلاً این کگونه فکر نکنید که قسم می‌خوردم که هرگز به ازدواج با یک مرد قد کوتاه فکر نمی‌کنم. از کجا میدانی؟ شاید عاشق یکی شدم که قدش بلند نیست!! زیاد درگیر چیزهایی جزئی نشوید که دوست ندارید.

در عوض، ویژگی‌هایی را که واقعاً دوست دارید در شوهرتان داشته باشید، بررسی کنید.

به این ترتیب، تشخیص آنچه واقعاً از یک شوهر خوب می خواهید، برای شما آسانتر خواهد بود.

2. به باشگاه یا گروهی که دوست دارید بپیوندید

باشگاه های زیادی وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند با افراد بیشتری آشنا شوید. چیزی را انتخاب کن که صادقانه دوستش داری زیرا در این صورت از علایق خودت لذت می بری و شوهر بالقوه ات تو را بهتر خواهد دید.

این گزینه می تواند یک باشگاه کتاب، یک باشگاه ورزشی یا بهتر از آن یک باشگاه گرد هم آیی باشد. جایی که با شوهرتان آشنا شوید🙂.

فقط خودتان باشید، دوست شوید و لذت ببرید. اما همچنین، همیشه خط قرمز های خود را به خاطر بسپارید. یک مرد خوب عاشق یک زن نجیب می شود.

خونسرد بمانید، اما در عین حال برای پسرهایی که دوست دارید هوشیار باشید.

هنگامی که آنها را شناسایی کردید، به طور اتفاقی از گروه خانم های گروه بپرسید که آیا مرد مورد علاقه شما را می شناسند یا خیر. باز هم، به یاد داشته باشید که این کار را به طور معمول انجام دهید، شما نباید مشتاق یا ناامید به نظر برسید.

هنگامی که اطلاعات کمی درباره او جمع آوری کردید، او را برای چند هفته آینده مشاهده کنید. وضعیت او چگونه است - متاهل، مجرد، به نظر می رسد؟ آیا او به خوبی با گروه کنار می آید؟ موقعیت او در گروه چیست؟

آیا او مرتباً به اینجا می آید (علائقش چست)؟ آیا با دیدن رفتار و نگرش کلی او را در طول این مشاهده باز هم شخصیت او را دوست دارید؟

وقتی بالاخره واقعاً احساس کردی او کسی است که شوهر خوبی برای تو هست. او را برای یک جلسه معارفه مناسب دعوت کنند.

از یکی از خانم هایی که در آنجا موقعیت دارند بخواهید که در ارسال پیام خود به شما کمک کند. او ممکن است مرد مناسب گروه را بشناسد تا به او کمک کند.

بعد از اینکه همه اینها انجام شد، رها کنید و بگذارید ببینید چه می شود. از این به بعد، یک شوهر بالقوه خوب می خواهد از طریق والدین شما از راه درست از شما خاستگاری کند. البته بهتر است او مستقیم به شما مراجعه نکند. کلاس کار😉.

اگر او هم آماده است و شما را هم دوست دارد، قدم بعدی این است که با یک جلسه معارفه مناسب موافقت کنید و انشالله برای ازدواج بهتر یکدیگر را بشناسد.

قدم به قدم کار را پیش ببررید😉.

شما نباید عجله کنید زیرا در این صورت ممکن است نشانه های بدی از نظرتان پنهان بماند که نشان می دهد او ممکن است برای شما شهور مناسبی نباشد.

حتما به نظرات والدین خود گوش دهید.

اگر پدر و مادر شما ازدواج خوبی داشته باشند، به احتمال زیاد می دانند چگونه برای شما شوهر پیدا کنند و آیا این مرد برای شما خوب و مناسب است یا خیر.

به قضاوت آنها اعتماد کنید و سعی کنید به آن مرد دلبستگی نداشته باشید که بعدا نتوانید او را به دلیل اینکه برای شما مناسب نیست، رد کنید.

در مورد کل فرآیند پیدا کردن شوهر آرامش داشته باشید و همیشه از یک مشاوره خانواده تلفنی کمک بگیرید.

3. از پدرت بپرس و کمک بگیر

اگر به پدرت اعتماد داری، بگذار مرد خوبی برایت انتخاب کند و ببین دوستش داری یا نه. البته شما مجبور نیستید با چیزی موافقت کنید. هیچ کس نمی تواند شما را مجبور به ازدواج با کسی کند.

شما باید در ازدواج رضایت داشته باشد، اگر به هر دلیلی از انتخاب پدر خود خوشتان نمی آید، مجبور نیستید با او ازدواج کنید.

در واقع، اگر با او ازدواج نکنید، بهتر است زیرا در این صورت مجبور نخواهید بود تا آخر عمر عذاب بکشید و خود را مجبور کنید که آن مرد را دوست داشته باشید.

اما باز هم، اگر دلایل شما برای دوست نداشتن آن مرد نسبتاً کوچک و غیر منطقی به نظر می رسد - برای مثال، او به اندازه کافی ثروتمند، به اندازه کافی خوش تیپ یا به اندازه کافی قد بلند نیست - و ربطی به اخلاق، شخصیت و توانایی او برای تامین زندگی شما ندارد. بهتر است در اولویت های خود تجدید نظر کنید.

گاهی اوقات، مردانی که به نظر می رسد در برخی از زمینه های زندگی کمبود دارند، در زمینه های دیگر مزایایی دارند که ممکن است شما از آنها آگاه نباشید. به عنوان مثال، او ممکن است بهترین ظاهر را نداشته باشد، اما کلمات او می توانند هر روز قلب عصبانی شما را آرام کنند.

یا ممکن است با کلمات خوب نباشد، اما در انجام کارهای خانه برای شما عالی است.

شا نیز مانند هر انسان دیگری نقاط قوت و ضعفی دارید.

نکته کلیدی این است که بتوانید با نقاط ضعف او زندگی کنید و در عوض نقاط قوت او را دوست داشته باشید. 🙂

از قلبت بپرس:

آیا او به تو احساس امنیت می دهد؟

آیا هر بار که با او هستید احساس راحتی و امنیت می کنید؟

اگر این کار را نکردید، و حتی اگر به دلایلی او شما را مضطرب می کند، به قلب خود اعتماد کنید و کسی را پیدا کنید که به شما احساس امنیت بدهد.

این معیار اصلی در انتخاب شوهر است، آیا او باعث می شود احساس امنیت و آرامش کنید.

اگر او در تمام این مدت به شما احساس امنیت می دهد، ممکن است نشانه خوبی باشد که او برای شما شوهر مناسبی است. در این حالت شما از نقاط ضعف او آگاه هستید و با آنها مشکلی ندارید.

در هر شرایطی، اگر احساس می کنید واقعا نمی توانید نقاط ضعف او را تحمل کنید، اشکالی ندارد، خودتان را مجبور به ازدواج با چنین شخصی نکنید. به جستجوی خود ادامه دهید 🙂

4. برای هدفی که دارید پیش قدم شوید

خوب، بهتر است در فضای باز مختلفی قرار بگیرید، اینگونه می توانید با یک شوهر خوب آشنا شوید. در این زمان، بهتر است موقعیت هایی را انتخاب کنید که میخواهید بیشتر درباره آن بیاموزید. مثلا به یک سازمان غیردولتی بپیوندید که در آنجا افراد جدید را در مورد موضوع مورد علاقه تان ملاقات می کنید.

خلاصه اینکه در این مکان ها دوست مشترکی احتمالا شما را به هم معرفی می کند و خیلی زود تصمیم به ازدواج می گیرید. 🙂

5. از دوستان و خانواده خود بپرسید

بسته به اینکه چقدر به دوستان و خانواده خود نزدیک هستید، باید راحت از آنها کمک بخواهید تا در یافتن یک شوهر بالقوه خوب به شما کمک کنند.

خانواده اصولا میتواند شما را به عجیب ترین راهها به یک کیس خوب معرفی کنند.

گاهی اوقات از طریق آشنایان مشترک شما، شاید حتی بهترین دوستان شما.

هرچه دوستان خود را بیشتر بشناسید بهتر است زیرا در این صورت می توانید مطمئن باشید که انتخاب دوستانتان تا حدی قابل اعتماد است انشالله. 🙂

در خواستن اینکه آنها یک مورد خوب برای ازدواج معرفی کنند نباید شرم داشت. انصافاً ازدواج سنت است. تا زمانی که شما صمیمانه باشید، مردم می فهمند ... یا حتی برای شما خوشحال هم می شوند. 🙂

سخن پایانی مشاوران آویژه در مورد چگونگی پیدا کردن یک شوهر

حالا با خواندن این مقاله دیگر می‌دانید که چگونه می‌توانید یک شوهر خوب پیدا کنید، باید بدانید که اگر انشاءالله این کار را درست انجام دهید، پیدا کردن شوهر بسیار آسان است.

زمانی که راه اشتباه را برای انتخاب همسر طی کنیم، کار را پیچیده جلوه می دهیم.

به امید خدا یک روز خوب، یک شوهر خوب جلوی شما ظاهر خواهد شد. 🙂

پس به یاد داشته باشید که قبل از اینکه خودتان موضوع را پیگیری کنید، اول بر خدا توکل کنید. خودت را از دردسر نجات بده، بگذار خداوند به تو رسیدگی کند. 😉

امیدوارم همه شما خانم های مجرد عشق واقعی خود را انشالله پیدا کنید.مرکز مشاوره روانشناسی آویژه

مشاوره خانواده تلفنی رایگان 24 ساعته

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

10 نشانه اصلی خیانت زنان به شوهرشان

راههای کشف خیانت زنان

دلایل زیادی برای خیانت زن به همسرش وجود دارد. بیش از 40٪ زوج های متأهل تحت تأثیر خیانت قرار دارند، و علی رغم این درصد بالا، اکثر افراد حتی کسانی که این اشتباه را مرتکب میشوند، میگویند خیانت کار اشتباهی است. عوامل مختلفی مانند اختلالات شخصیتی و مسائل مربوط به دوران کودکی و همچنین فرصت هایی مانند شبکه های اجتماعی میتوانند احتمال خیانت زنان را افزایش دهند.

سرخوردگی در ازدواج یکی از عوامل اصلی خیانت کردن به شوهر است. در چنین مواردی حتی ممکن است در ابتدا فرد تلاش زیادی برای حل مشکلات انجام دهد اما وقتی میبیند فایده ای ندارد به خیانت روی میاورد. گاهی دلیل خیانت زنان را باید در کودکی آنها جستجو کرد. بی توجهی و بدرفتاری والدین یا والدینی که به یکدیگر خیانت کرده باشند، اینها توانایی فرد را در حفظ رابطه متعهدانه مختل میکند. اغلب اوقات زن خیانتکار برای همسرش ارزش قائل نیست، فاقد حس همدلی است، یا به عواقب خیانت اهمیتی نمیدهد.

نشانه های خیانت زنان کدامند؟

اگر فکر میکنید اخیرا چیزی درباره همسرتان تغییر کرده است، علائم احتمالی زیر را برای تایید خیانت یا وفاداری شریک زندگی خود در نظر بگیرید. همانطور که خواهید دید، برخی از این علائم در واقع با یکدیگر اختلاف دارند. این دامنه تغییرات، نشان میدهد که علائم خیانت زنان متاهل از یک فرد به فرد دیگر چقدر متفاوت است. مثلا اگر نمیتوانید همسرتان را وادار کنید با شما ارتباط برقرار کند یا مدام دعوا میکنید، او درباره روز خود با شما صحبت نمیکند یا کلمات "دوستت دارم" دیگر گفته نمی شود، احتمالاً یک مسئله اساسی وجود دارد. در همین راستا موارد زیر را میتوان به عنوان نشانه های خیانت زنان مطرح کرد:

1. حرف شما را نادیده میگیرد

اگر همسرتان دائم حرف های شما را نادیده میگیرد، موضوع را تغییر میدهد، از پاسخ دادن به سوالات شما خودداری میکند، به جای صحبت در مورد مشکل فعلی اتهاماتی را به شما وارد میکند و به روشی تهاجمی عمل میکند و... نشانه های احتمالی خیانت را دارد. البته دقت کنید که این بی میلی زن به مرد در رابطه جنسی همیشه به معنای خیانت نیست، بلکه ممکن است به خاطر از دست شما عصبانی باشد. پس شما باید با احتیاط عمل کنید و تنها با دیدن یک نشانه ی کوچک حکم خیانت او را صادر نکنید.

[caption id="attachment_11154" align="aligncenter" width="800"]دلیل خیانت زنان روش تشخیص خیانت زنان[/caption]

2. تغییر ظاهر و سرگرمی ها

مطمئناً مراقبت از خود و وقت گذاشتن برای سرگرمی های مورد علاقه میتواند مثبت باشد. اما اگر با رفتارهای مشکوک دیگر همراه شود، تغییرات زیر ممکن است نگران کننده باشد و میتواند به کشف خیانت زن کمک کند:

همسر شما بیش از به ظاهر خود توجه میکند. او سرگرمی جدیدی را پیدا کرده است که نیاز به چند ساعت وقت در روز دارد. همسر شما ساعتهای طولانی تری را در محل کار خود میماند. اگر دلیل قانع کننده ای برای این موارد وجود نداشته باشد همه اینها میتوانند به عنوان زنگ خطر در نظر گرفته شوند.

البته در نظر داشته باشید که تغییر نگرش همسر شما ممکن است به دلیل استرس کاری یا مشکلات دیگر باشد. وقتی این علائم را مشاهده کردید، علل دیگر و همچنین دیگر راههای کشف خیانت زنان را در نظر بگیرید و عجولانه عمل نکنید.

3. همسر شما نشانه هایی از اعتماد به نفس پایین دارد

یکی از راه های پی بردن به خیانت همسر این است که شما متوجه میشوید همسرتان نسبت به خودش احساس سردرگمی دارد. به نظر میرسد همسرتان در زندگی خود کمی هیجان میخواهد. او شما را بیشتر مورد انتقاد قرار میدهد. همچنین اگر راجع به خیانت حرف بزنید، بسیار دفاعی و با عصبانیت عمل میکند. این نشانه ها را جدی بگیرید و به دنبال ریشه آنها باشید.

4. دروغ و اجتناب

عدم صداقت در ازدواج یک هشدار بزرگ است. فردی که خیانت میکند معمولا مجبور به دروغگویی میشود. لذا یک روش تشخیص خیانت زنان این است که به چنین مواردی توجه خاص داشته باشید: همسرتان از شما اجتناب میکند. او دیگر نمیخواهد با شما جایی برود و با شما کاری انجام دهند. متوجه میشوید شریک زندگی شما در مورد چیزهای مختلف به شما دروغ گفته است. به نظر میرسد دوستان همسرتان وقتی شما را میبینند، مضطرب هستند. همسرتان دائما در حال پنهانکاری است. او شما را متهم به خیانت میکند.

5. بی تفاوتی به شوهر

یکی دیگر از راههای فهمیدن خیانت زن این است که همسرتان نسبت به مواردی که قبلاً دوست داشته با بی تفاوتی برخورد کند. در این حالت با آنها ارتباط برقرار کنید تا ببینید آیا دلیلی برای این تغییر وجود دارد یا خیر. اما اگر به خیانت نیز مشکوک هستید، این تغییرات ممکن است نشانه ای از یک رابطه دیگر باشد. زیرا همسرتان از شما، شغل، فرزندان، سرگرمی ها یا حتی به طور کلی از زندگی خسته شده است. همسرتان نسبت به شما حسادت نمیکند، برایش مهم نیست که چه میگویید و چکار میکنید. او نسبت به وقایع خانوادگی مانند تولد و تعطیلات بی تفاوت است.

6. تغییر در زندگی جنسی شما

این غیر معمول نیست که در ازدواج شما نوساناتی در رابطه جنسی وجود داشته باشد. اما این علائم ممکن است نشان دهنده احتمال خیانت باشد:

👈در روابط شما صمیمیت یا ارتباط بطور قابل توجهی کمتر است.

👈زندگی جنسی شما عملاً وجود ندارد.

👈چیزهای جدید زیادی در رابطه جنسی شما وارد شده که قبلاً هرگز وجود نداشته اند.

👈شما یا همسرتان به یک بیماری مقاربتی مبتلا شده اید و...

همه ی اینها میتواند از عوارض خیانت در زنان باشد که باید آنها را جدی بگیرید. عوارض خیانت در زنان

خیانت زن به شوهر در فضای مجازی

دلیل اصلی خیانت زنان

در اینجا ما به تعدادی از عوامل و علل خیانت زنان نگاهی خواهیم انداخت، اما مهم است در ابتدا اشاره کنیم که یک مرد به تنهایی باعث خیانت همسرش نمیشود و نباید خودش را مقصر این امر بداند. خواه دلیل اصلی خیانت زنان خستگی از رابطه، افسردگی، یا وسیله ای برای انتقام باشد، این فرد خائن است که مسئول خیانت و بی وفایی است. درواقع میتوان یکسری عوامل فردی را به عنوان دلایل خیانت زن به شوهر مطرح کرد.از جمله این عوامل فردی که ممکن است احتمال خیانت زنان را افزایش دهند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. اعتیاد

سو مصرف مواد مخدر، اعتیاد به الکل، قمار، یا موارد دیگر از عوامل خطر آفرین هستند. به ویژه الکل میتواند در مواردی باعث شود تا کسی که در هنگام هوشیاری قصد داشتن رابطه را ندارد، از خط قرمزها عبور کند و به راحتی به همسرش خیانت کند.

2. مشکلات صمیمیت در رابطه

در برخی از روابط صمیمیت و دلبستگی زوجین آنطور که باید و شاید نیست. و به عبارتی نیازهای عاطفی فرد پاسخ داده نمیشود. مثلا اجتناب از صمیمیت، یا ناامنی عاطفی و همچنین اختلالات صمیمیت در رابطه میتواند از جمله عوامل دخیل در خیانت زن به شوهر باشد. اعتماد به نفس ضعیف و ناامنی عاطفی همچنین میتواند دلیل خیانت زن های متاهل باشد تا از این طریق راهی برای اثبات شایستگی خود پیدا کنند. خیانت زن به شوهر

خیانت زن به همسرش

3. تروما در دوران کودکی

داشتن سابقه تروما در دوران کودکی (مانند سو استفاده جسمی، جنسی یا عاطفی یا بی توجهی) احتمال خیانت زن به مرد را افزایش میدهد. البته همیشه هم اینطور نیست و این در صورتی است که فرد به درمان این تروما نپرداخته باشد و مشکلات آن حل نشده باشد.

4. قرار گرفتن در معرض خیانت در دوران کودکی

تجربه قبلی با خیانت نیز میتواند خطر خیانت زن به مرد را افزایش دهد. در یک بررسی در سال 2015 مشخص شد فرزندانی که والدینشان به یکدیگر خیانت کرده اند، نسبت به دیگر افراد دو برابر بیشتر احتمال دارد که رابطه خارج از ازدواج داشته باشند.

5. خیانت قبلی

مطالعه ای در سال 2017 برای اولین بار اعتبار این گفته را ارزیابی کرد که فرد خیانتکار تمایل دارد اشتباه خود را تکرار کند. در این مطالعه، کسانی که در گذشته درگیر یک رابطه خارج از ازدواج بودند، سه برابر بیشتر از دیگران تمایل به تکرار این کار داشتند. و این  رفتار را در روابط بعدی خود نیز تکرار میکردند.

6. مسائل روانشناختی

افراد با ویژگی های خودشیفتگی یا اختلالات شخصیتی با احتمال بیشتری خیانت میکنند. با وجود خودشیفتگی در یکی از زوجین، یک رابطه ممکن است توسط خودخواهی و احساس استحقاق پیش رود. مبتلایان به این اختلالات علاوه بر خودمحوری، غالباً فاقد حس همدلی هستند، از این رو تأثیر اعمالشان بر همسرشان را نمیدانند. یا اثرات و عوارض خیانت خود را میدانند اما برایشان اهمیت چندانی ندارد.

علاوه بر این دلایل فردی یکسری نقصها در زندگی مشترک هم میتوانند علت خیانت زنان باشد مثلا:

7. ناراحتی و نارضایتی از رابطه

عدم رضایت از ازدواج از نظر عاطفی یا جنسی امری عادی است. اما نباید این نارضایتی بیش از حد طول بکشد. زیرا عدم رفع نیازهای جنسی و عاطفی اغلب به عنوان دلیل خیانت مردان و زنان مطرح میشود.

[caption id="attachment_11152" align="aligncenter" width="800"]خیانت زن به مرد خیانت کردن به شوهر[/caption]

8. فرار از زندگی کسالت آور

معمولا مردان و زنانی که به دنبال کشف هیجان عشق تازه هستند، به خیانت فکر میکنند. کم رنگ شدن و به تعبیری سقوط از قله های عشق غالباً به عنوان دلیل خیانت ذکر میشود. این ممکن است به خاطر عدم درک چگونگی بلوغ عشق در ازدواج باشد.

9. اینترنت و فضای مجازی

در حال حاضر داشتن یک رابطه، به ویژه یک رابطه عاطفی، بسیار آسان تر از گذشته است و شبکه های اجتماعی به راحتی این فضا را ایجاد کرده اند. خیانت زن به شوهر در فضای مجازی  یا "خیانت آنلاین" در بسیاری از طلاق ها و جدایی ها نقش داشته است، حتی اگر این رابطه کاملا اینترنتی باشد و دو نفر هرگز رو در روی یکدیگر قرار نگیرند.

10. فرصت و شرایط مساعد خیانت

گاهی اوقات شرایطی ایجاد میشود که فرد به خیانت فکر میکند. مثلا به طور کلی میتوان گفت دوری از خانواده، مسافرت برای کار و... فرصت های بیشتری را برای خیانت زنان شاغل فراهم میکند. این دوری به فرد اجازه میدهد تا خیانتش با احتمال کمتری شناسایی شود. در واقع خیانت زن درمحیط کار به این دلیل رخ میدهد که بعضی زنها احساسات و نیازهای گم شده خود در زندگی مشترک را در محل کارشان پیدا میکنند.

با این حال اگرچه ازدواج از راه دور ایده آل نیست، اما روش هایی وجود دارد که میتوانید در صورت جدا بودن از همسرتان، همچنان رابطه خود را محکم نگه دارید.

مناسب ترین رفتار در مقابل خیانت زن چیست؟

شاید فکر میکنید که بهترین عکس العمل برای برخورد با زنان خیانتکار خشونت و در نهایت طلاق و جدایی است. اما شما باید قبل از هر تصمیمی تمام شرایط و دلایل احتمالی خیانت را بررسی کنید و بعد با توجه به شرایط موجود تصمیم گیری کنید. در برخورد با خیانت زن باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید از جمله:

احساسات خود را بپذیرید

باید بدانید شوک، ترس، درد، افسردگی و گیجی در مواجهه با خیانت همسر طبیعی است. همچنین رهایی از درد داشتن یک همسر بی وفا، زمان میبرد. انتظار نداشته باشید که به سرعت احساس بی اعتمادی از بین برود، حتی اگر میخواهید شریک زندگی خود را ببخشید و ازدواج خود را ترمیم کنید. ازدواج شما تغییر کرده و طبیعی است که دلتنگ رابطه ی گرم و شیرین قبل خود باشید.

انتقام جویی نکنید

بدترین عکس العمل در برابر خیانت زن این است که به همان روش به دنبال انتقام باشید. بله، خیانت توسط شریک زندگی شما میتواند خشم شما را برانگیزد. و در حالت خشم ممکن است اولین تصمیم شما این باشد که همسرتان را به شدت و در مقابل دیگران مجازات کنید. یا فکر کنید که شما هم باید همان کار را در حق او انجام دهید. اما یادتان باشد ممکن است در ابتدا از این نوع اقدامات احساس رضایت موقت داشته باشید، اما در نهایت به جای اینکه بر روی بهبودی شما اثر بگذارد، وضعیت را بدتر میکند.

قبل از این که به خانواده خود بگویید، خوب فکر کنید

خانواده شما احتمالاً در مورد آنچه شما باید انجام دهید، (جدایی یا ماندن در زندگی زناشویی) نظرات جدی خواهند داشت. اما هیچ کس واقعاً نمیفهمد که در زندگی یک شخص دیگر چه میگذرد. در حالیکه در مورد چگونگی ادامه کار خود فکر میکنید، بهتر است جزئیات را خصوصی نگه دارید. چون تصمیم گیری درباره بازگشت به زندگی ‌بعد از خیانت زن تنها بر عهده خود شماست نه هیچکس دیگر.

از سرزنش پرهیز کنید

سرزنش خود، شریک زندگی یا شخص ثالث فقط اتلاف انرژی است. پس نقش یک قربانی را بازی نکنید و یا در دلسوزی برای خود اغراق نکنید. این فقط باعث میشود که نسبت به خود احساس ناتوانی و ضعف داشته باشید.

به دنبال مشاوره خیانت باشید

سعی نکنید به تنهایی با بی وفایی همسرتان کنار بیایید. بهترین عکس العمل در برابر خیانت زن این است که قبل از اینکه در مورد پایان ازدواج خود تصمیم بگیرید با یک مشاور ازدواج صحبت کنید، فردی که بی طرف باشد و بتواند به شما کمک کند تا بینید دقیقاً چه اتفاقی افتاده است و باید چه کار کنید.

نکته مهم دیگر درباره عکس العمل در برابر خیانت زنان این است که ابتدا از همسرتان سوال کنید و احساسات خود را با او به اشتراک بگذارید. در این حالت حتی اگر تصمیم بگیرید زندگی مشترک خود را خاتمه دهید، میدانید که تمام تلاش خود رابرای حفظ این زندگی کرده اید.

سوالات متداول

چرا زنها خیانت میکنند؟

فرار از زندگی کسالت آور، مسائل روانشناختی، شرایط و موقعیت، اینترنت و آزادی روابط در فضای مجازی، عدم رفع نیازهای جنسی و عاطفی و... از جمله دلایل خیانت زنان است.

نشانه های خیانت زنان کدامند؟

حرف شما را نادیده میگیرد، تغییر ظاهر و سرگرمی های جدید، دروغگویی و اجتناب، بی تفاوتی در زنگی و ... از نشانه های خیانت زنان هستند که به تفضیل مورد بحث قرار گرفتند.

مناسب ترین رفتار در مقابل خیانت زن چیست؟

احساسات خود را بپذیرید، انتقام جویی نکنید، از سرزنش بپرهیزید و به دنبال یک درمانگر برای حل مشکلاتتان باشید.

مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت زن به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

می توان گفت اکثر زنان دوست دارند که شوهرانشان حرف آنها را گوش دهند و به نظراتشان احترام بگذارند. برخی به دنبال این هستند که شوهرشان از آنها حساب ببرد و بترسد. البته باید گفت در زندگی مشترک سالم ترسیدن از یکدیگر اصلا معنایی ندارد. بهتر است بگوییم که زن و شوهر به نظرات یکدیگر احترام گذاشته و برای هم ارزش قائل می شوند. اما سوال این است که چگونه باید کاری کنیم که شوهرمان حرف ها و نظرات ما را محترم دانسته و به عبارتی از ما حساب ببرد؟

مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی آویژه به دلیل سوالات مکرر زنان در مورد حساب بردن همسرشان از آنها، به بررسی و تحقیق در رابطه با این مومضوع پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال راهکارهایی هستید که شوهرتان از شما حساب ببرد و یا عامیانه تر اینکه شوهرتان از شما بترسد، پس مطالعه مقاله زیر را از دست ندهید.

آیا حساب بردن شوهر از زن و یا ترسیدن از همسر درست است؟

قبل از اینکه راهکارهایی برای حساب بردن شوهر از همسرش را بیان کنیم. در ابتدا سعی کردیم که به این سوال پاسخ دهیم آیا ترسیدن مرد از زن درست است؟ ما آنچه که در روانشناسی وجود دارد را بیان می کنیم. تصمیم نهایی با شما است که بخواهید شوهرتان از شما حساب ببرد، بترسد یا خیر.

به طور کلی افرادی که زندگی شاد و روابط عاطفی سالمی دارند، همیشه سعی کرده اند که جوانب را رعایت کرده و به همسر خود اهمیت بدهند. افرادی که می توانند با مشورت با یکدیگر تصمیم بگیرند و یا تعادل را در زندگی خود رعایت کنند مسلما موفق تر از افرادی بوده اند که می خواستند همیشه حرف آنها تصمیم نهایی باشد و یا مدام تابع همسر خود بوده اند. اینکه بگوییم مرد باید از زن بترسد و حساب ببرد و یا برعکس آن زن باید از شوهرش بترسد، به نظر منطقی و زیبا نیست. البته مهم است که شما بعنوان یک زن سیاست زنانه خوبی داشته باشید و بتوانید در سخت ترین شرایط نیز زندگی و همسر خود را کنترل و مدیریت کنید. پس حساب بردن از یکدیگر اگر به معنی احترام گذاشتن به نظرات یکدیگر باشد، به نظر منطقی و درست خواهد بود.

در نهایت شما باید تصمیم بگیرید که آیا دوست دارید همسرتان از شما حمایت کرده و به نظراتتان احترام بگذارد و یا عمیق تر از آن از شما حساب ببرد و بترسد؟ برای گرفتن تصمیم مناسب و درست می توانید از مشاور یا روانشناس نیز کمک گرفته و از راهنمایی های آنها استفاده کنید.

راهکارهایی برای حساب بردن شوهر از زن

اگر می خواهید شوهرتان همیشه از شما حساب برده و بترسد، باید سیاست های زنانه قوی داشته باشید. بدانید که چگونه رفتار کنید، چه گفتار و لحن بیانی داشته باشید و چگونه از زبان بدن خود برای جدی به نظر رسیدن استفاده کنید. مهم ترین و کاربردی ترین رفتارها و عملکردها برای حساب بردن شوهر از زنش و ترسیدن از همسر عبارتند از:

به خودتان اهمیت داده و از سلامتی و رفاه خود غافل نشوید

اگر می خواهید دیگران به شما احترام بگذارند و شما برایشان مهم باشید. اولین قدم این است که خودتان به خود احترام گذاشته و خود را ارزشمند بدانید. در این صورت همسرتان نیز به شما اهمیت می دهد و از حرف های شما حساب می برد. برای این منظور سعی کنید به سلامتی جسم و روان خود رسیدگی کنید. ورزش کنید، به برنامه تفریحی خود اهمیت بدهید و سعی کنید خودتان را مهم جلوه بدهید.

شوخی های بی جا و بی مورد ممنوع

برخی از زنان از همان ابتدا سعی می کنند که دائم با شوهر و خانواده او شوخی کرده و بخندد. سعی کنید این رفتار را هرگز از خود نشان ندهید. حد و مرزهای خاصی را برای روابط خود چه با همسر و چه خانواده او مشخص کنید. هرگز خارج از این حد و مرزها رفتار نکنید. اگر شما دائم با شوهرتان شوخی کنید و یا کارها و اشتباهاتش را مدام نادیده بگیرید، هرگز شوهرتان از شما حساب نمی برد. دائم همه مسائل حتی مسائل مهم را با خنده و بی خیال بودن رد نکنید. این رفتار شما در دراز مدت می تواند به شما و روابطتان آسیب برساند.

از دائم غر زدن و گله کردن خودداری کنید

زنان فکر می کنند هرچه بیشتر غر بزنند و از شرایط ناراضی باشند، شوهرشان بیشتر از آنها حساب می برد. در صورتیکه اصلا این گونه نیست. غر زدن مداوم و یا حتی گریه کردن و گله مند بودن می تواند این رفتار را به یک رفتار معمولی و همیشگی تبدیل کند. همچنین دیگر برای همسرتان مهم نباشد که شما ناراحت هستید. یا از موضوعی گله مند هستید. پس سعی کنید به موقع و به جا گله مند باشید. مدام به شوهرتان غر نزنید. اجازه ندهید آنچه که در ذهنش از شما دارد خراب شده و دیگر به شما اهمیت ندهد. زنانی که صبور هستند و همیشه با آرامش نیاز خود را بیان می کنند. بیشتر از بقیه زنان می توانند برروی شوهرشان تاثیر گذاشته و باعث شوند مرد از آنها حساب ببرد.

به شوهرتان اهمیت بدهید

بر خلاف تصور برخی از زنان که می گویند نباید شوهر را لوس کرد وگرنه از ما حساب نمی برد. باید به شوهرتان به اندازه کافی محبت کرده و اهمیت بدهید. این کار شما می تواند باعث شود که شوهرتان بیشتر از قبل به شما اهمیت داده و او نیز دائم به فکر خوشحال کردن شما باشد. به همین دلیل برای اینکه ناراحت نشوید و یا بتواند به شما نشان دهد که برایش مهم هستید، به حرف های شما گوش داده و از شما حساب می برد. پس کم محلی کردن و یا اهمیت ندادن به شوهر نه تنها باعث نمی شود که او از شما بترسد. بلکه او را نسبت به شما بیخیال تر کرده و به شما آسیب می رساند.

شوهرتان را وابسته خود کنید

شما می توانید با محبت کردن، مهربانی و داشتن روابط عاطفی سالم و قوی، کاری کنید که شوهرتان همیشه شیفته شما بوده و دائم بخواهد در کنار شما باشد. وابسته بودن شوهر به زنش باعث می شود که او در تمام شرایط مطیع بوده و از شما حرف شنوی داشته باشد. زیرا می داند که نمی تواند ناراحتی شما را تحمل کند و یا با بی محلی های شما به شدت مخالف است. او می داند که اگر به حرف شما گوش ندهد، محبت شما به او کم می شود و یا ممکن است با او قهر کنید. چون وابسته شما است نمی تواند از شما دور شده و قهرتان را قبول کند. پس از شما حساب می برد.

سخن آخر

در بسیاری از شرایط حساب بردن شوهر از زنش می تواند مفید باشد. هنگامی که همسر شما کار اشتباهی را می خواهد انجام دهد، حرف های منطقی و حساب شده شما می تواند او را منصرف کند. همچنین خانواده را از خطر و آسیب دور کند. اما به یاد داشته باشید که در زندگی مشترک هنگامی که تصمیمات و انتخاب ها را همیشه یک نفر انجام دهد. زندگی آسیب دیده و ممکن است طرف مقابل احساس کند که همسرش به شدت خودخواه است. پس ترسیدن شوهر از زن و یا حساب بردن مرد از زنش اگر اصولی بوده و افراط نشود خوب است. در غیر این صورت می تواند به زندگی شما لطمه بزند.

منبع: آویژه

مشاوره خانواده تلفنی رایگان 24 ساعته

 

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

هنگامی که به مشاوره و درمان فکر می کنیم، خانواده درمانی جز اولین کلماتی است که به ذهن ما خطور می کند. همانطور که می دانید راهکارها و نظریه های مختلفی برای درمان هر گونه مشکل و یا بیماری روانی و ... وجود دارد. بستگی به اینکه شما در چه زمینه ای مشکل دارید و چه راهکارهایی مورد نیاز شما است، مشاور خانواده نوع درمان شما را مشخص می کند. گفتار درمانی نیز یکی از رویکردهای درمان است که در خانواده درمانی تجربی یا خانواده درمانی ویتاکر مورد استفاده قرار می گیرد. نظریه خانواده درمانی ویتاکر یکی از مهم ترین و کاربردی ترین نظریه ها در شاخه مشاوره خانواده است که می تواند به شما و خانواده شما کمک زیادی بکند.

در این مقاله مشاوران مرکز مشاوره خانواد آویژه سعی کرده اند که در رابطه با خانواده درمانی تجربی اطلاعات کامل و مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهند. اگر به دنبال راهکار و رویکرد مناسب برای حل مشکلات خانواده خود هستید، اما نمیدانید که باید از کدام نظریه و یا راهکار درمانی استفاده کنید، پس خواندن این مقاله را از دست ندهید.

نظریه خانواده درمانی تجربی چیست؟

خانواده درمانی تجربی همانطور که از نامش پیدا است، نوعی درمان است که شامل غوطه ور شدن در یک تجربه خاص است. مشاوره خانواده درمانی تجربی با نام های خانواده درمانی ویتاکر یا خانواده درمانی تجربه نگر نیز شناخته می شود. این شکل از درمان از ابزارهایی مانند سایکودارم، موسیقی، نقش آفرینی، هنر، وسایل، تعامل با حیوانات و گشت و گذار در فضای باز برای درمان استفاده می کند. در خانواده درمانی تجربی اقدام و عمل بسیار مهم است. زیرا هنگامی که فردی درگیر بدن و انجام کاری است، به عناصر روانی دسترسی دارد. سابرینا رومانوف، روانشناس بالینی، می گوید: اقدام و عمل همچنین می تواند پیش روی تغییر باشد. با عمل و انجام دادن، فرد می تواند به روش های جدیدتر نیز فکر کند.

پس خانواده درمانی تجربی همراه با کارهایی است که فرد باید آنها را انجام دهد و تجربه کند. تا بتواند نتیجه مطلوبی بگیرد. این رویکرد درمانی به زوج درمانگر یا مشاور خانواده این امکان را می دهد که اعمال و احساسات شما را در حین شرکت در فعالیت های جدید به شیوه ای واقعی ببیند.

انواع خانواده درمانی ویتاکر

مشاوران خانواده انواع مختلفی از خانواده درمانی ویتاکر را برای درمان و بهبود وضعیت افراد مورد استفاده قرار می دهند. برخی از مهم ترین و کاربردی ترین انواع خانواده درمانی تجربه نگر عبارتند از:

درام درمانی

این نوع خانواده درمانی تجربی به عنوان رواندرام نیز شناخته می شود. نمایش درمانی رایج ترین شکل خانواده درمانی تجربی است. در این نوع از درمان مشاور خانواده سعی می کند تا با بازآفرینی یا ایجاد مجدد موقعیت های متضاد در یک محیط امن، به فرد کمک کند هرگونه احساسات منفی یا سرکوب شده مرتبط با آن موقعیت را رها کند.

موسیقی درمانی

مشاوران خانواده از موسیقی هایی متناسب با فرد، برای ایجاد تغییرات مثبت در رفتار و عملکرد او استفاده می کنند.

هنر درمانی

در مشاوره خانواده از هنر درمانی که یکی از انواع خانواده درمانی تجربی است، استفاده می شود تا به فرد کمک کند از طریق تضادها کار کند و از خودآگاهی بیشتری بهره مند شود. در هنر درمانی از ابزارهای مختلفی مانند نقاشی، مجسمه سازی و طراحی برای درمان بهتر و موثرتر استفاده می شود.

بازی درمانی

این نوع از خانواده درمانی ویتاکر معمولا هنگامی استفاده می شود که مراجعه کننده و یا بیمار کودک باشد. مشاور خانواده از بازی درمانی استفاده می کند تا مشکلات روان شناختی را که کودکان نمی توانند از طریق کلمات بیان کنند، تشخیص داده و برطرف سازند.

درمان در فضای باز

درمان در فضای باز شامل بیابان درمانی، درمان ماجراجویی و ... است. این نوع از خانواده درمانی تجربی ترکیبی از گشت و گذار در طبیعت، فعالیت های ماجراجویی و جلسات درمانی است. درمان در فضای باز به افراد کمک می کند تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهند و بهتر بتوانند با مشاور خانواده ارتباط برقرار کنند.

درمان به کمک حیوانات

گاهی اوقات و متناسب با شرایط، تعامل با حیوانات و مراقبت از آنها می تواند یک راهکار درمانی باشد. جلسات درمانی با حیوانات می تواند شامل حیواناتی مانند اسب یا سگ باشد.

معرفی مهم ترین تکنیک در خانواده درمانی تجربی

تکنیک هایی که در خانواده درمانی تجربی مورد استفاده قرار می گیرند می توانند بسته به نوع درمان و مشکل فرد، متفاوت باشند. سایکودرام رویکردی است که مردم بیشتر آن را با درمان تجربی مرتبط می دانند. سایکودرام شامل بازسازی موقعیت های حیاتی از روابط گذشته است و هدف آن کار بر روی نتایج درمانی مشخص در قالب یک نمایش است.

در سایکودرام، فرد مراجعه کننده موقعیتی را که در زندگی او رخ داده است، به نمایش تبدیل می کند. ممکن است مشکل یا شرایطی در گذشته برای فرد وجود داشته باشد که همچنان برروی روان و زندگی او تاثیر منفی می گذارد. فرد با استفاده از سایکودرام این موضوع را به زمان حال و همان موقعیت مکانی می آورد. جایی که می توان به طور فعالانه با آن برخورد کرد و برای همیشه این مشکل را حل کرد. مشاوره خانواده با استفاده از سایکودرام به فرد این فرصت را می دهد تا در فضایی امن نقش خود را به خوبی بازی کند و موقعیت ها را مجدد به نمایش بگذارد.

مشاور خانواده سعی می کند فضایی بین خیال و واقعیت ایجاد کند که به فرد این امکان را می دهد راه های جدیدی را برای واکنش به موقعیت ایجاد کند. با هر بار اجرای مجدد آن، فرد به سمت درک و پیدا کردن روشی سازگارتر برای نشان دادن واکنش به آن موقعیت می رسد. استفاده از نمایش به فرد این امکان را می دهد که هنگام انجام نمایش و بازی در یک موقعیت، مکث کند تا آنچه را که اتفاق افتاده پردازش کند.

خانواده درمانی تجربه نگر می تواند برای چه افراد و شرایطی مفید باشد؟

بیماری های روانی و شرایط بسیار زیادی هستند که می توان با استفاده از نظریه درمانی ویتاکر آنها را حل کرد. برخی از مهم ترین بیماری های روانی و شرایط سلامت روان که می توان با استفاده از درمان ویتاکر به آنها پاسخ مناسب داد، عبارتند از:

♥ مدیریت خشم برای افرادی که نمی توانند خشم خود را کنترل کنند و حتی بخاطر مسائل کوچک و پیش پا افتاده عصبانی و خشمگین می شوند.

♥ برای درمان اضطراب و استرس افرادی که بیش از اندازه اضطراب دارند و نمی توانند آن را مدیریت کنند.

♥ برای درمان اختلال کمبود توجه بیش فعالی نیز می توان از نظریه درمانی ویتاکر استفاده کرد.

♥ درمان اختلالات رفتاری

♥ بیماری های روانی مانند افسردگی، ناامیدی و پریشانی نیز با خانواده درمانی تجربی قابل درمان هستند.

♥ درمان اختلالات اشتها

♥درمان اختلالات رفتاری مخصوصا در کودکان و نوجوانان

♥ از بین بردن غم و اندوه و ایجاد شادی و نشاط در خانواده

♥مقابله با ترس ها و فوبیاها

♥ رفع اختلافات خانوادگی و بهبود روابط خانواده

♥ مقابله با مصرف مواد مخدر یا لکل

♥ درمان افرادی که از یک سانحه و یا موقعیت به شدت آسیب دیده اند.

مزایای خانواده درمانی تجربه گر چیست؟

مسلما هر رویکرد درمانی مزایای منحصر به فرد خود را دارد. بعد از بررسی ها و تحقیقات انجام شده، مشاوره خانواده تلفنی مهم ترین مزیت های خانواده درمانی تجربه گر را موارد زیر دانسته اند:

حل وضعیت

نظریه درمانی ویتاکر می تواند به شما کمک کند موقعیت های آسیب زا یا متضاد در گذشته را کشف و بازسازی کنید. علاوه بر این، می تواند به شما کمک کند تا هرگونه احساسات منفی را که در خود نگه می داشتید و از بروز آن خودداری می کردید، رها کنید و وضعیت خود را بهبود بخشید.

پردازش عاطفی

در خانواده درمانی تجربی مشاوران خانواده به گونه ای عمل می کنند که شدت احساسات فرد ظاهر شود. این کار کمک می کند تا امکان پردازش عاطفی عمیق تر فراهم شود.

کاهش اجتناب

مسلما شما ممکن است موقعیت ها و خاطرات تلخی را پشت سر گذاشته باشید. این خاطرات باعث می شود که شما تمایل داشته باشید از افکار، افراد، مکان ها یا مکالمات مربوط به آن موقعیت های دشوار که تجربه کرده اید، اجتناب کنید. خانواده درمانی تجربه نگر به شما کمک می کند تا با این رویدادها یا افراد روبه رو شوید و مشکل خود را برای همیشه حل کنید.

دیدگاه های تغییر یافته

نمایش و سایکودرام به فرد این امکان را می دهد که به جای دیگران خودش را قرار دهد و از دیدگاه های مختلف به موضوع بپردازد. این موضوع می تواند به شما کمک کند دیدگاه دیگران را ببینید و انگیزه آنها را درک کنید. نظریه درمانی ویتاکر کمک می کند تا افراد با گذشت زمان، خاطرات و رویدادها را بپذیرند، ببخشند و فراموش کنند.

بیان خلاق

انواع مختلف از خانواده درمانی تجربی مانند: موسیقی درمانی، هنر درمانی و نمایش درمانی، می توانند به شما کمک کنند تا خود را خلاقانه بیان کنید.

سخن آخر

نظریه درمانی ویتاکر یک شکل درمانی فراگیر و عملی است. که از ابزارها و روش های بیانی مختلفی استفاده می کند. این نوع از درمان می تواند به شما کمک کند موقعیت های دشوار را کشف کنید، احساسات خود را پردازش کنید و هر موضوع و مشکلی را از منظری متفاوت ببینید. مشاوره خانواده با استفاده از این نوع درمان به افراد کمک می کند تا دیدگاه های خود را گسترش دهند و هنگام مواجه با مشکلات و یا تصمیم گیری های سخت، بهترین عملکرد را داشته باشند. شما با استفاده از خانواده درمانی تجربی می تواند حتی بیان خلاق خود را نیز ارتقاء بدهید.

اگر از نظر فردی و یا خانوادگی، زناشویی و ... دچار مشکل شده اید و احساس می کنید که می توانید از نظریه درمانی ویتاکر برای بهبود شرایط و وضعیت خود، کمک بگیرید. پس باید به سراغ مشاور خانواده ای بروید که در این زمینه مهارت دارد. شما ممکن است ترجیح دهید از موسیقی درمانی و یا درام درمانی برای بهبود خود و یا توضیح مسائل و مشکلات استفاده کنید. پس باید به دنبال مشاوره خانواده ای باشید که در این زمینه خبره بوده و تخصص دارد. با آرزوی موفیت برای شما مرکز مشاوره آویژه.

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

افزایش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یک نگرش در مورد مهارت ها و توانایی هاست . بدین معنی که فرد به خود اعتماد دارد و در زندگی احساس کنترل دارد یعنی نقاط قوت و ضعف خود را میداند و دیدگاه مثبتی از خود دارد  ، انتظارات و اهداف واقع گرایانه را تعیین میکند ، به طور متقابل ارتباط برقرار میکند و میتواند انتقادات را تحمل کند.

اعتماد به نفس در زندگی فرد متناسب با شرایطی که در ان قرار دارد و پاسخ های فرد به اتفاقات اطراف قابل تغییر است یعنی کاملا عادیست که در بعضی شرایط افراد بسیار با اعتماد به نفس باشند و گاهی نه . همچنین اعتماد به نفس تحت تاثیر رویداد های گذشته و نحوه یاداوری انها نیز میباشد مثلا یاداوری یک موفقیت تاثیر زیادی بر افزایش اعتماد به نفس دارد .

افزایش اعتماد به نفس

افزایش اعتماد به نفس را میتوان مشاوره تلفنی خانواده در سه بعد دسته بندی کرد که میتوانند به یکدیگر مرتبط باشند مانند هرمی سه طبقه:

پایه هرم عزت نفس است یعنی این که آیا خود را ارزشمند میدانم ؟ و ارزش خود را بر اساس عملکردهایم و روابطم با دیگران زیر سوال نمیبرم

میانه هرم اعتماد به نفس است و مربوط به قابلیت های شخصی است که میتواند به افزایش اعتماد به نفس کمک کند .

نوک هرم ارتباط با دیگران است که نقش تعیین کنده ای در افزایش اعتماد به نفس دارد ، یعنی اثبات خود و این که ایا روابطم با دیگران خوب است ؟ به این موارد میباست نگاهی آموزشی داشت زیرا در اعتماد به نفس در کودکان و همچنین اعتماد به نفس در زندگی بسیار موثر است . به طور مثال عدم اعتماد به نفس در محیط کار قطعا پیشرفت کاری را مختل میکند .

کمبود اعتماد به نفس

تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

اعتماد به نفس و عزت نفس دو مبحث هستند که گاهی به جای هم استفاده میشوند در حالی که تفاوت های ظریفی بین این دو مشاهده میشود . افرادِ دارای اعتماد بنفس بالا لزوما از عزت نفس بالا برخوردار نیستند . اعتماد به نفس دیدگاه ما در مورد خود و توانایی هایمان است اما عزت نفس یعنی این که چقدر خود را ارزشمند میشماریم . به طور کلی میتوان گفت که داشتن عزت نفس سالم باعث ایجاد اعتماد به نفس میشود . این در مورد اعتماد به نفس کودکان و بزرگسالان صادق است .

اهمیت و فواید اعتماد به نفس 

  • فرد ریسک های بیشتری را میپذیرد در نتیجه فرصت های بیشتری در اختیارش قرار میگیرد .
  • انتقادات اثر کمتری برفرد میگذارند و احساس بد پیدا نمیکند .
  • اعتماد به نفس باعث کاهش اضطراب میشود زیرا نگرانی و اضطراب زمانی ایجاد میشود که به توانایی خود در حل مسئله ای اعتماد نداریم .
  • اعتماد به نفس در محیط کار ترفیع شغلی رل تضمین میکند .
  • اعتماد به نفس باعث میشود مردم شما را بیشتر دوست داشته باشند .
  • اعتماد به نفس باعث کاهش احتمال افسردگی ، حسادت و حس ناامنی در روابط میشود .
  • اهمیت اعتماد به نفس

بیماری های مرتبط با اعتماد به نفس

کمبود اعتماد به نفس در زندگی میتواند منجر به بیماری هایی مانند افسردگی ، اضطراب یا هراس اجتماعی ، اختلال اضطراب فراگیر یا GAD ، اعتیاد به الکل ، بی اشتهایی ، ضربه روحی و ... شود . همچنین اعتماد به نفس بالا نیز گاهی مشکلاتی در پی دارد مانند خود شیفتگی و اختلال شیدایی یا مانیا که فرد فکر میکند میتواند دست به هر کاری بزند .

راه های افزایش اعتماد به نفس

  • یاد بگیرید که بیشتر قاطع باشید و هنگام نه گفتن احساس گناه نکنید
  • با افراد موفق و با انگیزه ارتباط بگیرد
  • بیش از حد بر خود تمرکز نکنید
  • نقاط قوت خود را بشناسید و هنگام پیشرفت به خود پاداش دهید
  • اهداف واقع بینانه و قابل دستیابی تعیین کنید ، عالی بودن در تمام جنبه های زندگی غیرممکن است
  • احساسات ، عقاید و نیازهای خود را به طور مستقیم و با احترام بیان کنید
  • به ظاهر خود اهمیت بدهید ، خواب کافی و تغذیه مناسب و ورزش را فراموش نکنید
  • فعالیت های اجتماعی خود را افزایش دهید و در زندگی هدف داشته باشید

منبع: آویژه

  • جللال میری
  • ۰
  • ۰

شما ممکن است با خانواده شوهرتان زندگی کنید و یا حتی از آنها دور باشید اما همیشه شوهرتان خانواده خود را به شما ترجیح بدهد و برای آنها احترام و ارزش بیشتری قائل باشد. متاسفانه در برخی از فرهنگ ها مرد بعد از ازدواج نیز باید مراقبت از والدین و خواهر و برادرهایش را در اولویت قرار داده و حتی به آنها بیشتر از همسر خود اهمیت بدهد. در این شرایط به جای عصبانیت، کشکمش و یا درگیری با شوهر می توانید به فکر برداشتن گام هایی برای تعادل ساختن زندگی خود باشید.

مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به بررسی این موضوع پرداخته و راهکارهایی را برای مقابله با شوهری که خانواده اش را به زنش ترجیح می دهد، نگارش کرده اند. اگر شما نیز از این وضعیت خسته شده اید و می خواهید اولویت همسرتان باشید، پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

راهکارهایی برای مقابله با شوهری که خانواده اش را به همسرش ترجیح می دهد

شما می توانید از راهکارهای زیر برای متعادل ساختن زندگی خود استفاده کنید.

رابطه قوی شوهرتان با مادرش را بپذیرید

اکثر پسران رابطه قوی با مادرانشان دارند. برخی از مردان بعد از ازدواج این رابطه را محدود می کنند. اما برخی دیگر نمی توانند وابستگی به مادر را کاهش دهند. اگر همسرتان باید هرروز با مادرش صحبت کند و یا در هفته چندین بار به او سر می زند، ناراحت نباشد. هرگز او را سرزنش نکنید و یا نگویید از رفتارش ناراحت می شوید. نشان دادن حساسیت می تواند شرایط را بدتر سازد. پس سعی کنید این واقعیت که پسران به شدت مامانی هستند را بپذیرید.

برای سفر دو نفره برنامه ریزی کنید

ممکن است شما در تمام سفرهای خود مجبور بوده باشید که همراهی والدین و یا خواهر و برادر همسرتان را بپذیرید. این می تواند واقعا آزار دهنده باشد. پس دست به کار شوید. به شوهرتان بگویید اگر سالی دو بار به مسافرت می روید، یکی با خانواده اش باشد و دیگری خودتان باشید با فرزندانتان. خودتان با همراهی فرزندان و شوهر مقصدی را انتخاب کنید و برنامه سفر بچینید. در این شرایط شما می توانید با همسرتان در مکانی که خانواده اش حضور ندارند، خوش بگذرانید و تفریحاتی که می پسندید را انجام دهید.

 یک بودجه تنظیم کنید

اگر می بینید که بیشتر درآمد شوهرتان برای خانواده اش صرف می شود، در صورتیکه آنها خودشان وضع مالی مناسبی دارند و شما در آخر ماه با مشکلات مالی مواجه می شوید. با شوهرتان بودجه ای را برای خانواده در نظر بگیرید. این بودجه تعیین می کند که چقدر باید برای خانواده خودتان باشد و چه مقدار می تواند کمک به والدین همسرتان باشد. به او بگویید که او باید هزینه های ضروری خانواده اش را پاسخ دهد. او مسئولیت تامین و رفاه خانواده را بر عهده دارد. پس نباید از این مسئولیت فرار کند. با تعیین بودجه دیگر شوهرتان نمی تواند خانواده اش را در اولویت بگذارد.

 دیدارهای نسبی را کاهش دهید

آیا خانه شما شبیه یک کاروانسرا است که در آن اقوام حتی بدون تماس تلفنی وارد آن می شوند و از شما انتظار دارند که بهترین ها را برایشان آماده کنید؟ در این شرایط شوهر متوجه فشارهایی که برروی همسر است نمی شود و نمی داند که زندگی خود را خراب کرده است. پس سعی کنید با همسرتان صحبت کنید. به او بگویید که آخر هفته ها را برای چنین ملاقات هایی داشته باشد. مرزهای خود را مشخص کنید و با بستگان نیز به صورت مودبانه و محترمانه نسبت به کارها و درگیری های خود صحبت کنید. از آنها بخواهید قبل از آمدن به منزل شما، اطلاع بدهند و یا رفت و آمد دو طرفه داشته باشید.

به خودتان اهمیت بدهید

به یاد داشته باشید که اهمیت ندادن به خود باعث می شود که دیگران نیز به شما اهمیت ندهند و برای شما ارزش قائل نشوند. پس سعی کنید خودتان را در اولویت قرار دهید. ورزش کنید، به ظاهر خود رسیدگی کنید و برای تفریح وقت بگذارید. این کار باعث می شود همسرتان نیز به شما اهمیت داده و متوجه شود که شما نیز نیازها و خواسته هایی دارید.

او را از رفتارهای افراطی اش آگاه سازید

ممکن است خواهر یا برادر همسرتان بیمار شده باشد. شوهرتان هر روز دو یا چندبار به او سر می زند و از رسیدگی به فرزندان غافل شده است. مثلا ممکن است پسر شما امتحان ریاضی داشته باشد و گریه های دختر کوچولوی شما اجازه ندهد تا به پسرتان رسیدگی کنید. در این شرایط حضور همسرتان به شدت احساس می شود. اما او حواسش به امور خانواده خود نیست. او ممکن اس این رفتار را ناخودآگاه و از روی نگرانی انجام دهد. پس با او در مورد رفتارهای افراطی اش صحبت کنید. از او بخواهید که بین شما و خانواده اش تعادل برقرار کند. مثلا می تواند امروز که پسرتان امتحان دارد، به او کمک کند و فردا به دیدار برادر یا خواهرش برود. این کار می تواند باعث شود که شما نیز در اولویت های او قرار بگیرید.

 خانواده خود را در اولویت قرار دهید

اگر شوهرتان خانواده اش را بر شما ترجیح می دهد. شما نیز خانواده خود را بر او ترجیح دهید. والدین خود را در تعطیلات خانوادگی خود قرار دهید و زمانی که او برای مادرش هدیه می‌ خرد، همان‌ ها را برای مادرتان نیز بخرید. به اندازه شوهرتان با والدین خود وقت بگذرانید یا به دیدن برادر و خواهرهای خود بروید. اما این کار را با حس انتقام جویی یا برای تلافی کردن رفتار او انجام ندهید. در عوض، آن را راهی برای پر کردن زمانی که شوهرتان در دسترس شما نیست، با محاصره کردن خود با افرادی که دوستشان دارید، در نظر بگیرید.

این کار به همسرتان کمک می کند تا متوجه شود که تحمل رفتارش تا چه میزان سخت بوده و به شما آسیب رسانده است. شما با تکرار رفتار او مانند یک آینه عمل کرده اید که بازتاب رفتارش است و او می تواند عیوب خود را متوجه شود.

 احساسات خود را به اشتراک بگذارید

ارتباط سالم و صادقانه کلید حل هر مشکلی در رابطه است. شوهر شما ممکن است حتی نداند که شما احساس می کنید که او خانواده خود را به جای شما انتخاب می کند. کاری که او انجام می دهد به طور طبیعی برای او اتفاق می افتد. ممکن است همسرتان متوجه نشود که با این رفتار چقدر به شما آسیب رسانده است. پس سعی کنید احساسات خود را بیان کنید. می توانید کنار هم بنشینید و راه حلی مناسب برای این مشکل پیدا کنید. به این ترتیب سوء تفاهم ها برطرف شده و روابط شما بازیابی می شود.

سخن آخر

اینکه شوهر شما خانواده اش را در اولویت قرار داده دلیل نمی شود که شما و فرزندانش را دوست نداشته باشد. او از کودکی اینگونه رفتار کردن را آموخته است و نمی تواند بین همسر و خانواده خود تعادل برقرار سازد. پس شما باید با سعی و تلاش این رفتار و عادت همسر خود را کاهش داده و زندگی خانواده خود را متعادل سازید. شما می توانید از راهنمایی های مشاوره خانواده در این زمینه استفاده کرده و روابط خود را بازیابی کنید. مشاور می تواند به شما کمک کند تا تعادل را به زندگی خود هدیه کنید.

منبع: آویژه

  • جللال میری